måndag 3 juni 2019

Glad måndag

Då vi haft riktigt skapligt väder med (nästan) sommarvärme de senaste dagarna tänkte jag lägga upp tre bildbevis så att ni tror mig;-) Har nämligen läst på några bloggar att det norröver inte alls är fint, och då blir ni förhoppningsvis glada när ni ser mina foton. Tycker att bilderna också är ett perfekt bidrag till Glad måndag.


Täby Sjöflygklubb är Stockholms enda klubb som bedriver verksamhet med normalklassade sjöflygplan. Och igår var de första två flygplanen på plats. Det här planet puttrade fram så jag lyckades ta en skaplig bild. Självklart misslyckades jag totalt med att få till ett foto av starten.


Visst är det en härlig bild! Mor- eller farfar instruerar barnbarnet i konsten att bli en duktig fiskare.


Det är inte ofta ni ser blommor på min blogg. Idag gör jag ett undantag. Den här "saken" finns på vår fina innergård och är nästan lika vacker som Dittes passionsblommor. Å som ni ser är den lila också;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Vilka sommarbilder! Underbart! Tycker att vädret gått lite fram och tillbaka idag, men mestadels sommar ;)

nalta norrland sa...

Var till Kuratorn idag å vi kom överens om att det var typ höst ;-)
Regn å kyligt, känns inte så himla kul att vistas ute... jag som köpt blommor jag borde planera känner mig sur när jag ser hur de nyinköpta plantorna är mer eller mindre halvdöda på grund av kylan.

Vattenflygplanet gillas... fin färg dessutom :)

Ditte sa...

Tackar för fina svenska sommarbilder. Tar dem som invänjning inför hemresan i morgon eftermiddag och hoppas vädret håller i sig.
Kul med sjöflygplanet och du såg det ju starta. Och tänk så fint att bli instruerad i konsten att fiska av någon som kan. Den lila blomman piggade verkligen upp och visst är den nästan lika fin som min passionsblomma. Stort tack för länken!
Och visst blev det en glad måndag.

Paula sa...

Hej, jag hade jättekul åt din kommentar hos mig, för jag tännkte minsann på dig när jag skrev det. Ojoj tänkte jag. Hur skulle BP klara denna tuffa utmaning med både en massa grus som kommer in och sen en massa färgflagor! Nä det är inget för en pedant! Jag har tvättat hallmattorna och nu lägger jag inte ut dem innan allt med målningen är klart. Lättare att hålla golvytorna rena....men inte lätt för någon som är van att dammsuga...typ var fjortonde dag! Jättefin lila blomma du hittat, sjöflyget skulle jg inte våga sätta mig i. På tok för litet plan för mig, jag är en tung kvinna.

Anki sa...

Det ser trevligt ut hos dig - vackert väder, umgänge över generationsgränserna och en fin blomma. Det är en allium, jätteallium tror jag, men jag vet inte om den har något svenskare namn. Jag har dem i min trädgård och tänkte lägga in dem på bloggen bara för den fina färgen, men glömde att ta med den bilden bland blommorna igår :)

Svar:Inte mycket som hamnar i min skräpkorg heller, utan sorteras bort direkt i WP:s skräpfilter.
Det som hamnar i skräpkorgen tas automatiskt bort efter X antal dagar ... och det tycks inte vara det som är problemet den här gången - kommentarerna är bara borta ... och har inte hamnat i någons skräpkorg heller ...

Emma, Sol som sol? sa...

Det var verkligen sommarbilder!

I huset vi hade i Sverige var det översållat med dessa lökar och dem identifierade jag som kirgislök så hade du frågat mig om den lila bollen hade jag sagt det. Rolig växt och maffig, otroligt vacker i buketter. Fröställningen är vacker även på vintern med en snöhuva, fåglarna gillar fröerna. Men de missar många fröer och de tar sig villigt och ploppar till slut upp överallt.

Ama de casa sa...

Härligt glada försommarbilder! Här har sommaren inte kommit på riktigt än eftersom kiosken vid pirfoten inte har öppnat - det är det som är mitt sommartecken :-)
Lavendeln är jättevacker! :-D

KajsaLisa sa...

Sommare är på gång nu, du fick en bra bild på starten i alla fall.

Anni sa...

Visst är vädret ljuvligt nu! Det syns i dina bilder också.
Allium finns i många storlekar och är en härlig försommarblomma. Jag har massor av dem!

Svar: Det är maken och sonen som ägnat sig åt hobby = trädgården, men jag jobbat med glaset som är en beställning till en av landets myndigheter. Eller tänker du att mitt glashantverk är en hobby? Definiera gärna vad du då menar med hobby.

Biggeros sa...

Här var det riktigt fina måndagsbilder och visst tänker man på sommaren. Underbara bilder såsom en avslappnad mor/ farfar som lutar sig tillbaka bakom sitt fiskespö. Barnbarnet verkar få reda sig själv i bästa fall=)))

Christian sa...

Bilden på flygplanet var ju toppen, härliga färger och fiskarna fångade du också väldigt bra, du är proffsig på att fota, inte minst vad gäller att hitta motiv och ögonblicksbilder !

Marina sa...

Här har vi också haft kanonväder - såå härligt!

Susjos sa...

Vilka härliga bilder på en glad måndag! Jag gillar också måndagar, allra helst när jag jobbat hela helgen ;-D
Maken såg sjöflygplanet och reagerade direkt, han undrade vart fotot var taget, haha!!!

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent och doula ★ sa...

Vilket härligt väder du har :D. Vi har det idag med, eller ja mulet men har varit varmt i alla fall och solglimtar. Imorgon ryktas det om rejäl värme och det hoppas jag verkligen :)

Carita Liljendahl sa...

Nu har vi ju haft många dagar varmt o fint.
Alla gillar ju inte - men jag har bestämt mig för att gilla läget.
Mörker, kyla och snö är inte kul...
Härliga bilder här hos dig!
Tack för att du är med i Glad Måndag!