fredag 7 juni 2019

Fem en fredag: Vecka 23 – ”En vecka”


Tisdag: Den självutnämnda trädgårdsgruppen äter matsäck efter utfört arbete på innergården.


Onsdag: Den här läckra "bollen" med skärvorna finns i Årstadal "industriområde".


Det här paret satt i en port mittemot vårt bord på Nem Nem Quan. En av mina absolut bästa gatufotografier jag tagit (i smyg).


Fredag:För första gången har Aftonbladet satsat på en påkostad VM-bibel för damlandslaget. Äntligen, inte en dag för tidigt! Eloge!

Som jag sagt så många gånger är det en himla tur att jag har en blogg, där jag ofta dokumenterar det jag gör under veckorna. Bloggen är nästan som en dagbok. Kan lugnt säga att jag inte kunnat svara på Elisas frågor om jag inte hade haft bloggen och en almanacka till hands.

Vad är något du köpte i måndags?
Köpte och köpte, men jag betalade min frisör Leo för en klippning som blev jättefin, som alltid när han sätter kniven i mitt hår.

Vilket väder hade du i tisdags?
Strålande sol, precis som under hela veckan.

Vad gjorde du på lillördag i onsdags?
Bara att kolla det här inlägget. Långpromenaden fortsatte till Åsögatan där maken och jag åt middag hos Nem Nem Quan, Stockholms bästa vietnames enligt mig.

Hur firade du årets nationaldag igår torsdag?
Inte alls. Okej vi tog en öl på den lokala puben, men i övrigt slickade åtminstone jag mina sår efter långpromenaden dagen innan. Å självklart såg jag Holland vinna 3-1 över England i i UEFA Nations League semifinal 2.

Vad blir det för fredagsmys?
Om ni tänker på nachos eller tacos med en öl/vin så blir ni nog besvikna. Vi fredagsmyser faktiskt inte. Men jag ska i alla fall zappa mellan Sverige-Malta (herrar) och öppningsmatchen i VM i damfotboll mellan Frankrike och Sydkorea. Det är fredagsmys på högsta nivå för mig:-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

14 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Den där kulan, den var hur läcker som helst! Gillar särskilt flagorna som ligger intill, skulle kunna ha den hemma nästan. I alla fall i ett mindre format. Ja, då förstår du att jag gillar den!

Husbilen-Ellen sa...

Sån tur att man kan mysa på olika sett. Vi myser av en fin natur vid Laponia Naturum/Stora Sjöfallet, men de fotona är inte klara för inlägg än. Ha dé gott!

nalta norrland sa...

Jag är fortfarande imponerad av Er långpromenad.
Kulan med skärvorna är ju hur läcker som helst.

Paula sa...

Haha, inte bryr jag mig om vad ni stoppar i er på nationaldagen. förra året åt jag kyckling såg jag i bloggen så inte är jag så traditionell. Men jag älskar nypotatis och dem fick jag tag på precis nu så det var liksom givet. Kan sätta i mig dem med bara en klick smör och salladslök också....sillen var liksom bonus.
Ja varför ska jag skaffa betalkanaler när jag kan se fotboll? Haha, tänkte inte på det...men jag svarar ärligt att det är för mig så totalt ointressant sport. Hockey är bara lite bättre, men friidrott och skidor och rally, now we are talking!
Fredagsmys tillämpas inte här heller, något knäppt påfund som handlarna hittat på för att få oss att bälga i oss ännu mer öl och äta ännu mer godis och chips.

Susjos sa...

Visst blir bloggen som en dagbok, och det gillar jag! Jag har skrivit dagbok från 9-års ålder fram till jag började blogga! Det är perfekt att gå tillbaka i bloggen och se när man gjorde olika grejer!

Vi hade en tradition på fredagar sen barnen var små och det var att baka pizza på fredagar, det var hur mysigt som helst! Men nu för tiden blir det inte så mycket pizzabakande på fredagar!
Tänk att jag helt missat att det var fotbollsmatch på Friends ikväll, inte förrän högljudda supportrar hördes på gatan så fick jag veta detta, och Sverige vann hörde jag!

Ditte sa...

Rolig dokumentation från veckan och med jättefina bilder. Alla bilder eller personerna på dem är liksom i rörelse på ett eller annat sätt. Paret i porten är en toppenbild. Så bra fotograferad!
Nem Nem Quan är en favorit även hos oss vad gäller vietnamesisk mat. Och även "Minh mat" på Odengatan (nästan vid Odenplan) gillas också.

Och visst är det bra att dokumentera vad som hänt i bloggen. I alla fall en del av det.

Kul att Aftonbladet nu satsat lite på fotbollsdamerna. Inte en dag för tidigt.

Anki sa...

Funderade på hur du gjorde så när det är fotboll på mer än en kanal :)
Totalt ointressant för mig som inte är någon fotbollsfan, men då jag inte hittade något annat så slötittade jag lite på herrarnas match ... och övergick sen till att redigera lite av dagens fotoskörd :)
Kanonbilder - kulan är verkligen läcker - och ja paret där på trappan var verkligen snyggt fångat med kameran! Bra jobbat!
Ha en fin pingstafton!

Ama de casa sa...

Håller med - bloggen är en perfekt dagbok! Fast fotoarkivet är nästan bättre. Jag tror inte att det går en dag utan att jag tar kort. En gång fattades det en bild för EN dag och Anders blev alldeles konfys och trodde att nåt hade gått fel då han skulle sortera och arkivera. Sen dess tar jag minst en bild om dagen så att han inte ska behöva bli förvirrad. Haha!

Så det är en fotbollssommar på gång igen alltså? Jag hänger nog inte med den här gången, har liksom inte tippat nåt :-)

Biggeros sa...

Ja, det var en utförlig och ganska lagom lunk på din vecka. Vi firade heller inte sveriges nationaldag för det var för oss en vanlig vardag i Grekland=)
Några sk. Mysfredagar existerar inte längre utan vi myser när med gomat när det faller oss in.
Ursnygg boll monument!!
Gillar även porthänget!!
Trevlig Pingst!

Klimakteriehäxan sa...

Härligt att folk kan "mysa" på olika vis! Den där vietnamesen måste jag testa.

Hanneles bokparadis sa...

vi kan mysa vilken dag som helst, lite annorlunda vecka för oss:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/en-vecka-fem-pa-fredag.html

Carita Liljendahl sa...

Sådandär otvungen samvaro på gården gillar jag.
Och heja Sveriges tjejer!

Elisa sa...

Saknar mitt bloggande när jag faktiskt använde bloggen som mer dagbok. Det är kul att gå tillbaka och läsa vad som hänt.

Jag tyckte det lät som en bra fredagskväll. :)

Helén sa...

Det låter som en bra vecka och det är tur att vi kan mysa på många olika sätt. Jag har ingen erfarenhet av betalkanaler eller streamingtjänster så där kan jag inte hjälpa dig. Ser så lite på TV, jag har helt enkelt inte tid för det.