fredag 19 juli 2019

Arga lappar
Idag vill Orsakullan veta om jag är en sådan som skriver arga lappar. Det första jag tänkte på är tvättstugan som används av de flesta som bor i huset. Hur många gånger har jag inte svurit över ”kvarglömt” ludd i torktumlaren och i torkskåpet.

Städa efter andra
Nu är jag ju inte den som städar efter andra så jag blundar, för annars måste jag ju ta hand om luddet två gånger – före och efter min tvätt. Så jag väljer "efter-varianten";-) Konstigt nog har jag dock aldrig skrivit en arg lapp…

Det är Orsakullan som håller i ”juli 31 dagar”.

PS. Som ni ser har de dagsfärska bilderna jag lägger upp ingenting med inlägget att göra. Kanske har ni en idé vad det första fotot föreställer, för jag kan inte komma på vad det är/var. DS.

9 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Oh, älskar arga lappar och drar mig så klart inte för att skriva dem! David Bartras böcker i ämnet är ena höjdare!

Ditte sa...

Jag skriver sällan arga lappar- Men jag kan skriva lappar med laddat budskap men med humor. Brukar ha viss effekt.
Gillade bild nr. 2. Tycker fisken ser rikitgt arg ut. Vad gäller första fotot tycker jag det ser ut som en bevis på att en hund är magsjuk. Kan också vara en kanadagås med magbesvär.

Ama de casa sa...

Jag kan inte påminna mig om att jag skrivit en arg lapp i hela mitt liv. Andra lappar däremot, minnet är inte alltid det bästa :-)

Översta bilden är helt klart en bläckfisk som varit med om en olycka och blivit av med dom flesta av sina armar :-D

Hanneles bokparadis sa...

"kissa inte i min trädgård!" har jag ibland haft lust att skriva... men hundar kan inte läsa.

Guldkryckan sa...

Oj..den sista lappen jag skrev var nog när någon tog min parkeringsplats...fast speciellt "arg" var den ju inte förstås...bara ett påpekande.
Men den innan var ju lite småsur...skrev något om den vedervärdiga arbetarklassen som spelar musik mitt i natten :)

Ja sjuttan då.

Bilden där...kan det vara en bläckfisk?
Fast det är det nog inte.

Ha det bäst Bp.

Guldkryckan sa...

PS: Aha...första bilden...vad det än är så ser det äckligt ut...urk ;)

Susjos sa...

Arga lappar tror jag inte att jag skrivit, men andra lappar! Skrev en lapp och satte upp här i huset då tidningsutbäraren gett oss Hemmets veckotidning istället för TV-tidningen ( min TV-tokiga man vill ha en 14 dagars TV-tidning!) och undrade om någon granne fått vår tv-tidning istället. La ut Hemmets veckotidning i vårt "tidningsställ" vid dörren, och vips så hade någon bytt ut den mot vår tv-tidning, så det gick smidigt!

Den första bilden är ju lite äcklig, men det är (väl?) helt klart fågelskit, och fågeln gillar blåbär, haha!!!
Den andra fisken ser ganska ful ut, undrar dock om den smakar bra?

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Det där luddet och även ostädad tvättstuga har jag förstått riktigt retar folk. Jag har ju egen tvättmaskin, men kan förstå också att det finns en form av irritation att komma ner när folk inte skött sig :-o

Eva Trillian sa...

Jag gör som du. Arga lappar har väl sällan gjort någon nytta. De som ska ta till sig innebörden är de som sällan läser sådana skulle jag tro ;) där kom mina fördomar fram :D