onsdag 26 juni 2019

Onsdagsblandning och Orsakullans tema

Har inte bjudit er på en (salig) onsdagsblandning på ett tag, men idag är det dags. Har knappt varit ute idag, då det regnat från morgon till kväll, och 15 grader låter ju inte så upphetsande heller;-)

En läsande pojkeDen här pojken sitter på ett bord på Vallentunas bibliotek och läser. Skulpturen är tillverkad i keramik och konstnären heter Michael Anzengruber. Kan inte säga att jag är så värst förtjust i pojkens ansikte, men jag är glad att man valde en kille istället för en tjej. Detta är kanske ett steg i rätt riktning för att bli av med alla fördomar att pojkar inte läser böcker. Budskapet i boken är klockrent!

Hina Sugita
杉田 妃和

Bilden är tagen under en träningslandskamp mellan USA och Japan i februari i år. Foto: YouTube.

Det namnet har ni säkert aldrig hört. Eller jo, det har ni nog om ni såg matchen Holland-Japan igår. Antar att det dock bara är Steve som satt i tv-fåtöljen. Den tjejen är någonting alldeles extra. Endast 22 år gammal har Hina Sugita gått den långa vägen via U-17 och U-20 för att 2018 ta steget upp till Japans damlag. Vartenda damlag i Damallsvenskan borde stå i kö för att få skriva kontrakt med denna underbara mittfältare.

Orsakullans tema: Tält, husvagn, husbil eller utlandssemester
Orsakullan vill veta mitt val här. Det ena uteslutar ju inte det andra. För man kan väl tälta, åka husvagn och husbil även i utlandet. Själv skulle jag inte välja något av alternativen. Jag satsar visserligen på en utlandssemester under våren och/eller hösten, men jag tar mig inte dit på fyra eller fler hjul utan jag tar mig till semesterorten med ett flygplan som råkar ha två hjul ”ute” vid start och landning;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

11 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag har gjort allt det där med semestervarianterna i förslaget. Men jag åker ju på semester på mitt sätt och det kan variera mellan tåg, buss och flyg. Cykelsemester är numera uteslutet.

Japp, det är nyttigt att läsa. Mina grabbar läser jättemycket, och ja, det gör tjejerna också, för den delen, riktiga bokmalar.

Ditte sa...

Gillade skulpturen här och allra mest budskapet och att det var en kille som satt här. Vallentuna verkar vara väl framme även på bibliotekssidan. Papperskorgarna är ju annat där de är i framkant. Minns mer...
Hina Sugita har jag hört talas om. Men frågan är vilket land som betalar bäst och var hon vill bo. Kanske kvar i Japan.

Vad gäller tält har det aldrig varit min grej, men jag har testat runt i USA i 30-årsåldern. Husvagn har aldrig lockat mig och inte direkt husbil heller. Men vi har testat husbil på Nya Zeeland i 10 dagar. Och det var vi riktigt nöjda med.
Nu är det mest flyg som gäller på semestern utomlands. Ibland kombinerat med tåg eller ett fartyg.

nalta norrland sa...

Vallentuna Bibliotek verkar visa framfötterna i biblioteksstriden men än leder Åsele med flera hästlängder :)

Tält är icke min grej... tältade under barndomen så det räcker å blir över ;-) men om i alla fall om jag nu skulle bege mig ut på en fjällvandring så jo yes då är tält självklart.
Min far och jag gjorde övernattningar under bar himmel... bra sovsäck och hyfsade liggunderlag behövs dock.

Jo men yes jag kanske överreagerade,
men då jag nu fått höra under en tid hur bra jag har det som får gå hemma å låta Elin ha sommarlov, att jag har tur som har J som står ut med mig... ja nu syftade personen på min sjukdom ;-)
ja Du förstår till slut blir det för mycket.

Jag har dock länkat till Dig i inlägget som kommer strax :)

KajsaLisa sa...

Väl tänkta ord i boken.

Paula sa...

Haha, två motpoler är vi du och jag, väljer alla gånger husvagn, husbil eller tält framför utlandet. Nu är det visserligen några år sedan jag tältade, men det gjorde vi varenda sommar från 80-88 och husvagn blev det på 90-talet. Husbil hann jag aldrig uppleva, o eftersom jag inte har råd eller kör bil så lär jag inte hinna med det i framtiden heller.
Grabben som läser är cool, det är hans ögon som är något märkliga, ser lite alien ut. MItt bokmotto är: Genom böcker kan man lära känna människor utan att vara tvungen att umgås med dem!

Susjos sa...

Vi är lika där BP: Utlandssemester med flyg, haha!
Men frågade min man hur många hjul ett flygplan har, och det är visst 6 hjul, fördelat på tre stycken landningsställ som vardera har två hjul.
Han satt förresten i TV-soffan och såg matchen Holland-Japan, och håller med om den duktiga japanskan!

Ama de casa sa...

Kul skulptur där på bibblan! :-)

Förut tältade vi väldigt mycket på semestrarna. Husbil/husvagn är för stora för alla dom smala gränderna vi ofta hamnar i (enligt mig då...). Tältandet övergick till att kombineras till hotellcamping mer och mer och nu (sen vi slängt tältet) har det blivit 100 % hotellcamping. Och en och annan husbåtscamping då. Kryssning, alltså :-D

Carita Liljendahl sa...

Oj då, har ni fått så mycket regn! Här har bara kommit några droppar, fram till den här morgonen. Inget ösregn, men stilla och lite mer i natt, tror jag.
Bönderna tackar.
Och fotboll, det följer även jag - på lördag gäller det!

Emma, Sol som sol? sa...

Jag vill nog gärna att flygplanet jag åker med har minst tre hjul ute vid start och landning ... Gärna dubbelt upp.

När jag var liten tältade vi alltid, i stort sett. Gillade det. Nu blir det inte mycket med det, mannen min gillar det inte direkt. För bekväm ... :D

Om statyn, det enda jag gillade med den var texten. Fast det är ju lite kul att han inte bara sitter med en bok, han sitter PÅ en bok också!

Klimakteriehäxan sa...

Såg du resultatet av undersökningen som visar att föräldrar faktiskt läser högt för sina barn (igen)? Glädjande! Lustigt nog minskade läsandet i semestertider. Om jag skulle svara på Orsakullans fråga skulle jag vilja testa husbil. Har aldrig åkt vare sig det eller husvagn. Men tältat, det har jag. Färdigt.

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Härligt :D. Det där med att flyga har jag ju rädsla för, men skulle gärna vilja ta flyget för att komma fram fort till något varmt ställe :)