söndag 2 juni 2019

Skyltsöndag #212

Visst är det Skyltsöndag idag, men igår var det faktiskt finalen i Champions League mellan Tottenham och Liverpool. Tror att några av er har räknat ut att jag inte kan låta bli att fälla en sammanfattande kommentar från tv-soffan innan jag presenterar min skyltskörd från den gångna veckan;-)

Tottenham-Liverpool 0-2
Nu var det ju egentligen två överraskningslag i finalen, men ändå fanns det idel landslagsspelare från olika länder på planen. Med detta i åtanke var det en medioker final måste jag säga. Och det började ju så bra – 1-0 till Liverpool efter en minut eller rättare sagt domaren blåste för straff efter 25(!) sekunder, vilket måste vara rekord. Liverpool var dock värdiga vinnare. Laget var bättre och kyligare under hela matchen, och att lyssna på "You’ll never walk alone" ger mig alltid ståpäls…

Men nu till Skyltsöndag:


När såg ni senast ett riktigt äkta dass? Varsågod, jag bjuder på ett, utan lukt också. Som ni ser tillhör dasset Gröna Hägern, en kommunal mycket mysig koloniträdgårdsförening i Hägernäs.


Dessa skyltar måste ha hängt med sedan 1969, då Stockholms första riktiga pub Tudor Arms öppnade sina dörrar.


Visst har ni sett den här skylten förut, men kolla! Fler fimpar ligger i rätt ”valurna” (ballot box).


Veckans höjdare 1: Snubbelskylten hade jag inte sett förut. Å ärligt talat var den aningen fel placerad där den står. Men det är ju bara bra för Skyltsöndag.


Veckans höjdare 2: Den här papperskorgen som finns i grannkommunen Vallentuna har jag inte visat upp förut. Äntligen har katten nåt att mumsa på;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Matchen såg jag stora delar av. Och tycker också Liverpool var värdiga sin seger.

Och så skyltarna! Mycket värdiga de också. Jättebra allihop! Dasset gillas, men trist att det är låst. Kan å andra sidan förstå att så är fallet.
Tudor Arms har jag besökt mycket, förr i mina dagar, men minns inte skyltarna. Gick på GIH då, vid Lidingövägen. och vi tittade ofta in här. Kult och fin nostalgi.
Gillar verkligen askkopparna med frågor och de verkar också vara strategiskt placerade.
Snubbelskylten har jag inte sett, men en höjdare. Och just att den var felplacerad gjorde den än mer höjdrik.
Katten och papperskorgen var också en höjdare. Men det hade i innerstan kunnat vara en mås, trut eller annan stor fågel på utsidan.

Emma, Sol som sol? sa...

Tror nog inte katten riktigt vet vad det är den försöker nå, den hade bara knyckt på svansen och gått om den vetat ... Som vildkatten Tramse nyss gjorde när han fick lite köttfärs. Jag blir lite skeptisk till den ekologiska köttfärsen då. Eller så har han tankarna på annat, dvs grannskapets felina flickor.

En höjdare var ju egentligen det att det ligger en HEL cigg i ja-hålet! Någon som kanske börjat tänka på sitt leverne. Eller bara tänt den på fel sida ... Yick.

Emma, Sol som sol? sa...

Och så undrar jag om det var orken eller färgen som tog slut vid dassmålningen.

Ama de casa sa...

Det mesta jag har sett skrivet om den matchen är om den där modellen som sprang in på planen tämligen lättklädd... ;-)

Har sett många utedass genom åren, men jag måste erkänna att det var ett tag sen nu :-)

Älskar kattskylten! Vilka härliga utsmyckningar dom har där i Vallentuna :-D

Susjos sa...

Är uppvuxen med utedass, flyttade till en modern lägenhet 1968!
På landet har vi också utedass, och nej...så charmigt är det inte ;-D

Ja, bra med fler fimpar och hela cigaretter i "rätt" sida!
Tudor arms vill jag besöka, måste kolla var den ligger!
Å kattpapperskorgen var fin!
Finfina skyltar!!!

Klimakteriehäxan sa...

Visste inte att hägrar behövde dass ... men alltid lär man sig något! Katten är jättefin!

byblixtra sa...

Jag gillar skylten med ja och nej svar. Kanske är det någon som längtar så mycket efter sommaren att den har lagt i en orökt cigarett och kanske också bestämt sig för att sluta röka? Snubbelskylten finns även med i bakgrunden på den bilden och det ser ut som att den varnar för stolpen som den står intill men förstår att det finns en kant i närheten.

Papperskorgen med katten och fjärilarna är toppenfin och det ser ut som att folk vill använda dem också.

Åke sa...

Jag såg inte matchen... var ute och jobbade på min jour... men Liverpool är mitt favoritlag sedan barnsben :) Nu ska du fä höra en rolig grej som utspelades sig för en 2-3 år sedan: Jag fick ett SMS där det stod -Ikväll går det nog vägen... Jag hängde på och höll med osv. tills jag tillslut frågade vem det var? Ja Roger och jag är på Anfield och tittar på Liverpool förstås!!! Men du har nog skickat fel... och så förklarade jag men det är mitt favoritlag!!! Nu får du skicka lite bilder sa jag, och det fick jag :) Fick på varje anfall :) Jag tror det slutade 3-1 då (men mins inte mot vilket lag)
Riktigt lyxigt dass med ljusinsläpp i taket :) Snubbelrisk såg lite otäkt ut... bra att varna. Kattpapperskorgen är din veckans höjdare 2 helt klart :)

nalta norrland sa...

Vallentuna papperskorgar har Du visat förr... jag gillar verkligen dessa med katt som försöker komma åt innehållet... om den nu visste vad som fanns i skulle den gått därifrån med svansen i vädret :)

Steve sa...

Medioker är en helt rätt benämning av CL-finalen igår, men Liverpool var värdiga vinnare. Rätt osannolikt att mina två lag sedan många år möttes i finalen.

KajsaLisa sa...

Gillar skyltarna på Tudor Arms, sen var det ju ett bra initiativ så folk inte slänger fimpar på gatan. Ser ut som det finns risk för att man snubblar på skylten :)
Länkar upp nu.

Anki sa...

Matchen såg jag såklart inte - i min värld var den ganska ointressant :)
Snygg skyltning - och den där papperskorgen är underbar!

Anni sa...

Vilken härlig blandning av skyltar! Jag blir extra glad när man gör papperskorgar och "askkoppar" så där lockande, det bidrar säkert till att folk tänker till lite extra.
Såg bara en kort stund av matchen, men jag har ju en make som är måttligt intresserad av fotboll så ...

Paula sa...

Vilka häftiga nymodigheter du visar, det enda jag kände igen var dasset, haha! Balloten var jättekul, aldrig ens tänkt tanken att det kunde finnas en soptunna för fimpar! Ojnevojne, ni har kommit långt där i storstaden. Jag kontrar ju med min hemgjorda skylt om hundbajs, så långt har vi kommit! Och kissemissen och snubbelgubben är jättehärliga! Avis är jag som bara har mina vanliga affischer att tillgå. That´s life! Glad måndag!

Christian sa...

Bänkade mig också framför fotbollen, något jag inte gjort på åratal, men efter Liverpools uppvisning mot Barca väntade jag mig storartad underhållning....men...vilken usel match, tut att rätt lag vann i alla fall! :)
Härlig färg på dasset...
Den där jobbskylten måste gälla alla kommunala jobb....känner mig lite så efter att snart har klarat (överlevt?) ett kommunalt år....
Snubbelskylt: häftigt!
Papperskorgarna: konstigt att ingen annan kommun nappat på det :)