fredag 21 juni 2019

Glad Midsommar x 2:-)Egentligen hade jag tänkt att blogga om damfotbolls-VM och Sveriges match mot USA denna strålande Midsommarafton. Det ena utesluter visserligen inte det andra, men ändå;-) Men när jag fick favo kollegan Yvonnes fina midsommarhälsning från vackra Skåne kunde jag ju inte låta bli att önska er alla en glad midsommar för andra gången på två dagar.

Det ena utesluter inte det andra
Det ena utesluter inte det andra som sagt. Sveriges damer förlorade sista gruppspelsmatchen mot USA planenligt med 0-2. När USA gjorde 1-0 redan efter tre minuter fick jag ett mejl från Ruth i Virginia som har ”mitt” fotbollstänk. Precis som hon hade jag USA:s 13-0 seger mot Thailand i färskt minne.

”Bara” 2-0
USA:s seger över Sverige stannade vid ”bara” 2-0. Helt förtjänt! Men med tanke på att tränaren Peter Gerhardsson valde att ställa upp med ett ”B-lag” tycker jag att Sverige klarade sig bra. Visst, det kanske var en läggmatch, men några spelare överraskade positivt.

Hedvig Lindahl
Hedvig Lindahls målvaktsspel har då aldrig imponerad på mig. Undantag VM 2015 som uppenbarligen var en engångsföreteelse. Tyvärr är Hedvig sitt gamla darriga och fumliga själv igen. Det är kanske därför hon knappt får spela matcher i sin klubb Chelsea. Dags för ett målvaktsbyte i Sveriges landslag alltså.

6 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vallmon har min kärlek. Den har jag storbeundrat både på Öland och i Danmark. När det är Midsommar tänker man annars mest på blåklint och prästkragar. Förr lade man sju sorters blommor under huvudkudden och drömde om sin tillkommande prins.

Hoppas du har en fortsatt underbar Midsommarafton! Den var fin här, vädret var helt OK och maten god.

Ditte sa...

Önskar dig också en glad midsommar och med detta vackra väder i huvudstaden känns det extra glatt.
Vallmobilden från Skåne är jättefin och känns väldigt somrig.
Matchen såg jag också och eftersom den inte var av betydelse så var det ju bra att några mer oprövade spelare testades. Och en del gjorde ju bra ifrån sig.
Tänkte också på en annan målvakt. Men de växer ju inte direkt på "träd". Men väl värt att testa ett alternativ.

Ama de casa sa...

Visst blev man rädd för ett nytt "rekord" (bottenrekord alltså) när dom satte första målet så snabbt. Men dom höll undan på ett bra vis trots allt (tittade med ett halvt öga...)

Vilken fantastisk sommarbild - vilken tur att du har Yvonne som förser dig med så fina bilder många gånger :-)

Ha en fortsatt fin midsommar!

Steve sa...

Vacker midsommarbild du bjuder på.

Hedvig Lindahl är inte heller min favorit, men kanske beror det på att hon spelar väldigt enkelt. Hon gör sällan några publikfriande räddningar. Men, visst kan det vara dags för förnyelse på målvaktsposten i landslaget. Allra helst som hon inte längre är förstavalet i klubblaget.

Christian sa...

I hold wirh you....
Blomsterprakten suverän :) :) :)

nalta norrland sa...

Eftersom ingen trodde Sverige skulle rå på USA så kom beskedet att Sverige förlorat matchen inte som nån överraskning.
Däremot förstår jag inte varför man ställer upp med ett B-lag mot dem som man nu anser är bättre än bra... borde inte laget blivit toppat med A++ eller var det redan uppgjort?

Vallmo skulle jag gärna ha här hemma,
gillar sånna där växter som kommer år efter år utan att jag behöver engagera mig.

Jag hoppas Du har en fin midsommardag... och att gårdagskvällen var bättre än bra.