lördag 6 juli 2019

Bokmärken på balkongen

Har bara ett enda bokmärke kvar nu att visa nästa vecka. Men i gengäld kan jag återigen kombinera två teman denna lördag. Alltid nåt:-)

13 grader på balkongen
Fotade bokmärkena och boken (jag slukade) igår kväll på balkongen. Nej, jag läste inte boken på balkongen i 13 plusgrader och en sol som retsamt visade sig klockan 21:30 ikväll efter en hel dags regn. Höll nästan på att frysa ihjäl medan jag höll på att ta bilderna till inlägget. Men – allt för bloggen som ni vet;-)

På min balkong
Min/vår balkong är 10,5 meter lång och 1,50 meter bred. Å så här ser det ut där. Det är Orsakullan som vill veta vad som finns på balkongen. Ja, så här ser min oas ut. Kliniskt rent skulle jag säga. Tror inte att många gillar min balkongs ”inredning”, men som asfaltbonde älskar jag den;-)

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

16 kommentarer:

Steve sa...

Jag förstår att du trivs på din balkong.
Vilken härlig kämpainsats av tjejerna. Välförtjänt. Skönt att Hedvig straffade White där i sista sekunden av första halvlek. Hoppas nu att laget för ett häftigt mottagande när dom kommer hem.

Emma, Sol som sol? sa...

Jag är lite besviken på de grå dynorna, BP!!! Mattan är riktigt läcker och det skulle verkligen inte skada med lite gröna blad! :D

Du får tycka vad du vill men jag gillar även motiven på bokmärkena. Skulle inte vilja ha dem som tavlor, inget jag vill se varje dag år ut men som bokmärke är de lite söta. Särskilt som jag misstänker att de är av Mun- och Fotmålarna. eller heter det Fot- och Munmålarna? Nä, det första. Orkar inte kolla. Måste fixa middag!

"LillaSyster" sa...

Ja det är allt annat än varmt ute. Funderar på att stoppa täcke i påslakanen igen. Snygg matta du har på din balkong! Och tjejerna fixade bronset 🥉

Geddfish ♥ sa...

En väldigt flott balkong, skulle jag vilja säga. Fina färger på matta och attiraljer, men jag säger också, grå dynor?? Inte du.
Ingen balkongdag här idag heller. Regn och rusk. Lite synd om PowerBigMeet-firarna utanför mitt, ikväll.
Bokmärkena är helt juste, fina blommor på. Ja, jag gillar ju blommor på balkongen.

Hanneles bokparadis sa...

blommor passar väl till balkongläsning, tyst fågel och ofarlig insekt har du som sällskap, mitt "märke" kanske inte bokmärke:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/07/tillfalligt-bokmarke.html

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Tycker balkongen ser fin ut och helt klart värt att hänga på andra dagar än när det är 13 grader i juli ;). Usch på vädret ändå!

Emma, Sol som sol? sa...

Till dina "trista" dynor, hitta handdukar du kan lägga över! Lätt att tvätta och lätt att byta färg. Så har jag gjort till vår utegrupp. Sedan är det skönare att sitta på frotté än polyester el vad det nu är. Hos oss blev det dessutom ett enkelt alternativ när ungar tappade glassar åt höger o vänster på dynorna...

Ditte sa...

Visst var det i princip heldagsregn i fredags men jag hade nog lite varmare hos mig för med en tröja på satt jag ute ett bra tag. Men å andra sidan hade jag ingen bok att koncentrera mig på. Ska genast skaffa "I fel sällskap" Tack för påminnelsen. Aha , inga bokmärken kvar. Men det kanske dyker upp några.

Kul att se din balkong och jag fastnade genast för mattan.Sen gillade jag skåpet vid väggen med vackra stilleben på. Och en balkong som är så lång och smal är ju inte direkt lättmöblerad. Tycker du lyckats bra.Gillade även balkongbordet och stolarna. Och stolarnas klädsel kan ju vara neutrala när annat färgmässigt lyser upp.

Ama de casa sa...

Kul att få se en mer helhetsbild från balkongen - detaljer har du ju visat förr :-) Älskar mattan! Den är hur läcker som helst :-)

Annette sa...

Så kul att se hur du har det hos dig! Snyggt med den färgglada mattan och den matchande pusselbiten och fatet på bordet. Boken har jag inte läst, jag har faktiskt inte läst en enda av Viveca Stens deckare, dem hon skriver själv, bara ungdomsböckerna hon skrivit med sin dotter och dem gillade jag. Jag tror att vi har en av Morden i Sandhamndeckarna i bokhyllan. Patrik gick på chefskurs tillsammans med henne innan hon slutade som jurist på Postnord, och fick en av hennes böcker när kursen var slut och alla kursdeltagarna skildes åt.

Litet överraskande grått för att vara du på motsatta sidan av balkongen. Jag skulle nog bygga en trälåda längs kortsidan, fylla med bra jord, sätta upp en spalje mot väggen och så någon klätterväxt, som slingerkrasse som får många och orangefärgade blommor, det skulle matcha den andra sidan av balkongen.

Titta här: https://www.nelsongarden.se/find.aspx?searchstring=slingerkrasse&selected=

För övrigt är jag också trött på regnandet nu. Jag vill ha sol.

Biggeros sa...

Ja, din balkong ser bra ut i mina ögon. Den fungerar som en balkong där man kan sitta och luta sig tillbaka med eller utan asfaltsgolv. Man inreder sin balkong efter behag och den fyller även sin funktion. Gillar din färgstarka regnbågsmatta=))))Du verkar har försett dig med många olika bokmärken. Jag tror att jag kan finna ett fåtal i min lya. Pga detta tema så har jag faktiskt lyckats med att skaffa två på mina resor=))))

Klimakteriehäxan sa...

Härlig balkong - på min, som är mycket mindre än din, är det onödigt trångt. Din balkongmatta är underbart fin! Länge sen jag läste Viveca Sten, kanske skulle ta nåt av henne snart igen. Fast jag skulle först vilja åka till Sandhamn - har aldrig varit där ...

Carita Liljendahl sa...

Dom där får man ju posten ibland - hos oss om man understöder Invalidförbundet.
Jag hade inte tänkt på att det är bokmärken!

Guldkryckan sa...

Oj...min balkong behöver nog lite städning innan förevigande...skulle gjort det första veckan på semestern..eh...2018 ;)
Har ett helvete här med böckerna...men jag ger mig inte...jag ska läsa alla denna semestern...tror jag ;)

Ha det bäst nu BP

nalta norrland sa...

Så fin matta :) ja mattan var nog det enda jag såg :D gillar den skarpt.

Fotbollstjejerna kämpade bra och var verkligen värda bronset.

Anni sa...

Oväntat färglöst för att vara hos dig! Det hade jag ju inte väntat mig. Att där inte skulle finnas växter anade jag, men att det inte var knalligare i grönt och orange förvånar mig ;-)