söndag 28 juli 2019

Skyltsöndag #220

Härliga 31 grader ute idag. Det var till och med fortfarande 25 grader varmt på balkongen klockan 23:00 igår kväll. Njutning för min del, men jag vet ju att många av mina läsare inte håller alls med mig. Men alla är vi ju olika, vilket är tur det;-)

Batteriet i bilen
Borde egentligen ha öppnat motorhuven på bilen och visat batteriet som sitter där, för på det finns ju också skyltar. Alltså jag menar, det är ju nu vi ska ladda batterierna inför vintern. Men jag insåg att det var alltför ansträngande i värmen;-)

Här kommer veckans bildskörd, som är helt okej. Enjoy!


Såg den där skylten hos Pressbyrån. Nu äter jag ytterst sällan korvar, ”riktiga” sådana alltså, och den där grönsakskorven påminde mig om en barnleksak;-)


Bra där! Sugrör är till för barn och funktionshindrade personer. Plastlock är totalt onödiga.


Veckans höjdare 1: Den här skylten satt väldigt högt upp på en ljusstolpe nära Täby Centrum. Så den kvalar in som höjdare i dubbel bemärkelse. Är ju Hammarby-fan själv. Gladdes åt skylten, då Täby mest är nedlusat av stickers för Djurgården och AIK.


Veckans höjdare 2: Jag vet vad en airbag är. Har till och med en kompis som råkade ut för att en sådan utlöstes - med några brutna revben som följd. Om man tittar på den här skylten måste jag säga att han kom ytterst lindrigt undan.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

10 kommentarer:

nalta norrland sa...

Grönsakskorv... Nej tack :)

Bra skyltat, Du är ju bäst på skyltar :)

svar När det är +32 och jag går ut med Frost är det linne & shorts som gäller, att tänka täckande kläder ger mig nästan värmevallning ;-)
Jag skulle - om inte risken var att jag skrämde någon - gå i bikini :D

Eftersom jag aldrig får myggbett blev jag förvånad att bremsen faktiskt biter rejäla tuggor av mig.

Guldkryckan sa...

Här har vi 19 grader i skrivande stund ute...men så regnade det ju nyss förstås...kan ju vara det då.
Längesedan jag köpte korv på pressbyrån även om det tycks vara det mest prisvärda där...men så gillar ju vi korv i detta hushåll och har div maskiner för tillagning så vi kör på med det hemma istället.
Men grönsakskorv?
Ja..de måste väl ändra på sig och anpassa sig till samhällets utveckling precis som de flesta andra som säljer snabbmat.

Instämmer med dig...sugrör är för barn mm...plastlock likaså...bra miljötänk där och vettig anpassning till vår sargade planet.

Har ju sett en del utlösta airbags på gamla kneget...inget kul att råka ut för förutom vid trafikolycka...då räddar den ju liv.

Fotboll?
Jaja...någonting ska man ju gilla ;)

Ha det bäst nu Bp

Geddfish ♥ sa...

Du är självklar etta när det gäller skyltar! Jodå, grönsakskorv, hm, då kan det kvitta. Annars äter jag gärna vegetariskt ibland.
Det där med sugrör och plastlock, håller med dig. Tänkte särskilt på det igår då jag mötte ett par med varsin kaffe i handen, på detta viset. Tänkte på hur man drack fint i små koppar förr. Pappa drack på fatet ibland, för det gjorde kungen. Jomen, en sockerbit i munnen och så sörpla kaffet från fatet.

Åke sa...

Grönsakskorv: BLÄÄÄ!!! Man lägger ju gurka och ketchup (ja båda kommer från grönsaker, föresten senapspulver är väl en växt) Värna om miljön ja, kräv glasglas också, pappersmuggarna är säkert belagda med plast inuti. Södermalm är fint ja ;) Airbag kan vara riktigt otrevligt ibland, en kompis utlöstes vid en guppig väg på ett vägbygge engång, jag vill minnas att Volvo hade problem ett tag. Åka mindre bil i Norrland vet jag inte om vi kan... till en tunnelbana station har jag 380 km ungefär... bussturer har dragits in också på vissa håll...

Anki sa...

Grönsakskorv ...hm - inget som lockar!
Som alltid en härlig skyltning!

Ama de casa sa...

Ska det va korv, ska det va RIKTIG korv - helst parisare :-D

Lock och sugrör är helt onödiga, utom om man tar take-away och tänker ha dom i bilen. Då kan åtminstone locken vara bra att ha så det inte blir så kletigt. Om det är sugpip på locket alltså, annars behöver man sugrör också, i alla fall en stund :-) Bra initiativ där!

Vi har haft svalare nu, runt 25 och ganska molnigt med en del regnstänk (och ett skyfall, men då var vi inte ute). Himla skönt tycker jag! Förutom att bilderna blir rätt trista :-)

Luftkudde är ju bra i vissa lägen, men dom ska såklart användas rätt. Har aldrig - tack och lov - fått "nytta" av en sån. Men vid ett tillfälle när vi lämnade in bilen på service ingick gratis byte av luftkudden (förmodligen nåt generellt fel som åtgärdades). Då var jag lite sugen att testa ifall det verkligen FANNS en luftkudde där, men efter moget övervägande så avstod jag ;-)

Ditte sa...

Härligt skyltat! och med fin variation och humor- Vad gäller grönsakskorv får den vara för min del Tycker inte att vegetarisk mat behöver se ut som annat än det den är.
Mac Donald´s slutade för länge sedan med plastlock , sugrör och annat. Men man kan förstås be om det. Fint att även B.K hängt på här.
Kul med Hammarbyskylt i Täbyland. Annars är det ju på Söder man ser dessa-
Säkert är det bra med en airbag. Men den är en komplicerad manick har jag förstått. Fint att din kompis kom undan med några brutna revben. Men ack så ont de gör.
P.S. VI har fortfarande klockan 22.15 +25 hos oss på balkongen...Så behagligt.

Paula sa...

Goafton på balkongen, för det är väl där du ugglar ikväll också? Vi har fortfarande tryckande varmt nu klockan elva. Det var mycket bättre när temperaturen sjönk till behagliga tio grader om kvällen så man kunde sova. Men, inget ont om värmen, den får en sista chans imorgon. Airbagen du visar ser livsfarlig ut minst sagt! Och Hammarby-skylten är fin, hejar inte på något lag så det kan jag gott säga.Burger King borde nog tagit en språklektion, att köra mindre bil, nä så säger man inte, det hjälper inte så mycket att byta till en mindre modell, tanken är nog att man inte kör så mycket bil, eller hur.
Grönsakskorven, tja, har inte testat, men har testat vegetarisk pastej, och den smakade...urk! Teckningarna på vad korven innehåller är väl inte så himla avancerad, ser ut som någon sjuåring varit i farten, haha

Anni sa...

Ska det vara korv så ska det vara en med hög kötthalt, annars får det vara. Äter gärna grönsaker, men varför i korvform?

Burger King går i alla fall en bit på vägen, men hur är det med plastpappret runt burgaren och lådorna som maten läggs i och allt det andra skräpet? Sedan undrar jag ju om de verkligen menar mindre bil? :-D

I Visby åt vi på O'Leary's, men hade inte bokat bord. Kyparen blev lite orolig eftersom vi var bara tre och det lediga bordet för sex personer. "Det börjar strax", sa han. Eftersom jag inte visste vad han menade så sa jag bara att vi skulle med färjan, så då var det lugnt. Sedan kom det gnagare efter gnagare till de bokade borden. Då insåg vi vad det var för match och plötsligt blev vi lite sugna på att stanna kvar för att heja på Maribor. Men vi smet utan att ens säga "Heja Djurgården" ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Imponerande skyltskörd!