måndag 17 juni 2019

Glad måndag och turister


Japp Ama, det här skulle kunna vara lavendlar. Men då de inte doftade någonting så... Det roliga är också att jag ville egentligen ta ett foto av alla insekter som surrade runt i blomman. Men tyvärr syns dom inte alls. Det var inga bin, inga getingar heller. De såg dock ut som miniversioner av getingar.


Dagens himmel. Ni som är fotonördar förfäras kanske över att jag inte beskar bilden för att bli av med trädtopparna. Jag lät dom vara kvar för det ser ganska roligt ut tycker jag.

Idag kan jag lätt kombinera Caritas ”Glad måndag” med Orsakullans tema, som handlar om mina tankar om turister.

Glad måndag
Klart det var en glad måndag! Jag menar tre dagar i följd med strålande sol gör mig alltid glad. Roligt var också att Sverige vann sin match mot Thailand med 5-1 i damfotbolls-VM och är därmed klart för åttondelsfinal. Såg faktiskt inte matchen - vädret var alldeles för fint mitt på dagen för att sitta inne – oooops, jag vet.

Nu är turisterna här igen...
Jo, det är dom! De senaste veckorna har jag faktiskt lagt märke till att man hör nästan lika mycket engelska/amerikanska som svenska. Och då pratar jag inte ens om Stockholms innerstad utan om Täby och Danderyd. Enstaka tyska turister har också hittat hit, och sin vana trogen kan de inte engelska;-)

Välkommen!
Välkomnar alla turister till vår huvudstad som är svårslagen under sommaren. Där är sååååå vackert, och jag är stolt över att kunna visa upp Stockholm för alla turister. Dessutom spenderar utländska gäster ju pengar också, vilket gynnar näringslivet. En win-win situation med andra ord.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

11 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jättefina lavendlar ju! Tack för den bilden :-D

Visst är det kul när turister kommer och uppskattar det fina som vi själva har runt omkring oss så gott som dagligdags. Men emellanåt kan det faktiskt bli för mycket av det goda... Gillar inte när det blir trängsel! Fast då kan man ju själv turista på nåt annat, mindre invaderat område :-)

Geddfish ♥ sa...

Jättefina blåa och soliga bilder, alldeles utmärkt!
Turisterna har också börjat invadera Lisch. Mest tyskar och det är inte bara språket, utan man ser det på kroppsformen. Men det ger klöver till stan. Kollade just aktivitetskalendern på Turistbyrån. Finns massor att göra häromkring. Rekade lite inför ett barnbarnsbesök frampå. Stor flicka nu.

Paula sa...

Ja nu strålar solen ikapp med BP! Och det får ni göra, är inte säker på att jag tagit bort trädtopparna heller...
Turister ja, det blir allt lite trångt här i glesbygden, haha, när man inte är van. Stora skockar med cykelturister som swishar fram på "mina" skogsvägar, trängsel i affären där de irrar omkring som yra höns utan att hitta det dom vill ha. Men precis som du säger, näringslivet gynnas o hos oss är det småföretagare så det är ännu viktigare!På midsommar hoppas jag många turister hittar upp till firandet och dansar små grodorna.

Emma, Sol som sol? sa...

Visst har jag sett mycket turister ett tag men i dag var det som om tusen flygplan landat på Malaga flygplats i helgen. Det var så mycket folk på Lidl av alla ställen!

Ditte sa...

Vackra "lavendlar" och nu blommar det ju så fint överallt och grönskar lika fint. Och vädret! Helt fantastiskt. Kan en bli annat än glad. Ganska givet att Sverige skulle vinna matchen mot Thailand men nu får de ta i mot USA.

Och turister! Mängder här på Söder och många kineser likaså i City. Har varit behjälplig med vägvisning flera gånger idag . Och de blir så förvånade över att jag kan förklara vägen på mycket enkel mandarin. Höger, vänster och rakt fram behärskar jag fortfarande och lite till. Och kineserna liksom andra turister handlar.
Även i Fjällbacka kom en kinesisk grupp och var helt fascinerade över husen och miljön. Och jag förstår dem. Sverige har så mycket fint.

Gillade verkligen din bild med mycket himmel och lite grönska.

nalta norrland sa...

Även hit har turister börjat komma, visserligen på genomresa på väg mot Nordkap, midnattssolen och andra mer sevärdiga ställen.

Gillar Din blåa himmel :)

De där målen i matchen mot Thailand har jag sett tre fyra gånger :)
har lyckats slå på tv:n ett par gånger då det varit sport...

Klimakteriehäxan sa...

Jag såg samma himmel som du. Knallblå! Underbart!

KajsaLisa sa...

Absolut inget fel med en trädtopp i nedre hörnet, det blåa kan bjuda på det, härlig bild.

Anki sa...

Härligt somriga bilder ... och trädtopparna stör inte alls!
De vackert blå blommorna kan vara någon salvia ... det finns flera olika och alla är populära hos blomflugor, humlor, bin och fjärilar ...
Trevligt med turister ... kanske, eller inte ... :) Jag kommer nog inte som turist i år heller - i alla fall inte under högsäsong, men annars har jag tänkt ta mig en dagstur någon gång framåt hösten :)

Christian sa...

Jag gillar båda foton, fina färger framförallt :)

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Haha det där med tyskarna, skrattade till här. Tyskar och norskar var liksom det man alltid mötte i hemorten Orsa. Svårast var tyskarna eftersom man inte kunde kommunicera med dem. Vet även att vänner som jobbade i kiosken på campingen var redigt duktiga med kroppsspråket ;)