lördag 15 juni 2019

Bokmärken
Efter förra lördagens tillfälliga avbrott från Mun- och Fotmålarnas ”låtsas-bokmärken” är jag ”back to basic” igen idag. Vad tycker jag om dagens märken då? För att vara ärlig gillar jag faktiskt det andra bokmärket. Detta kan bero på att jag har en förkärlek för japanskt måleri som är så otroligt speciellt och vackert. Konstnären som gjort märket har onekligen talang tycker jag.

”Hattiga” bokmärken
När jag läste Emmas blogg igår överraskades jag rejält av hennes bidrag till ”Bokmärken”. Ja, eller rättare sagt satt jag med öppen mun och beundrade hennes kreativitet och inte minst konsten att kunna virka. Föreslår att ni kollar hennes alster här. Berätta gärna om ni också var typ förstummade när ni såg hennes bokmärken.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

13 kommentarer:

Biggeros sa...

Jag håller med att bokmärket nummer två är lite finare än första. Nu måste jag bara bli bättre på att använda bokmärke till mina böcker. Sist använde jag mig av ett kvitto. Så typiskt. Trevlig Lördag=))

Geddfish ♥ sa...

Kul idé att visa upp sina bokmärken! Jag gräver för fullt. Såg Emmas fina virkade bokmärke, superduper vackert!
Jag gillar också mest ditt märke nr 2.

Emma, Sol som sol? sa...

Åh tack snälla BP! Vad gullig du är och jag känner mig inte alls värdig "den öppna munnen"! Jag har ju bara kul! Tack snälla för att du länkar också, evigt tacksam!

Jag kan bara säga att jag gapar när jag ser vad dessa Mun- och Fotmålare åstadkommer! Som mannen min sa:
- Jag kan inte ens göra det med höger hand!

Håller med om att det nedre är strået vassare, bara en så enkel sak som att fåglarna bryter av i färg. Så vackert! Men körsbärsblomstren är så vackra de med!

Än en gång, tack snälla för de fina orden och länken! En stor kram virtuell från mig! Du får be maken din att dela ut den å mina vägnar.

Stare Ström sa...

Praktiskt och trevligt med fina bokmärken.

svar: Förstår att du bara såg en unge. Den andra är under föräldern och sticker bara upp huvudet. Bakom den tror jag är ett ägg. Idag var det åska när jag passerade så därför vet jag inte hur många ungar det finns kvar. En, i alla fall!

Susjos sa...

Visst är de duktiga dessa målare! Tycker dock det blåa bokmärket med det blommande träden är ett strå vassare.
Har du även idag tillbringat den i solstolen på stranden? Vädret är ju underbart...såklart jobbar jag då!

Klimakteriehäxan sa...

Jag gillar båda!

Mösstanten sa...

Jag ty mer om båda bokmärkena men det blåa mest.lugnare. Väldigt fint.

Hanneles bokparadis sa...

riktigt snygga båda två

Paula sa...

Jag gillar också japansk kalligrafi och målningar med tusch. så vackert. Jag har skickat förfrågan om kvinnliga smeden, hoppas få svar efter helgen, dumt nog tog jag inte hennes visitkort som låg på bordet. Kul att du gillade hennes alster.
Vi hörs imorgon på skyltdagen!

Ditte sa...

Hos dig fastnade jag för nr2 . Gillar den japanska kalligrafin i samband med målningar/teckningar.
Tittade bara som hastigast in till Emma igår och jag är fascinerad över de som kan och har intresse av handarbeten. Och som kan skapa något med händerna. För egen del har jag aldrig varit det men uppskattat andras handarbeten. Ska ta mig en djupare titt i morgon.

Vad gäller bokmärken hade jag många med numer är det kanske fem kvar i olika varianter. Har aldrig mer än kanske tre böcker på gång samtidigt så de räcker. Ska nog visa dem vid tillfälle.

Ama de casa sa...

Fantastiskt att kunna måla på det där viset med munnen/fötterna! Fantastiska är även Emmas kreativa verk :-)

nalta norrland sa...

Blev nog mest imponerad över att hon Emma sydde sin egenkomponerade brudklänning.

Att de där mun & fotmålare är skickliga, ja nått annat kan man ju inte säga.

Paula sa...

Hej! Nu ska du få info om smeden, hon heter Carina, bor i Borlänge och har hemsidan carinassmedja.se Där hittar du alla uppgifter, foton, osv. En av mina kompisar här har nyligen beställt en otroligt vacker smidesgrind av henne. Vi hörs senare idag när skyltarna kommit upp!