tisdag 4 juni 2019

Weekly photo challenge: Vecka 23 – ”Utanför”

Det har varit en helt fantastiskt fin dag idag, och maken och jag har varit ute i stort sätt hela denna tisdag. Med andra ord kunde jag ta dagsfärska bilder till Sannas tema ”utanför” utan att ens anstränga mig alltför mycket;-) Utanför har många synonymer som ni hittar här. Tycker att alla mina bidrag passar ganska så bra till temat. Enjoy!


Igår visade jag er ett sjöflygplan som befann sig på Lilla Värtan. Men som ni ser finns det även båtar där, lämpligt nog precis utanför restaurangen Pont i Hägernäs.


När jag såg det här blev jag faktiskt riktigt glad. Hade nämligen aldrig sett en orienteringskontroll irl. Orientering sker ofta ute i terrängen, men ibland även i städer. Den här orienteringstävlingen ägde rum i Hjorthagen, där det finns både skogsvägar och stadsmiljö.


Sist men inte minst fick jag till det med en kran igen. Den här var fjärrstyrd och manövrerades från andra sidan vägen. Som ni förstår var manövreringen av det dinglande armeringsjärnet helt utanför min kontroll. Anläggningsarbetarna fick vinka och skrika till oss och en massa cyklister att stanna upp i några sekunder tills lasten hade hamnat på rätt sida av avstängningsstängslet. Passade mig perfekt, för då kunde jag ju fota i lugn och ro.


Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till utanför hittar ni här.

PS. Kan inte kommentera hos er som har blogg.se och det nya gränssnittet för kommentarer. Någon kanske har en idé hur jag ska lyckas. DS.

20 kommentarer:

Paula sa...

Hejj på dej, tänk att riskera att få det armeringsjärnet i skallen, tur det hamnade utanför! Jag har nog inte sett orienteringskontroller på så många år att de säkert hunnit digitaliseras och jag vet inte vad...men kul att man pysslar med det även utanför storskogarna! Där bor ju som bekant inte så många. Du verkar ha ett kanonväder också utanför fönstret. Snyggt jobbat

Husbilen-Ellen sa...

Där fick du till bra inlägg om utanför! Sista bilden gillade jag mest! Bra att de också hade ögon för omgivningen. Tänk om något lossat från kranen.

nalta norrland sa...

Utanför... ja :)
Härligt med sommarväder.
Kranbilden var bäst.
Blå himmel är ju nått fantastiskt.

Emma, Sol som sol? sa...

Oj, vilket BP-moment där med kranen!

Vad konstigt att du inte kan kommentera där hos dem med Blogg. Vad är det som händer när du försöker? Jag har lyckats. Vad jag vet...

Ditte sa...

Ett härligt och blanda bidrag!
Och en restaurang med sjöutsikt och båtar gillas högt.
Kul med orienteringsskärmen och särskilt att hitta den i en annan miljö än i skogen. (Som gammal gympalärare har jag sett och plaverat ut många...)
Kranen ser ut att vara i storlek med de vi ser på andra sidan kanalen. Perfekt bild. Och man ser verkligen detaljerna.(Kranarna vi ser är dock inte fjärrstyrda, berättade du.Och sedan har jag sett personer i dem)
Och det dinglande armeringsjärnet här är så bra fångat. Givetvis utanför din kontroll)

Klimakteriehäxan sa...

Tack du påminde mig om Gems, hade glömt att kolla. Ska åtgärda detta! Visst var detta en härlig sommardag, även om jag inte åkt båt. Fast jag cyklade en liten bit.

KajsaLisa sa...

Så en kran givetvis, båtbilden känns verkligen somrig.

Klara Ovidia sa...

Utanför från en fin dag där det händer och sola skiner, ligger helt innanför ordleken utanför!
Me enjoy!
:-)

Ama de casa sa...

Haha! Härlig tolkning! :-)
LYLLO dig som aldrig har sett en orienteringskontroll! Jag blev utjagad i skogen med karta och kompass otaliga gånger under under skoltiden. Det var INTE kul! :-)

Jag antar att du menar när det helt plötsligt kommer upp ett annat utseende på bloggpunktesse bloggarna? (Nu försökte jag kolla hur det ser ut, men då ser dom såklart ut precis som vanligt...). Nåja. Längst, längst ned finns det små symboler med ett brev mm bredvid varandra. Trycker man på dom så kan man skriva in sin mejladress, url, namn. Under dessa finns en smaaaaalt litet fält där man kan skriva kommentaren. När man skrivit in det man har på hjärtat finns det en grön pil i det fältet som man trycker på för att publicera.
Jo. Det går. Men det är både jobbigt och skitirriterande!

"LillaSyster" sa...

Underbar tolkning! Och dina kommentarer kommer fram, även om den första kom under misstänkt spam.....
Ha en fin onsdag =)

Violen sa...

Instämmer, alla dina bilder passar bra till temat! Fint med nytagna bilder! Jag har levt på arkivbilder hela våren men nu kan jag snart använda kameran igen. Är imponerad av lyftkranen som svävar uppe i det blå!

Steve sa...

Kranen gjorde förstås din dag.

Shannara sa...

Tänk, varje gång jag ser en lyftkran så tänker jag på dej! =) Jag har till och med börjat fota dem ifall jag någon gång skulle få till en riktigt kul eller annorlunda bild att visa upp för dej. I mitt förra inlägg frågade du om vad vi gör med all fisk vi får, jag är dock otroligt seg med att svara. I inlägget jag la ut i söndags så visar jag vad vi gör med dem. ;) Kan avslöja att vi inte käkar upp dom.

Njut av den tillfälliga sommarvärmen, själv hinner jag knappt sitta ner.

Christian sa...

Fantastiska bilder som vanligt....alltså det där med kranar, fascinerande :)

byblixtra sa...

Det var en liten och läcker båt.

Orienteringskontrollen ser ut att vara av ett modernt slag med den klämman. En sådan har jag inte sett tidigare.

Det blev en cool bild med armeringsjärnet hängandes i luften. Det syns att det var lite gung på den transporten.

Musikanta sa...

Haha, har heller aldrig sett en orienteringskontroll i hela mitt liv. Trots att vi hade orientering några gånger när jag gick i skolan. Fina bilder till veckans tema.
Ingrid

Stare Ström sa...

Inte bara vi som har sommarväder då!

Helén sa...

Vilket härligt inlägg och det sista bilden är så läcker! Bra jobbat!

Beppan sa...

Ett inlägg helt i BP-anda :-)
En båttur i det ljuvliga sommarvädret vore inte dumt.
Orientering i stan kan möjligen fungera - skogen har myggorna invaderat nu så den håller jag mig ifrån så gott det går.
Armeringsmatta på svaj är inte att leka med! Vilket pillgöra att styra oavsett från kranen eller via fjärrkontroll. Jag har precis stoppat ner några bitar av ådan matta i jorden. Ska få göra tjänst som ärt-, blom- och bönstöd.

amo sin blogg sa...

Så herleg å sjå bilde frå båtturen.
Dette er slik eg lika sommaren !!
Nydelege bilder.
God pinsehelg frå Anne-Mari