söndag 23 juni 2019

Skyltsöndag #215

Alltså om jag tänker på vädret så måste den här midsommarhelgen varit den bästa på år och dag, åtminstone här i stor-Stockholm. Det tackar jag ödmjukast för:-) Men nu pratar vi ju inte väder utan skyltar, då det är den 215:e Skyltsöndag under ”min regi”. Kan inte påstå att min skyltskörd idag motsvarar vädrets kvalitet, men skyltarna är ändå helt okej, speciellt den sista;-) Enjoy!


True Colours cava. En flaska som verkligen får mig att le stort. Så himla snygg etikett. Dessutom tänker jag på Cyndi Laupers låt med samma namn.


Ytterligare en färgglad pall som ingår i Vallentuna biblioteks utställning ”1 000 år av kvinnokraft”.


Veckans höjdare 1: Visst har jag hört och läst ordet ”hemestra” ett antal gånger. Trodde det var ett av dessa nya ”modeord” som bara poppar upp. Men där hade jag fel. Hemester ingår i SAOL och har funnits där sedan 2009. Tänk vad man lär sig när man letar skyltar;-)


Veckans höjdare 2: Den här skylten bara bad om det, att bli fotad alltså. Kan liksom aldrig låta bli när jag ser sådana förbudsskyltar.


Allt för idag. Hoppas ni haft en toppen midsommarhelg!

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Jag var sååå nära att publicera en som din sista i dag! Men jag sparar den till en annan gång.

Pallarna, de verkar vara gjorda av något större. Skulle vilja se "hela"!

Åke sa...

Ja fotoförbud är det många som inte respekterar. När jag var och tittade på Mona Lisa kliade det i fingrarna... jag stod hela tiden beredd att smyga upp lite kamera tills jag såg mannen ett par steg före mig i kön helt och hållet bli utlyft i kragen av en vakt i 125-130 kilos klassen och jag menar att armarna var grövre än mina ben... även vi katakomberna var det fofoföbud (jag köpte där ett vykort) där blev också en man utdragen sedan en kvinnlig spion visat på han. Dom tömde hans kamera på bilder därinnifrån. Jo nu idagarna kom dottern hem och berättade att nu fick man fota Mona Lisa, så nu kam vi åka tillbaka :) En som vanligt Skyltsöndag du bjöd på, vinet har jag inte provat, men det såg lockande ut :)

Christian sa...

Förstår att du gillar flaskorna, är väl dina färger rakt igenom...
Alltså att du fotade "fotoförbudsskylten" var den absoluta höjdaren, det ska va` du till det....själv tycker jag att det är sympatiskt med fotoförbud eller ännu bättre MOBILFÖRBUD!

Ama de casa sa...

Haha! Ja den där sista skylten är helt oemotståndlig och väldigt uppviglande :-)
Läste Åkes kommentar här ovanför och jag har fotat både Mona Lisa och katakomberna i Paris och kommit undan med det. Däremot blev jag haffad av polisen när jag fotade genom ett staket in på militära polisstationen en gång. Då fick jag radera bilderna medan dom tittade på. Visste inte att det var fotoförbud där, men sen dess har jag smygfotat poliser en hel del ;-)

Barwitzki sa...

Å ja, fargen trenger livet... og jeg har en flaske i kjøleskapet - rose -
God kveld. Hilsen til deg. Viola

Geddfish ♥ sa...

Det är en sport, det där att fotografera förbjudet. Helt klart. Jag sällar mig till det sällskapet. Om det går.
Allt för skyltarna!
Hemester har jag också nuförtiden, men varvar den med bortflugenhet.
Underbar dag idag.

Susjos sa...

Visst är det galet vilket fantastiskt väder vi har haft denna midsommarhelg, man tror inte att det är sant! Allt blir så mycket trevligare då!
"True Colors" är verkligen Cyndi Laupers låt, men jag har faktiskt andra sångare på min avslappning på jympan, samma låt, men sjunger gör Justin Timberlake och Anna Kendrick! Flaskan är läcker!
"Hemestra" har jag nog hört , men inte tänkt på att det är ett nytt ord! Å i år när jag och min man knappt har någon semester ihop, så får vi hemestra på hemmaplan de få lediga dagar vi har tillsammans!
Förstår att det är svårt att låta bli att fota där man inte får, haha!
Snyggt skyltat som vanligt!

Ditte sa...

Kul skyltning! Och absolut uppiggande!
Sista skylten är bara så bra! Och visst vill den vara med på bild! Självklart!
Ordet "hemester" lärde jag mig för några år sedan när jag var på hotell Clarion på Arlanda på ett resebloggevent. Väldigt inspirerande och roligt!
Utställningen på Vallentunas bibliotek lockar helt klart.
Cavaflaskornas etiketter är verkligen uppiggande och Cyndi Laupers låt minns jag.

Paula sa...

Nämen hej, kan bara instämma i hyllningskören för vädret, helt suveränt, inte svettigt, inte regn, bara en underbar svensk sommar!
Cavaflaskorna, kan man bli annat än glad? Fotoförbudet triggar, det kan jag förstå...och hemestrat har jag ägnat mig åt under många herrans år! Trevlig söndagskväll!

nalta norrland sa...

Är väl inte lika lycklig över vädret som övriga som har kommenterat här... vi har visserligen haft sol å hyfsat varmt under midsommarafton, men både igår å idag har det blåst, regnat, haglat och ja till å med solen tittade fram till slut.
+ 13 grader igår känns väl inte som nån halleluja upplevelse.

Däremot Dina skyltar :D YES :D bättre än bäst *tummen upp*

Klimakteriehäxan sa...

Se där, där dök hemestern upp! Har sett den där cava-flaskan, är den god och inte bara snygg?

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Det här med fotoförbud är jag lite kluven inför, på vissa platser så som museum, skolor och badhus känns det relevant men att det är fotoförbud på sjukhus tycker jag är lite sisådär. Kanske mest för mig då som hamnar där med jämna mellanrum ;), när jag får blindtarmen och samtidigt vill blogga som ett exempel :-p

Klimakteriehäxan sa...

PS Blev tvungen att kolla - mitt första blogginlägg med etiketten "hemester" publicerade jag i juli 2009. Kul att man är med sin tid! Ett bra ord tycker jag.

KajsaLisa sa...

Det blir nästan Hemester för mig i år, kanske köper en sån flaska såg god ut. Visst är skylten provokativ det går inte att låta bli.
Länkar upp nu.

Anki sa...

Färgglada flaskor ... riktigt snygga faktiskt!
Hemester är ett bra ord - nästan i klass med Dittes Njutflykt :)
fotoförbudsskyltar bara måste fotograferas! Vet inte varför, men det är omöjligt att låta bli :)