torsdag 18 juli 2019

Tråktorsdag med plaggDet är torsdag idag, alltså är det dags för KajsaLisas tema ”Tråktorsdag” och Orsakullans fråga. Hon vill veta vilket plagg jag köpte senast. Men vi kan väl börja med era kommentarer till det här inlägget;-)

Sittdynor
Jo, många av er kommenterade att vår balkong var ganska tråkig och färglös. Det kanske den har blivit, för även den svenska solen gör att knallila sittdynor bleknar. Har letat ett bra tag efter nya sittdynor som inte är grå eller beige. När jag i söndags hittade både limegröna och lila dynor slog jag såklart till. Och idag svarade företaget Trademax att de hade utgått ur sortimentet. Skittråkigt!

T-shirt
Ja, ni som tyckte att vår balkong var färglös tycker kanske att även min nya t-shirt som jag köpte för några dagar sedan är tråkig. Men vet ni vad!? När jag såg den på en skyltdocka hos GinaTricot (första gången jag handlat där) stod det faktiskt BP på den;-)

PS. Äntligen har värmen kommit till stor-Stockholm - hela 24 grader idag, och det är då verkligen inte tråkigt:-) DS.

9 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag är då tråkig jag med eftersom jag inte ens fattade att Din balkong var tråkig 😔
Härligt med sol å värme 🤗

Emma, Sol som sol? sa...

Men stackars BP, vad satte vi nu igång för dig! Att solen bleker, det kan jag lova. Vårt parasoll var vackert nougat runt som nytt och det är det väl mer eller mindre fortfarande. På insidan. På ovansidan har solen farit hårt fram och där är det nu en gråbeige röra. Men så länge det håller får det vara kvar. Ser ju inte ovansidan så mycket själv ändå ...

Har du ingen sykunnig kompis? Torde vara lätt att sy nya överdrag till dynorna.

Emma, Sol som sol? sa...

Har du kollat på Chili?
https://www.chilli.se/utem%C3%B6bler/dynor-utem%C3%B6bler/positionsdyna/f%C3%A5t%C3%B6ljdyna-glasgow-lila-fritab-p23648

Ditte sa...

Jag tyckte ju inte att din balkong var tråkig. Mne helt oavsett kan ju nya dynor pigga upp. Trist att dessa du ville hade utgått.Ett tips ar att hitta ett bra tyg och lämna in dem till en "du vet skräddare som ordnar det mesta". Jag har en hemma på Östgötagatan som sydde nya överdrag till dynor vår båt. Blev bra och billigt.
Det är ju su som ska ha t-shirten så vad andra tycker är oviktigt. Hur som, så gillade jag den. Men tyvärr är inte just grönt min färg.

Ama de casa sa...

Men så typiskt att dom hade utgått! Emma är ju pysslig och fixar det mesta, men jag skulle nog gå på Dittes linje och lämna in dynorna till expertisen.
Jag var ju på väg att sy överdragen till våra "gungstolar" som vi har i vardagsrummet. Hade nålat och allt var klart - bara att sy. Men det var för tjockt så min symaskin körde fast... Lämnade in det hela till en sömmerska typ "klappat och klart" och det blev bra. Idag skulle hon ha fått göra hela jobbet :-D
Jag lärde mig av mitt misstag när jag skulle ha nya gardiner. Plockade ned dom befintliga. Gick till marknaden och valde ut tyg, lämnade gardinerna (som "facit") och fick dom nya veckan efter. Enkelt och behändigt :-)

Jag kollade och såg att jag hade fastnat för mattan på din balkong - den är i alla fall väldigt färgglad :-D

Anni sa...

Fniss.
Hoppas du hittar färgglada dynor!

Ja, jag började på stickningen 1989 :-D Året efter kom dottern och sedan tre barn till, så då blev det stickat till dem. Inte sjutton har jag haft tid att sticka komplicerade mönster sedan dess. Inget att göra framför teven om man så säger ... MEN i butiken har jag gjort klart många halvfärdiga alster och där passar det bra med denna gamla stickning. Får se vem som kan ha den den dag den är färdig.

Guldkryckan sa...

Oj..jag är nog TOTALT utan färger om man ska gå in på detta med kläder ;)
Vår balkong är väl inte den mest färgfulla heller men vi har en grön matta iallafall...om man är riktigt packad kan man lätt ta det för en gräsmatta...har inte provat ännu men nån gång så ;)

Tillönskar dig en superb fortsättning på denna Fredag :)

Paula sa...

Batikmönstrade tröjan är fin, jag väljer inte själv grått på kläder men min dotter har en hel garderob med bara grått och svart så jag är van...
Tensen gratulerar jag till, har ingen sjukgymnast rekommenderat dig en sådan apparat, de brukar ju använda sådana själva på sina mottagningar? Hoppas den ger god lindring..
Balkongmattan gillade jag skarpt, sen får var och en inreda sitt hem och sin uteplats bäst man vill, tycker jag. Har inga synpunkter alls, man måste få göra så man trivs! Ha en skön helg

Susjos sa...

Kul med nya kläder, och den tröjan passar dej, fast du brukar ha mera färgglatt? Hoppas du hittar dina dynor som du vill ha, tyvärr har jag inga bra tips att komma med!