torsdag 4 juli 2019

Tråktorsdag x 3


Ganska saftiga böter om man inte plockar efter sin jycke.


Har ni någonsin sett att man plockar efter sin häst;-)


Nöden har ingen lag:-) Ägaren har föredömligt plockat fram bajspåsen.

Bra att jag kom ihåg KajsaLisas Tråktorsdag när jag funderade över Orsakullans fråga idag som lyder ”När någon inte plockar upp efter sitt djur så…”. För det är faktiskt himla tråkigt om man inte plockar upp efter sin hund.

Stockholm
Ärligt talat så tycker jag att de flesta hundägarna i stor-Stockholm är duktiga på att ha hundbajspåsar med sig och faktiskt använder dom. Har aldrig behövt säga till en hundägare, men skulle absolut göra det om h*n inte skulle plocka bajset.

Costa Blanca
I Spanien är det en helt annan sak, även om man har blivit duktigare där också. Jag menar vem vill frivilligt betala drygt 30 000 kronor i böter för en ”number 2” som jycken lämnat på trottoaren.

Holland-Sverige 1-0
Himla tråkigt var också resultatet i andra semifinalen i damfotbolls-VM. 0-0 efter fulltid kunde lika gärna varit 1-1, till och med 1-2 för Sverige. Fotboll går ju ut på att göra mål, och målchanser saknades inte för det svenska laget, verkligen inte. Men ingen lyckades överlista den mycket duktiga holländska målvakten. Tråkigt även att Kosovare Asslani fick bäras ut på bår med en minut kvar att spela i den andra förlängningskvarten. Så otroligt skönt att läsa idag att hon inte är allvarligt skadad.

England-Sverige
Nu gäller bronsmatchen mot England på lördag. Hoppas Sverige kan ladda om, för jag tror att laget har en chans mot England, som ju har förstemålvakten Karen Bardsley skadad och rutinerade mittbacken Millie Bright avstängd. Tråkigt för England såklart, men fördel Sverige;-) Åt andra sidan har Sverige 120 minutersmatchen mot Holland i benen och kanske inte kan ställa upp med Asllani. Nej, nu blir det alldeles för tråkigt och spekulativt;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

11 kommentarer:

nalta norrland sa...

Såg ju "krocken" och hur Asllani blev utburen, inga tecken på allvarlig skada låter ju bra, men när det gäller nacke och huvud bör man vara försiktig.

Att plocka upp efter sin hund och häst borde vara självklarhet.

Susjos sa...

Ja, klart man ska plocka upp efter hundar...hästar vete tusan om jag sett nån plocka upp efter!
Å tack för info om Englands målvakt och mittback, det visst jag inte, å kul nog är jag ledig på lördag, så jag kan se matchen!

Shannara sa...

Bra fotbollsinfo. Tyvärr kommer jag missa matchen då jag och kärleken är bortbjudna på fest då... antar att ingen av partyfolket har lust att ens ha matchen på i bakgrunden. Får helt enkelt uppdatera mek på nätet under kvällens gång.

När det gäller att plocka upp efter hunden så tycker jag att folk borde plocka upp även i skogen där många andra vistas. Efter vandringsleder eller i reservat. Inte kul när ungarna leker i skogen runt större stigar och kommer hem med skit på skor och kläder!

Ditte sa...

Tycker också att stockholmarna sköter upplockandet efter sina hundar riktigt bra. Och i Torrevieja har det blivit bättre men det är långt kvar. Höga böter finns det skyltar om , men vem inkasserar och ser till att något händer.Tycker det vore lätt förtjänta pengar till stan.

Visst var det trist att Sverige inte lyckades hålla tempot fullt uppe i andra halvlek. Och jag vill ge en eloge till Kosovare Asslani för hon var ju verkligen med i spelet hela tiden. Men jättetråkigt att hon blev skadad. Läste också att hon inte var allvarligt skadad. Hoppas det stämmer.

Vad gäller lördagens match går vi givetvis för vinst. Är man med så är man med för att vinna en match. Och givetvis jättetrist om inte Asslani kan spela.

Emma, Sol som sol? sa...

Precis som Ditte skriver, höga böter men vem införlivar dem? Attans lättförtjänta pengar för kommunerna.

Geddfish ♥ sa...

Plocka upp efter gemene man! Det borde vara strafflag på att lämna skit efter sig och det är det säkert, men vem bryr sig??
Så fruktansvärt slappt.
Annars har jag haft en tämle glad torsdag. Gjorde ett inköp på Intersport, kul kul, hoppas sommaren kommer igen!

KajsaLisa sa...

Noll koll på fotbollen. Visst skll hundbajset upp, men 3000 euro var väl att ta i lite väl mycket.
Tack för länken.

Ama de casa sa...

För ett antal år sen när dom införde böterna för oupplockad hundbajs så blev det något bättre ett tag här. Sen har det blivit sämre igen när det inte utdelades några böter... Fast man ser nästan aldrig nån som INTE plockar upp, det som lämnas görs nog när hundägarna är säkra på att ingen ser. Jag har sagt till ett par en gång, men skulle det exempelvis vara en "tuffing" med en kamphund så skulle jag titta åt andra hållet. Fegt? Ja, kanske... Men en viss självbevarelsedrift har jag trots allt.

Hoppas verkligen att Sverige kniper bronset imorgon! :-)

Susanne sa...

Så himla trist att det inte blev vinst, men nu ser jag fram emot bronsmatchen.

Åke sa...

Jag klarade mig på fotbollen, byggde altantak åt Lillpluttens familj, for ut på måndag och kon hem på torsdagskvällen. Ja satte ihop båtmotorn också, den ska i plurret imorgon. Så jag har inget bidrag till tråktorsdsg, det vart ju roligt att komma hem 😂

Biggeros sa...

Ja, det var mycket smått och gott även om det inte är tråktorsdag idag. Idag är det Mysfredag och de flesta kommer att sitta i soffhäng och äta snacks. Här blir det relativt lugnt för imorgon ska vi skifta hotell och därefter ska min man jobba några timmar=(På kvällen så blir det nog utgång.
Jag hade då aldrigt chansat att lämna sk**en efter mig eller min hund. Dyra pesetas. Om jag hade haft en häst så hade inte en doggybag räckt långt. Det hade fått blivit en stor IKEA kasse som hade fått fixat det.
Hemskt tråkigt att Sverige förlorade mot Holland men de hade många chanser på mål. Deras odds ser inte bra ut mot England med tanke på att engelskorna har fått längre vila.
Hoppas!!!