onsdag 19 juni 2019

Berättelsen om när jag gjorde bort mig senast…

Idag vill Orsakullan veta när jag senast gjorde bort mig. Som tur är kommer jag ihåg det som det varit igår, samtidigt vill jag påstå att jag inte gjort bort mig sedan dess – förhoppningsvis. Händelsen ägde rum för 15 år sedan. Here we go!

Hade börjat på ett företag, där många personer från olika länder jobbade. En kollega från Iraq som jag antog var minst 60 år dök en dag upp på arbetsplatsen med ett litet barn, en pojke i tvåårsåldern. Pojken var hur söt som helst

BP: Gud, vilket sött barnbarn. Vad heter han?

Mannen som borrade blicken i mig som om han ville döda mig: Han är inte mitt barnbarn, han är mitt barn.

Efter det pratade killen aldrig med mig igen.

Oooooops - typiskt jag;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

PS. Bilderna jag lägger upp har uppenbarligen ingenting med inlägget att göra. Fotona visar färgglada otroligt häftiga ”pallar” som är del av en utställning på Vallentuna bibliotek. Utställningen kommer att handla om "1000 år av Kvinnokraft". Bilderna är dagsfärska. DS.13 kommentarer:

Ditte sa...

Jag ler!Kan tänka mig att du också gjorde det. Efter ett tag. Hos oss är ju detta med fäder i denna aktningsvärda åldern inte så vanligt. Ja, kulturer är olika.

Gillade verkligen pallarna och intressant och roligt med utställningen "1000 år av Kvinnokraft". För kvinnor är starka och de kan.Visst!

Geddfish ♥ sa...

Vilken snarstucken karl!
Jaja, män kan ju bli nästan hur gamla som helst för att bli fäder.

Pallarna var en frisk fläkt med mycket skaparglädje och färg!

Klimakteriehäxan sa...

Ack ja, det där med barn ... ännu värre är ju att gratulera en icke-gravid kvinna till graviditeten ... Och numera får ju faktiskt inte bara äldre män barn, mammorna har också blivit äldre.
Kul pallar.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, vilken klassiker! Och guuu vicken långsint karl, kunde han inte se förbi missen och ta emot komplimangen, liksom!

Steve sa...

Kan väl kallas kulturkrock.

Apropå nåt helt annat, England imponerar.

Ama de casa sa...

Oooops... Pinsamt! Fast vilken långsint karl...

Vilken cool stool! (Eller vilka coola stolar, fast den meningen blir inte lika bra ;-) )

Såvitt jag kan minnas har jag gjort bort mig hela tre gånger i livet. Om du vill veta vad det var så har jag berättat om dom här:

https://amacasa.wordpress.com/2011/04/07/alla-goda-ting-ar-tre/

:-D

Anki sa...

Äsch ... det var väl inte så farligt! Lätt gjort, men såklart lite pinsamt just då :)

nalta norrland sa...

Åder är inget man bör kommentera... och vissa ser äldre ut än de är vilket blir extra pinsamt när man (jag) tror personen är så gammal... och det visar sig att vi är nästan jämngamla :D så nej Du är icke ensam om att gjort bort Dig :)

Nästan Skyltsöndag :) jättefinta pallar, så även detta bibliotek levererar, bra det.

Mias Mix sa...

Väldigt häftiga pallar! Men så jobbigt när man gör bort sig sådär. Jag gjorde nåt ännu värre när vi hade återträff med klassen och träffar en tjej jag inte sett på hur många år som helst. Nämen grattis, när ska du ha barn säger jag. Pinsamt...hon hade bara blivit tjock...

Paula sa...

Haha, garvar ihjäl mig! Imorgon ska jag visa upp min goa flicka Vanessa. Antar att alla tror hon är mitt barnbarn och så är hon ju barnbarns-barn! Älskar reaktionerna. Men, man kan idag vara förälder till nyfödd mellan typ 13-49 så då blir det lite märkliga reaktioner.

Freedomtravel sa...

Pinsamt, men lätt hänt! Om han nu fått barn i äldre ålder borde han ju inte bli sååå förvånad? Jag gör oftast bort mig genom att inte känna igen folk. Jag har inget ansiktsminne och måste ofta träffa folk MINST tre gånger innan jag känner igen dem. Det blir ofta pinsamt ...

Christian sa...

Hahaha :)...... men hur ska du kunna veta det, det skulle kunna hända "vem von helst" LoL

Carita Liljendahl sa...

Många har nog gjort bort sig så där, eller gratulerat någon till att hon väntar barn - och så har hon bara gått upp i vikt eller i värsta fall KAN hon inte ens få barn.
Man ska nog vara väldigt försiktig med sina kommentarer :-)