fredag 14 juni 2019

”Bloggskolk” med bok på stranden
”Bloggskolk”
Det blev fantastiskt fint väder under eftermiddagen idag, vilket maken och jag såklart utnyttjade. Kom precis hem och hade faktiskt tänkt att jag skolkar från bloggen ikväll. Men jag lägger åtminstone upp två bilder på en blomma jag upptäckte på en garageuppfart idag. Tycker den är otroligt vacker med sina finska respektive grekiska färger. Tänkte faktiskt på både Paula och Carita här.

Bok på stranden
Orsakullan vill veta vilken bok alla borde läsa på stranden. Är ju nästan totalt insnöad på deckare, så för mig är det absolut en kriminalroman – nästan vilken som helst – som får göra mig sällskap i solstolen. Nu gillar jag ju inte sand mellan tårna, men jag tar med mig spänningsromanen till en gräsplätt istället;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

PS. Snart dags för England-Argentina i damfotbolls-VM. Kikar in hos er efter matchen. Tidigare om den är tråkig - matchen alltså;-) DS.

11 kommentarer:

Paula sa...

Vilken läcker iris, o tack för att du tänker på finnkäringen! Ja vi fick också fint väder idag efter flera dagars kyla o regn med miljoner knott!
angående koltvålen så har det aktiva kolet en läkande effekt och drar ut orenheter ur huden. När jag googlade så hittade jag flera koltvålar, sotsvarta, min var ju inte det så den hade nog mer andra ingredienser i sig. men skön är den hur som helst.
Min läsning blir nu ikväll, kan inte sitta utomhus så länge husmålandet fortskrider, och det verkar det göra, på tok för länge. En nigeriansk författare står på tur, den har börjat ganska märkligt, men jag ger den hundra sidor för att begripa. annars byts den ut utan pardon!

Ditte sa...

Skönt med en solig eftermiddag och visst vill en då ut. Helt rätt tänkt. Och irisen är verkligen vacker. Jättefint foto!
Vad gäller böcker är jag allätare men en del passar bättre att läsa utomhus där det är folk och man inte behöver skärma av sig. Läser i de fallen också gärna deckare. Men det gör jag då och då annars också.
Har just kommit hem så fotbollen avstår jag idag.

Geddfish ♥ sa...

Otroligt vackra blomsterbilder!
Vilken härlig dag idag!

Emma, Sol som sol? sa...

Det är helt ok med bloggskolk, verkar som att flera ägnar sig åt det just nu. Tycker att det är färre kommentarer hos flera numer.

Väldigt vacker iris, en helt otrolig vacker blomma väl värd att studera närmare. Intrikat!

tant Hanneles bokparadis på Hisingen sa...

Blomstertid var inte min melodi

Anki sa...

Så fin iris! Ögonfägnad i fina färger!
Jag läser ju inte deckare ... och helst sitter jag i min soffa - vill inte heller ha sand mellan tårna :)

Svar: Ekorrungarna är som kopior av sina föräldrar, men mindre och lite rödare färg på pälsen. Bilderna luras lite om storleken ...

Ama de casa sa...

Sand mellan tårna är inte min grej heller, men jag läser gärna en bok vid nån pool nånstans :-)

Finfina lavendlar! :-D

Christian sa...

Fantastiska färger...hyvä suomi :)

Klimakteriehäxan sa...

Kommer ihåg ett år när verkligen så gott som alla läste samma bok, på stranden, balkongen, i solstolen, hängmattan, ja även i skuggan ... De läste Da Vinci-koden. Då beslöt jag att aldrig läsa den, eftersom alla andra redan hade gjort det - och det löftet har jag hållit! Världen ör ju full av böcker man aldrig hinner läsa!
Fin blomma, nån sorts iris eller svärdslilja va?

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Du gör helt rätt i att bloggskola när vädret ger oss bra väder :D.
Spännande att du väljer deckare och jag som är feg kommer nog aldrig våga mig på att läsa en haha ;)

amo sin blogg sa...

Så utrolig vakker blomst.
En Iris ?

God søndag frå Anne-Mari