lördag 29 juni 2019

Bokmärken och trädgårdsarbete
Bokmärken
Idag måste jag bara kombinera temat ”bokmärken” med Orsakullans utmaning ”trädgårdsarbete”. Anledningen till denna kombo ger sig när ni tittar på de futtiga bokmärkena jag lyckas gräva fram, speciellt det första. För att "liva upp" bilderna en aning stoppade jag de fula märkena i en bok, som jag läst klart. Gillar ni magstarka deckare på gränsen till för grymt kan jag rekommendera boken. Om ni är mera lagt åt mspysdeckare-hållet är denna bok ingenting för er.

Trädgårdsarbete
Orsakullan vill veta vad jag tycker om trädgårdsarbete. Ni som känner mig vet svaret – det är ingenting för mig. Är uppväxt med stor trädgård, och det närmaste jag då kom till trädgårdsarbete var att klippa gräsmattan för att höja veckopengen. Som ni vet var jag pappas flicka. Har inte bara ärvt hans fotbollsintresse utan även hans olust för allt vad påta i trädgården heter. Min mamma däremot älskade sina blomsterrabatter, jordgubbs- och potatislandet samt alla fruktträd och grönsaksodlingar.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.
Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

13 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Lustigt. Jag var också pappas flicka, däremot så var det han som älskade trädgårdsarbetet och alla odlingar, riktig mästare. Min mamma fick foga sig. Men jag har inget ärvt av trädgården, det har däremot några av mina barn gjort.
Visar inget bokmärke idag, går på bio med Elin i stället.

nalta norrland sa...

Trädgårdsskötsel är kanske något som man antingen tycker om eller inte ;-) för min del är det ungefär som med att diska, städa... inget jag kanske tycker är så skoj men efteråt känns det rätt bra ifall det nu växer å frodas och blir fint.

Min mor har så där femtioelva blomster i sin trädgård å förr på den tiden hon å min far åkte ut med husvagn så var det en självklar sak från deras sida att jag skulle vattna, vattna och vattna... det tog ett par timmar varje dag att grejja med de där blommorna å mina föräldrar kunde vara borta två, tre veckor eller längre.
Kändes som om mitt liv bestod av att vattna å pyssla om deras blommor, sova, se efter Elin å så var det en ny dag... upprepning.

Ama de casa sa...

JAAAA!!! (Läser inlägget sen;-))

Susjos sa...

Tack för tipset om boken, kan jag mycket väl tänka mej att läsa!
Trädgårdsarbete är inte min grej heller, har inte speciellt gröna fingrar!
Nu pågår den spännande matchen mellan Tyskland-Sverige, irriterat nog måste jag cykla iväg till jobbet just nu! 1-1....så spännande!!!

Ama de casa sa...

JAAAA! SÅÅÅ BRAAA!!! 😃

Ama de casa sa...

Jag höll på att få magknip... Men jösses vad kul att dom tog hem det! Sååå värda det, bra spel på det stora hela taget, men på slutet... Sparka bort och hoppas att det klarar sig? Borde ha haft mer bollspel där för att inte bli så utsatta för målchanser från Tyskland.
HAHA! Kolla vilken fotbollsexpert jag har blivit nu då :-D

Fina bokmärken! Fast jag är alltför exalterad nu för att komma med en vettig kommentar :-D

Steve sa...

Wow, vilken match tjejerna gör! Bragdstämpel. Jag har alltid gillat Sofia Jakobsson, inte för att hon är nån lysande tekniker, men hon har ett härligt driv och dessutom kommer hon som jag från Ångermanland. Stina Blackstenius är framtiden för svensk damfotboll. Ostoppbar när hon får till det. Hedvig Lindahl i målet ger dock ett darrigt intryck, inte minst mot slutet när Tyskland tryckte på. Men, nu gläds vi med laget och hoppas på nya matcher med bragdstämpel. Härliga tjejer som jag härnäst följer på onsdag. Det kan gå långt det här.

Mösstanten sa...

Kanske kan det kännas lite tryggare att läsa en hemsk bok om man har ett sådant blomstrande bokmärke?

Hanneles bokparadis sa...

trädgård är bästa avkoppling jag vet!
jag är lika trendig som vanligt:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/hbtq-bokmarke.html

Ditte sa...

Boken har jag bara sett men inte alls läst- Men tack för tipset. Vad gäller bokmärkena var de kanske inte de mest upphetsande inom genren. Men kanske lugnande i denna bok.
Ler åt trädgårdsarbete. Absolut inget för mig. Har haft två radhus med små tomter så där var det mest rosor i rabatterna och en fin gräsmatta.
Sedan hade vi en stor villa med stor tomt. Men stenpartierna fick växa igen. Och rosorna, kaprifolen och en del andra växter var tämligen självgående . I övrigt inga direkta rabatter. Kan inte påstå att min pappa heller var mycket för rabatter. Vi hade också idrottintresset gemensamt. Men han planterade in gullvivor och liljekonvaljer till tomten på landet.Och mamma älskade sina blommor och rabatter.

PS Vilken spännande fotbollsmatch! Så roligt för Sverige!!!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Så lika vi är, jag känner nog lite som du med trädgårdsarbete, en del av mig hade velat älska saken men en annan del av mig tycker inte det är speciellt kul med jord under naglarna och klippa gräsmattan är urbota tråkigt :-p

Klimakteriehäxan sa...

Inte är de där väl så fula? Blommor!!! Alltför grymma blodiga deckare har jag slutat med. "Den femte kvinnan" när Mankell spetsade mordoffren på vassa träpålar när de ramade ner i gropar, det blev slutet mellan honom och mig. Exempelvis.

Emma, Sol som sol? sa...

Jag tycker dina bokmärken är riktigt söta!

Trädgårdsarbete, det är så mycket. Att klippa gräset i fyra timmar är så där lagom underhållande precis som att gräva om jorden i landet. Men att rycka ett ogräs här och där, arrangera en rabatt ... det är ju nöje!