måndag 15 juli 2019

Glad måndagVet inte om den här måndagen var så himla glad. Jag menar ösregn och 13 grader sedan klockan 13:00 gör åtminstone inte mig på speciellt gott humör. Det är då en himla tur att jag kan blicka tillbaka till helgen med härliga 23 grader under dagen och hela 19 grader klockan 23:00 igår kväll.

Trafik på innergården
Bilden jag lägger upp gjorde mig speciellt glad. Det är flera barn som kör elbilar på vår innergård, men det var faktiskt första gången jag såg en tjej vid ratten. Och hon kör ju inte vilken bil som helst heller utan en Ferrari:-)

Glad bonus i dubbel bemärkelse

Foto: Sportbladet.

På tal om tjejer så kan jag berätta något riktigt glädjande. Ni minns väl att USA vann damfotbolls-VM i överlägsen stil. Idag läste jag i Aftonbladet att en av lagets sponsorer, Procter & Gamble, skänker 529 000 dollar (nästan fem miljoner kronor) till världsmästarna. Varje spelare får alltså närmare 230 000 kronor. Småpotatis jämfört med premierna herrarna kammar hem – jag vet, men absolut ett steg i rätt riktning! Eloge till P & G!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

11 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Ösregn här med...14 grader...ja...men det är väl en bra Måndag ändå, man slipper ju gå ut iallafall ;)

Har inte sett några elbilar här på länge...här kör ungdomarna istället runt med cross och ibland motorcyklar...inget eldrivet där inte...det hade gjort mig glad alla dagar i veckan om man slapp höra rusande motorer hela tiden.
Men men men...så kan det vara.

Fantastiskt för tjejerna där...härligt...det förtjänar de :)

Ha en fin kväll Bp

Guldkryckan sa...

PS: Usch..nu lät jag som en gnällig jävel...gjorde nästan likadant när jag var ungdom...fast jag hade hjälm iallafall ;)

Ha det.

Ama de casa sa...

Här ser vi sällan några elbilar, fast ibland kommer det nån farandes på paseon vid havet och då blir Anders sååå avis att han inte hade nån sån när han var liten ;-) Elsparkcyklar däremot... Stan översvämmas av dom! Helt livsfarliga är många av dom när dom anser att inte en enda trafikregel gäller för dom och dessutom hörs dom knappt när dom kommer... Haha! Ser Guldkryckans kommentar här ovanför, och jag känner mig också som en gnällig jävel - fast med all rätt :-D

Kul för tjejerna att få lite extra cred för sin insats! :-)

Ditte sa...

Jodå, regn inne i stan också. Men nu vid 19.30 bryter lite blå himmel igenom. Så lite glatt är det. Hoppas det blå tar över. Men som sagt, helgen var ju toppen. Och grönt och fint är det.

Har ägnat mig åt skrivbordsjobb idag inför kommande resa så regnet var helt ok. Just för mig, just idag. Höga kusten väntar på torsdag.

Kul med en tjej vid ratten men undrar var alla fina trampbilar är- Gav ju mer motion.

Jättekul att USA:s damer fick en rejäl bonus. Så väl värda detta.
Apropå pengar och fotboll. Läste och hörde att Kosovare Aslani omedelbart lämnar Linköping... Anses vara för dyr. Men kanske är det annat.

Susjos sa...

Ja, en regnig dag idag, och nu när jag ska till jobbet så lyser solen! haha!
Elbilar för barn, inte så mycket oljud då, va kul!
Å så skoj att Världsmästarna får lite cred för allt sitt jobb!
Ha en skön solig kväll!

Paula sa...

Glada barn har du fångat på gladmåndagen. Och håller med, kul att se tjejen ratta en bil och grabben fick ta cykeln. Tittade igår på ett inslag från Saudiarabien där kvinnor nu börjat jogga på gatorna tillsammans med män. Mycket omdiskuterat förstås. Kvinnostackarna får ha på sig både sjalar och långa kaftaner och det ser lustigt ut när de springer, men man måste väl börja någonstans. Ett litet steg i taget! Precis som med tjejidrotten!

nalta norrland sa...

Typ samma lika väder här, dessutom mygg... nä denna sommar kan vi reklamera ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Roligt, hade inte sett det där med fotbollstjejerna. Glad måndag, ju!

Freedomtravel sa...

Låter inte som så kul väder! Vi har hittills haft varmare, men ofta molnigt och ibland regn. Och kanske kommer de där 13 graderna hit???

Carita Liljendahl sa...

Härlig bild av barnen!
Och bronset blev jag också SÅ glad för :-)

Anni sa...

Jag är glad att trädgården blev vattnad, nu är ju sommaren tillbaka igen!
Så bra att damernas VM faktiskt visat vilken folkfest det är och därmed fått sponsorerna att fatta vad som är riktigt bra reklam!