fredag 28 juni 2019

Fem en fredag: Vecka 27: ”Frågvis”


Så här såg det ut i lägenheten i tre timmar idag.


I förra veckan valde vår köksfläkt att ramla ned och dö efter ett långt och arbetsamt liv. HSB rekommenderade K4 Elektriska, som jobbar åt både företag och privatpersoner. Ett utsökt val. C som ni ser på bilden ville inte vara med med sitt namn, men ställde gärna upp på bild. Vilken kille! Han är helt klart av den gamla skolan. Ni vet en sådan som fixar precis allt, och det på stubben. Han installerade inte bara en ny köksfläkt, han gjorde snickararbeten också OCH städade efter sig. För att inte tala om att han rekommenderade "Målar-Janne" som han känt i 15 år, men inte vet vad han heter i efternamn. Kan djupt rekommendera K4 Elektriska och C. Å då C känner alla, känner alla C, jag lovar:-)

1. Vilken fråga skulle du vilja ställa till valfri granne?
Varför går du alltid ut på balkongen för att föra dina högljudda telefonsamtal? Jag förstår ju att du vill ta en cigg utomhus, det gör jag också, men när jag pratar i telefon går jag faktiskt in i lägenheten.

2. När frågade någon dig sist hur du mår?
Igår.

3. Vad svarade du på senaste frågan du fick?
Nej tack, det är bra tack! Kassörskan på den lokala ICA frågade om jag ville ha kvittot.

4. När var du senast nyfiken på något?
Är faktiskt alltid nyfiken. Idag frågade jag elektrikern C (se bilden) när han skulle gå på semester.

5. Vilken fråga ställer du dig varje dag?
Varför jag lever efter mañana-mañana -principen nuförtiden;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna är dagsfärska och har delvis med inlägget att göra;-) DS.

14 kommentarer:

Susjos sa...

Den där herr C verkar vara en riktig "handy man"! Vilken tur ni hade!
Roliga frågor och kluriga svar från dej!
Å vad gäller sista frågan som du ställer dig varje dag, så är det väl helt klart att mycket kan man göra "imorgon " istället! ;-)
Fast just nu så ska man väl inte missa matchen mellan Frankrike och USA? Är det så att USA vinner tro?
Ha en bra kväll!

PS. Så energisk var jag inte igår...bloggen "ljuger" lite, jag berättade aldrig att jag först sov till halv ett på dagen, sen var jag ju pigg och kunde köra jympa i Solna, hihi!!! DS.

nalta norrland sa...

Tummen upp för god service å att städa upp efter sig är väl självklart...

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Nyfikenheten tycks vi dela, jag är också nyfiken både på sånt man ska och inte bör ;). Jag skulle nog kunna bli sån där med kikare i framtiden ;)

Ditte sa...

Tack för rekommendationen av denna C och firman. Vi kommer att behöva ny fläkt och få lite snickeriarbeten gjorda och bra hantverkare är guld värda.
Funderade förstås på mina svar i Orsakullans frågor. Och frågan jag ställer mig nästan var dag är om jag känner glädje över dagen som varit. Vad som gjorde att det blev en bra dag. Om det inte var det så är det i upp till mig att se till att det blir så. (Ja, sjukdom och liknande kan jag ju inte påverka...)

Hanneles bokparadis sa...

jag scannar och betalar själv på ica:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/fragvis-fem-pa-fredag.html

Ama de casa sa...

Himla bra när när man får tag på duktigt folk som fixar både snabbt och smidigt. All heder åt C!

Mitt senaste svar var:
- Nej, det behöver du inte, det går bra med bara osten, druvorna och skinkan.

Anders undrade ifall han skulle gå ut till bilen (som är parkerad "en bit" bort) och hämta kexen (brödvarianten) som vi glömde kvar i bilen. Dom inhandlades på Mercadona idag och såg sååå goda ut! Har aldrig sett dom förut.

Jo, jag ångrar redan svaret... ;-)

Geddfish ♥ sa...

Manaña kan funka hos mig med, inte mig likt, men har utvecklats så ibland.
Jodå, jag scannar och sköter mig själv både på ICA, Willys och COOP. Älskar att scanna och fixa själv.
En fin handyman ni hade där. Jag saknar min egne handyman, han kunde verkligen fixa allt.
Jag är alltid nyfiken och vill gärna veta varför om allting.
Tack, mitt barnbarn är helt klart lik sin moster Sarah, så har det alltid varit. Titta på kortet på mina döttrar https://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/06/skyltsondag-resande.html

Paula sa...

Det är inte ofta man får anledning att berömma hantverkare, all heder till honom. Och så såg han glad och trevlig ut också!
Har du inte länkat till Elisa? Hittade ingen länk till dig där. Jag skulle bli tokig om någon stod på en balkong nära mig och gapade i telefon! Gud så enerverande! Kvitton ska man alltid kolla, jag gör det därför att jag scannar in alla mina inköp i en app för ett marknadsföringsföretag. Och gissa om det blir mycket fel! Och gissa om de alltid är så att dom tagit för mycket betalt! Konstigt va?
Ja det blir tredje sommaren vi träffas o umgås en stund, jättekul att få träffa Anki med make igen.

Steve sa...

Det är guld värt att hitta hantverkare som C.

Bra match i kväll igen och nu ser vi fram emot holmgången England - USA. Men först ska Sverige knäcka Tyskland.

Klimakteriehäxan sa...

Det är nyttigt att vara nyfiken! Andras telefonsamtal vill man gärna slippa, ytterst sällan är de intressanta för ofrivilliga åhörare. Inte ens när en person jag kände till (och visste var hon jobbade och med vad) njöt jag av hennes utgjutelser om den hopplöse karl hon var eller varit kär i ... Ingen tonårshistoria, hon var klart över 45. Vill slippa!

Emma, Sol som sol? sa...

Avskyr folk som tror att deras liv är sååååå intressant att alla vill höra! Kastar jag sten i glashus nu, förresten? Har ju en blogg. Haha!

Håller med om att bra hantverkare ska man hålla hårt i. De har säkert direktiv från ledningen om att de ska städa efter sig men som alla vet så är det ett ganska löst begrepp ibland

Helén sa...

Så trevligt att ni fick tag på en bra hantverkare. Jag tycker annars att de flesta klagar på de hantverkare de anlitar. Mañana-mañana låter bra tycker jag som just nu jobbar lite för hårt och känner mig sliten.

Mrs Calloway sa...

duktiga, pålitliga hantverkare är värda sin vikt i guld. andras telefonsamtal får en nog av under tågresor.

Elisa sa...

Vilken en! Tyckte städningen imponerade mest, det har jag nog aldrig varit med om vad jag kan minnas. Bara en sån sak skulle få mig att anlita denna C på en gång. Låter som att det är precis rätt kille i yrket. :)

Lustigt det där att så många pratar högre i telefon än de gör med andra öga mot öga och därmed stör.