tisdag 25 juni 2019

Weekly photo challenge: Vecka 26 – ”Gammal”


Foto: Sportbibeln.

Med gårdagens match mellan Sverige och Kanada i damfotbolls-VM i färskt minne bjuder jag er på ett riktigt aktuellt bidrag till temat "gammal". Enjoy!

Måste erkänna att jag aldrig gillat Hedvig Lindahls målvaktsspel. Ändrade mig en aning under damfotbolls-VM 2015, där hon överträffade sig själv. Under gruppspelsmatcherna i årets VM var hon dock sitt gamla, fumliga och darrande jag igen, speciellt när det gällde hörnor och höjdbollar.

36 år
Hedvig är 36 år, inte alls gammalt för en målvakt. Tänker i första hand på Dino Zoff som var 40 år gammal när Italien vann VM-guld 1982. Även den ungerska målvakten Gábor Király, ni vet han som alltid spelade i mysbrallor var över 40 när han vaktade Ungerns mål under Euro 2016.

Straffräddning

Foto: cafe.se

Ja, åsså gör Hedvig det totalt oväntade, åtminstone för mig. Vid ställningen 1-0 för Sverige räddade hon en mycket bra slagen straff i gårdagens match mot Kanada. Hennes räddning och en suverän andra halvlek av det svenska laget gjorde att Sverige avancerade till kvartsfinal. Där möter man en gammal bekant (läs: ett gammalt spöke) nämligen Tyskland.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera gamla bidrag hittar ni här.

PS. Jo, det finns faktiskt en ”riktigt” gammal utespelare i årets VM också – Brasiliens Formiga (41) som hunnit med hela 6 VM. Gammal är äldst. DS.

23 kommentarer:

"LillaSyster" sa...

En vågrätt snygg räddning, gör rätt ont att landa..... Himla duktig fotograf, man har inte många mikrosekunder att fånga det ögonblicket och du var smart att använda dig av räddningen i veckans tema! Jag har mitt bidrag klart snart ska jag publicera det =) Ha en bra kväll!

byblixtra sa...

Det är en snygg bild på straffräddningen. Gissar att kameran gick varm för att få den bilden. :-)

Geddfish ♥ sa...

Din tolkning av gammal, kan jag inte kommentera, för jag kan inte detta kapitel i sportvärlden. Möjligen kan jag förstå lite.
Anser att du tolkat temat helt rätt.
Bilden är super!

Husbilen-Ellen sa...

Rolig tolkning av temat och sista bilden var jättebra!! Har tyvärr inte hunnit vara inne och tittat på ett tag. Har haft massor av bilder att ta hand om varje kväll.

Klara Ovidia sa...

Intressant vinkel på gammal både i räddningsbilden och texten - ingen över 41 år omnämns ;-)

Ditte sa...

Vilken suverän tolkning av temat. Och från en vinkel jag inte alls tänkt på- Men jag såg ju matchen och räddningen. Tycker att Hedvig gjorde en jättebra räddning och här har nog nog med sig en hel del gammal erfarnhet också. Kul att Sverige nu är i kvartsfinal och det vill nu till att slå Tyskland. Håller tummarna.

Steve sa...

Jag får krypa till korset. Mina synpunkter inför VM har kommit på skam. Visst har damfotbollen gått framåt.

Har idag sett Italien - Kina 2-0. Ingen höjdare, men oj vad Italien lyft sig.

Avslutade kvällen med Holland - Japan 2-1, den bästa match jag sett i årets VM. Lite surt då jag kände lite extra för Japan. Tillfälligheter avgjorde. Bra ändå att det inte var VAR.

Klimakteriehäxan sa...

Det var en helt grym räddning!

"LillaSyster" sa...

Svar : 8 år mycket i min värld.... Här brukar katterna inte klara sig mer än 4-5år. Nu har Elvis också testat att bli påkörd, men klarade sig bra med bara ett klobrott. Jag hoppas få ha honom länge till, för han är så go och tillgiven.

Ama de casa sa...

Det blev verkligen en spännande match och visst är gammal äldst när det verkligen gäller. Åtminstone ibland :-)

Violen sa...

Hade absolut inte väntat att det skulle gå så bra! Uttrycket gammal är äldst håller bra! Du har gjort en rykande aktuell toppentolkning!!

Guldkryckan sa...

Jodå...tror nog jag föredrar dina rapporter från fotbollens värld...mycket roligare än de som sänds från TV.
Bra jobbat av tjejerna där...nu är det väl Italien som väntar?
Eller hur det nu var?

Hur som helst...ha det bäst nu Bp.

Monica sa...

Tatueringar ska vara små och diskreta stora
blaffor tilltalar mej inte alls.
Efter en sådan räddning skulle jag få ligga
i gipsvagga på Danderyd resten av livet:-)
Tummen upp för myntparkering.
Den Anna Månsdotter som är mest känd är
nog Yngsjömörderskan som levde i incest med
sin son och mördade svärdottern Hu
HAHA fotoförbud skulle väl aldrig hindra dej.
Idag regnar det brukar inte jubla men det gör
jag nu trots blöta hundar vi behöver mycket
regn här i Mälardalen.
Ha det bra

nalta norrland sa...

Tänkte på Dig när jag såg intervjun med Hedvig :)

Träffade en bekant igår på ICA som rekommenderade Täby ifall vi skulle åka ner mot Stockholm i sommar, Täby centrum är tydligen helt enastående.

Jo YES jag tänkte på Dig då oxå :)

Christian sa...

Håller med om att det var en härlig straffräddning OCH oväntad....vad jag tycker för övrigt finns på min blogg inom kort !

Stare Ström sa...

Se där! Inte bara gammal utan jag fick veta lite om VM också.

amo sin blogg sa...

Fantastisk redning av keeper.
Gratulere Sverige med videre spill i VM.
Vær stolte :)
Lukke til frå Anne-Mari

KajsaLisa sa...

Skall man klara att hänga så där i luften så är man nog gammal vid3 6, Härlig bild, misstänker att du har fullt upp med fotbollen nu.

Paula sa...

Så härligt och fiffigt att du knöt ihop ditt stora intresse med veckans tema! Åsikter har jag dessvärre inga om spelare eller spel, men jag är ganska trevlig ändå...haha

Carita Liljendahl sa...

Jag tänkte på dig och ditt tidigare missnöje med Hedvig då hon så suveränt tog den där straffen :-D
Kanske hon höjdes ens lite i graderna hos dig nu, det skulle hon vara värd. Hon var bra på intervjun efteråt också.

Åke sa...

Jag ha bara tittat på samandraget på SVT play och jag tycker hon ligger i klass med mitt vattenpass i luften ;) Här kan man inte klaga... Kul tema du förhöjde :) Jag fick också ihop ett idag.

Helén sa...

Här fick jag reda på en massa nytt, och gammalt. Inom många idrotten blir man fort gammal fast jag förstår att det sliter en massa på kroppen att vara i sån toppform.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, gratulerer med siste seier i VM kvalifiseringen -og et høyst aktuelt innlegg. Når vi nå er ute, får vi heie på grannarna!!!