måndag 24 juni 2019

Glad måndag med fotboll - bland annat


Här ser ni en relik. Ja, alltså åtminstone i stor-Stockholm. Men i Kristianstad är man uppenbarligen
mera nostalgiskt lagt än i huvudstaden. Eller så har man fortfarande kontanter på sig.Här ser ni en av fem "tatuerade" torsoer som pryder nischerna i parken vid Bäckaskogs slott.
På statyer har jag ingenting emot tatueringar alls måste jag säga. Urläckert!


Idag kan jag ytterligare en gång kombinera "Glad måndag" med Orsakullans tema.

Kan det vara annat än en glad måndag när

- solen än en gång lyste från en klarblå himmel
- det är ”full fart” i damfotbolls-VM med åttondelsfinaler
- grannlandet Norge tog sig vidare till kvartsfinal
- två ”underdogs” var nära att skrälla – Brasilien mot Frankrike och idag Spanien mot USA
- veckans höjdarmatch Sverige-Kanada börjar om tio minuter
- favo kollegan fick mig att skratta högt när jag såg ovan bilder (tusen tack tjejen:-))

Orsakullans tema: Alla borde besöka…
… en fotbollsmatch såklart. Även om man inte är intresserad av spelet. Rekommenderar en (helst fler) matcher i en större turnering eller besöket på en utländskt arena där storlagen spelar, till exempel Manchester United, Barcelona eller Real Madrid. Stämningen med en publik på cirka 100 000 åskådare går liksom inte att jämföra med mindre än hälften på en allsvensk match.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

12 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Gillar också den där torson. Och tittar på matchen som börjar strax. Håller tummarna!

nalta norrland sa...

Trodde faktiskt Du skulle kommentera att vi missade OS 2026.

Torson med tatuering det gillas :)

Jag är glad att Frost kliar sig mindre och att mygginvasionen har börjat lugna ner sig.

Freedomtravel sa...

Bäckaskogs slott - där var vi för några veckor sedan! Jag har inte hunnit blogga om det ännu, haha ... Ska försöka hinna snart! Vi hade ett äventyr där. Letade i typ 40 minuter i ösregn efter en hästgrav. Men vi hittade den :) Jag är ju inte så road av fotboll ... men Peter kollar!!

Ditte sa...

Visst har det varit och är en glad måndag. Fotboll pågår och Sverige leder.Verkar bestå.Och Sverige vinner! Härligt! Norge vidare. Bra jobbat!
Dessutom härligt väder!

Torson på Bäckaskog måtte jag ha missat. Och visst är den läcker.

Vad gäller fotbollsmatcher har jag besökt en del. Jag har sett Barcelona spela hemma och det var en upplevelse av stora mått.Dessutom med vinst.

Åke sa...

Jo jag vaknade till bara också vart det en sväng i trädgården och sedan var man glad, därav jag hoppade in i Glad Måndsg. Du har läckra bilder där färgerna kopplar mig till delad. Inatt ställde jag klockan på 03, såg på himlen att det skulle bli något... men det kom in gråa moln som förstörde...

Steve sa...

Kul att Sverige gick vidare, men efter första halvlek såg det dyster ut. I andra fick vi ju se ett nytt lag, inte längre så "bollrädda".
Häftigt med Hedvig som matchhjälte. Vilken kanonräddning! Där fick vi som tvivlat.
Jag var orolig att Asllani skulle dra på sig rött kort efter det gula vid straffsituationen. Hon satsade lite väl "vildsint" i många situationer, men sammantaget en bra match med passningen till Blackstenius som topp.
Nu är det väl ändå dags att sänka Tyskland.

Anki sa...

Absolut en glad måndag - kul att Sverige är vidare! Och likaså Norge :)
Bäckaskog ... där har jag faktiskt varit en gång, men missade den tatuerade torson - trevligt ställe med kul utställning när jag var där i all fall :)

Geddfish ♥ sa...

Läckra bilder, som jag blir glad av, idag!
Jag hade en fin dag igår också, men det tog mentalt.

Ama de casa sa...

Matchen gick ju hur bra som helst - din måndag kunde väl knappast ha fått ett gladare upplopp :-)

Har bara (såvitt jag kan minnas) varit på två live-fotbollsmatcher. En på Aztekastadion i Mexico City (Cruz Azul vs Puebla) och en landskamp mellan Sverige och Finland på forna Råsunda. På den första blev vi utstirrade av den övriga publiken som nog tittade mer på oss än på fotbollen. På den andra var jag med jobbet och fick sitta i nån sorts VIP-bås :-) Men att se idrott/sport live är alltid skoj - speciellt med allt som händer runt ikring också (utom då när man blir "överfallen" av en annan åskådare som ramlar över en och klämmer ihop en totalt i bänken...).

Susjos sa...

Synd att jag missade matchen igår! Jätteroligt att Sverige vann! Min man såg såklart matchen. Och Norge går också vidare, va kul, extra roligt att de har en svensk tränare!
Inte en dum måndag alls med andra ord!
Gillar också torson med det läckra mönstret!

Paula sa...

Du är världsbäst på att försöka peppar och entusiasmera oss som inte är fotbollsfrälsta, allt cred till dig! Det värsta med fotboll är fansen. Spelet är okej, om man ger alla varsin boll och sänker matchtiden till en halvtimme. Inget illa ment, men det är för boring, det händer för lite, det dribblas för mycket. Men, det är min egen högst personliga känsla. Mitt barnbarn Simon som är en fotbollsfan av stora mått skulle inte hålla med. Vi har haft våra kontroverser, i synnerhet om läktarvåld, om bråk före/efter matcher, om språket som används osv. Och alla polisresurser som går åt. Helt totalt orimligt. Det som är plus är att det är världens största idrott, det utövas överallt på hela jordklotet. Det borde förena alla nationer, o i viss mån gör det ju det. Håller alla tummar för de svenska tjejerna

Christian sa...

Det är inte helt fel att nämna tyska Bundesligan i sammanhanget om man vill uppleva stämning på fotboll alltså... :)