onsdag 3 juli 2019

Min klädstil och dagens bilder


Den här hundbaren är helt klart multifunktionell. Här är det en vad-det-nu-är-unge som använder plastskålen både som fotbad och fågelbar.


Älskar sådana byggnader. Och vad föreställer dom då? Jo, Roslagsbanans depå och verkstad vid Mörby Station. Lokalerna hade betydligt fler år på nacken än vad jag trodde. Riktigt läckert enligt mig.


Droppar kan vara söta, eller hur;-) Vet inte varför jag tänker på Charlie Brown här;-)

Idag vill Orsakullan veta vilken klädstil jag har på semestern. Alltså ärligt talat vet jag inte riktigt om de plagg jag bär kan kallas för klädstil, oavsett om det är på semestern eller i vardags. Dessutom skiljer sig kläderna inte åt heller.

”Enhetsklädsel”
För mig är det så gott som alltid jeans, en färgglad t-shirt och jympaskor som gäller. Inga sandaler och inga flip-flops (mina fötter är inte till för allmän beskådning som min favo kollega Yvonne skulle säga). Äger varken kjol eller klänning, men om det är riktigt varmt kan jag sätta på mig ett par ”sladdriga” trekvartsbyxor som förresten kallas för Capribyxor. Detta lärde jag mig när jag köpte ett nytt par häromdagen. Så nu vet ni det;-)

Kläderna jag nämnt ovan är ju ingenting att visa upp direkt. Så jag väljer tre dagsfärska bilder som har ingenting med inlägget att göra;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

PS. Ni missar väl inte Sveriges semifinal mot Holland klockan 21:00. Och jag ska då definitivt inte missa matchen den här gången;-) Vinnaren möter planenligt USA i finalen. Ett USA som hade vissa svårigheter mot England igår. Vinsten var rättvis, även om jag tyckte att Houghtons straffmiss vid ställningen 2-1 till USA, nästan var oförlåtlig. Den tjejen lär inte ha sovit många timmar i natt. DS.

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Min klädstil skiljer sig inte mycket åt vare sig det är höst vinter, vår eller sommar... möjligtvis har jag något färre lager på lager ;-)

Läste hundbur å funderade länge vad för slags hundbur Du menade... kan tydligen icke skilja på u & a ;-)

Fiskmåsungar är ju söta så länge de är ungar... fiskmås är ju en slags flygande råtta.

Förhoppningsvis blir det vinst till Sverige... jag håller tummarna.

Ditte sa...

Givetvis ska fotbollsmatchen ses. Och håller förstås tummarna hårt för Sverige. Och varför skulle de inte vinna? Det är ju därför de är här.
Såg även gårdagens match och trist med straffen som England missade.Men visst var USA lite starkare.

Klädstil? Tja, för min del varierar den en hel del beroende på tillfälle och väder. Det mesta finns i garderoben i både sko och klädesväg. Nu i sommar har jag ofta ett par lätta joggingskor från Ecco. Bra att gå i för ryggen. Har även sandaler från Ecco och en del andra skor som kan passa till klänning. Men oftast är det "capribyxor" och lätta, svala långärmade blusar som gäller. Klänning om det är riktigt varmt eller till fest.
Bra att hundbaren kan användas även för andra djur. Kul bild! Dropparna , "Charlie Brown" var roliga.
Kul att byggnaden vid vid Mörby bevarats. Har nog aldrig tänkt på den.


Susjos sa...

Va kul att hundskålen kan användas av andra, haha, ser ut som en måsunge!
Charlie Brown...jag kan se liknelsen, lustigt nog har jag också figurer från Snobben i dagens blogginlägg!
Å visst vill vi ha foton på dina kläder, jättespännande ju!!!

Anki sa...

Kul bild med den badande måsungen :)
Jag är också en stor fan av gamla tegelbyggnader!
Klädstil ... hm, det tror jag inte jag har någon direkt - oftast jeans och t-shirt och jympa-dojor, ibland sandaler ... och ibland stövlar :) Aldrig kjol eller klänning ... och som du så äger jag inte något av det heller.

Ama de casa sa...

Jacobson. Jag säger bara Jacobson. Jösses. Har lite magknip igen :-)
Läser ditt inlägg senare. Måste på toa :-D

Steve sa...

Första halvlek var helt klart Sveriges och nåt måls ledning hade varit rättvist. Men nu blev det inre så. I andra sätter vi vår tilltro till Jakobsson/Blackstenius. Det vore väl snyggt om våra favoriter avgör.

Paula sa...

Det är ju nyfikna måsungar som utforskar världen!
Klädstil, ja jag säger som du, vadå stil? Försöker att inte blanda ihop alltför anskrämliga mönster och färger, problemet är jag gillar just det så det brukar bli bekymmer att till blommiga byxor hitta enfärgade toppar och vice versa. Färgglad tantstil tror jag stämmer bäst på mig.
Hunden, Kingen, är en blandning av schäfer och new foundland, vägde betydligt mer än sin matte. Med tanke på att hon bor ensligt utan grannar ute i vildmarken så är det bra att ha en livvakt!

Geddfish ♥ sa...

Lång dags äventyr!
Fina bilder, gillar tegelstenshuset också. Och jag vill se bilder på dina kläder! Yes!
Jo, jag har klänningar. Beror så mycket på vad man gör. Sen jag blev kyrkvärd och även sen jag gick med i Vasa Orden av Amerika, så ville jag gärna klä mig fint. Inte nödvändigt, men jag tycker det är roligt!

KajsaLisa sa...

Svalka fötterna är ju inte fel men frågan är om det behövdes idag. Jag brukar själv reagera på Rosklagsbanans depå när jag åker förbi på Norrtäjlevägen. Häftiga industribyggnader.

byblixtra sa...

En sån härlig bild du fick på måsungarna.

Gamla industribyggnader är vackra och stabilt byggda. Det är skillnad mot för dagens med plåt- eller betonglådor.

Ja, droppar kan bli till ett konstverk.

Ama de casa sa...

Haha! Älskar bilden på måsungen som tar sig ett fotbad! Snyggt fångat :-)

Klädstil... Ja, om jag nu har nån stil överhuvudtaget så kan jag ju säga att den förändrades drastiskt förra sommaren av nån anledning som jag har förträngt vid det här laget :-)

Fy vad synd att det inte gick vägen för dom svenska tjejerna, och usch vad otäckt med den där skadan...

Men nu siktar vi mot bronset då!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Spännande att ta del av din klädstil :D. Jag föredrar lätta plagg sommartid, kan vara för att jag är så frusen året runt så då vill jag liksom känna mig fin ;)

Klimakteriehäxan sa...

Jag är ju klart road av kläder/mode/design/shopping, så nog bjuder sommaren på andra möjligheter än vintern. Tycker att det där med att bestämma hur man vill se ut tillhör en av de roliga sakerna man har kvar från yngre dagar! Så det fortsätter jag med! Vet förstås att många andra betraktar kläder som ett nödvändigt ont. Där hamnar aldrig jag.

Klimakteriehäxan sa...

PS satt som klistrad hela matchen ... jag som egentligen inte är intresserad av fotboll ... hoppas bara Asllani inte är allvarligt skadad.

Guldkryckan sa...

Trevligt med gamla byggnader tycker jag med...sån tur att många av dem är K-märkta...annars hade de nog rivits av nån stadsarkitekt utan vett och sans.
Föredrar också Jeans ju, fast i svettiga sommartider är det avklippta arbetsbyxor med massor av fickor som gäller...fult men funktionsdugligt.
Mode är inte min grej alls...lika så bra det.

Ha det bäst nu Bp :)

Shannara sa...

Till och med jag har kikat på fotbollen på sistone... lite tråkigt resultat igår dock! Du besitter verkligen en unik förmåga att hitta så mycket i så lite, gillar verkligen din charlie brown!

Ha en go kväll!