måndag 7 mars 2011

KonstIT

IT-bästisen Radde och jag har ibland sådana där djupgående, filosofiska diskussioner som är totalt (verklighets-)baserade på fakta samlade i en konstig hjärna och en IT dito - konstIT, det där;-) Samtalen kan täcka extremt viktiga ämnen som ni ser nedan.

Laster
Alla har vi våra laster. Det är vi helt överens om. Att rökning är dåligt är det ingen tvekan om. Snusa däremot är inget laster när man själv inte röker men snusar. Att det dessutom ska böjas i tid ser ni på snusdosan ovan. Raddes ettåriga dotter Nika gnagar redan nu på snusdosan. Det påstods förresten också att bloggandet är ett laster – beroendeframkallande liksom…

Mobiltelefoner
Varför bär kvinnor sina mobiltelefoner alltid i väskor, där de får grävas upp när dom ringer? Frågan är uppenbarligen ställt av den manliga parten av diskussionen som bär skjorta med fickor och rymliga byxor där det alltid finns plats för både telefon, minst två snusdosor, nycklar, usb-minnen, plånbok och annat bråte. Vi kvinnor vill uppenbarligen inte har allt sådant direkt på kroppen utan vi är smarta nog att slänga allt detta tillsammans med eventuellt läppstift, nagellack, kam, kamera, kalender, glasögon, ficklampa, SL-kort, penna, tuggummi med mera i en rymlig väska. Förslaget att ha mobilen hängandes runt halsen avvisades av den kvinnliga parten av samtalet. Om ni har en lösning på detta typiskt kvinnliga problemet som endast män verkar lägga märke till - hör av er. Patentvarning utfärdas!!!

PS. Nu har R och jag äntligen fått höra underbara nyheter om N. Han "mår bra" efter det han har gått igenom idag. Jag lovar er att det inte var en vanlig liten "skitoperation". Nu kan ni slappna av - ett tag iaf. Tum- och tårhållning (i olika varianter) och PowerLEDar - det tror jag stenhårt på. Okej då - strålkniven gjorde sitt också men ... ni har verkligen ställt upp för vår vän och det ska ni ha ett megaSTORT tack för. Nu ska R ta en "snaps" och jag en vinare. Ett försiktigt firande är tillåtet - trots att det är (bara) måndag. DS

31 kommentarer:

Petra sa...

Laster är konstanta.

Olga T sa...

Det är mycket som är berorendeframkallande...i-phonen t.ex., men vet du jag har min i fickan...! Var har du din?

Bildgatan sa...

Jag skriver som de övriga många laster har jag, mycket är beroendeframkallande och en del skulle kanske någon fundera men det märks säkert tydlig i de övriga jag gör. =)

Underbart med de där djupgående och livsviktiga diskussionerna.

Det där med att ha telefonen i byxfickan eller som någon (jag) i väskan är två saker som jag försökt diskutera med en person i min närhet och kan inte förstå varför man stoppar telefonen i byxfickan när man exempelvis kör bil, hur smart är det? Att jag sedan aldrig hör min är en helt annan diskussion.

Det borde väl att gå och hitta en bra lösning på det.

Jag fortsätter alltså att hålla men nu då bara en tumme och kanske på finsk vis eftersom jag till hälften är från tornedalen och sambo är helt därifrån men med en halvan i Finland.

Jag frågade honom om han visste och det gjorde han inte så jag bugar och bockar för den kunskapen att lägga in i min vetskap.

Susanne sa...

Mina laster måste vara tokshopping som jag har idkat ï Malmö idag (4 toppar och en kjol).
Sv: Jag har lärt mig att nör man hälsar här, så säger man Haj,Haj ;)

Madlar sa...

Som evig jeansanvändare har jag min mobil i bakfickan. Finns inte en chans att hitta den i väskan, lägger sig ju alltid i botten under all livsnödvändig bråte.

Jane sa...

... hm, jag måste nog fundera över om jag har några laster ... de ska ju helst då vara moraliskt förkastliga eller ett beteende/intresse som är negativt för mig, för annars är de väl inga laster ;) ... nä, jag kommer inte på några om det inte räknas att spotta tre gånger när jag ser en svart katt eller att jag aldrig lägger nycklar på bordet. Fast det är väl mer skrockfullt :)

Ok då, att sitta vid datorn i tid och otid ...

Unknown sa...

Snusdosegnagande är tydligen typiskt för just ettåringar. Min just nu högst aktuella dosa bär tydligen tecken av att en gnagare varit framme...
Gnagaren fyller f ö ett år på söndag. Hittar jag inte på något bättre så får det väl bli en snusdosa...
Ha en fin vecka! /SA

Jess sa...

Har inget bra tips på var det är smartast att ha mobilen, tyvärr. Har själv min i handväskan.

Kul att N mår bra!

Jess sa...

Mår bra efter omständigheterna skulle det givetvis stå!

LissenTo sa...

Härligt att höra att N är på bättringsvägen. Fira ni.

Har ofta min mobil i fickan

Jane sa...

Härliga nyheter :)
Säg bara till när du behöver låna tummar och tår igen ;)

Bildgatan sa...

Superkul och det tycker jag att ni ska göra, inte för att ni behöver fråga mig om lov, men en snaps och en vinare låter som lite olika mängder. Han får snutta länge på den om ni ska skåla tillsammans.

Jag höjer också en skål (i tanken) och får göra det på riktigt till helgen.

Godnatt.

Hörni sa...

Jag har en uppsjö av laster. Semlor, lakrits, lakritsglass, prinsesstårta, marsipan, plopp, center, japp, dajm...ja, du fattar nog. Men röker gör jag inte i alla fall. :)

Skönt att det gått bra med N! Håller tummarna för att det fortsätter så.

Pysselfarmor sa...

Puh! Jag är litet sen ikväll till dig för jag har liksom hållit tårna ända tills nu och haft litet svårt för att gå...
;-)

skönt att det har gått bra!!!

mobilen ska ligga i väskan - punkt slut och så är det inget mer med det - hälsa det från pysselfarmodern!

Pysselfarmor sa...

jaha ska du veta min last??

att hantverka....det sysslar jag med dagligen - är besatt kanske??

Ellis sa...

snus luktar så förbaskat äckligt, iofs gör cigg det med. så jävla äckligt faktiskt....

Glad att jag stått emot i alla lägen.

Vad skönt att operationen gick bra!

Petra sa...

Åh vad underbart att det har gått bra med vännen. Släpper
Tack för dina fina ord hos mig.

Kram

MaMalena sa...

Va skönt att höra om N!!!
:ja det är jobbigt när de släpper, men hellre det än de etiketter jag hade tidigare, som knappt gick bort i disken. Och dessutom är de här överlägset snyggare! ;)

Susanne sa...

Underbart att höra att N mår bra. Dagens arbete i Skåne kommer att gå som en dans idag.

cat sa...

Nej jag har ingen lösning på det där med mobiltelefonen. Jag försöker bara underlätta för mig själv genom att alltid försöka lägga mobilen i samma fack i väskan.

Gott att det gick bra för N :)

Monica sa...

Vem fan använder väska, ingen tantvarning här inte byxfickan duger bra.
Laster ja har jag några kvar, det får bli hundträning skulle inte klara mej utan;-)
Härligt att det gick bra
för N ;-)

Daniel sa...

Laster har man minsann av!

Idsag tycker vi ska tisdagsbulle-last!

Olga T sa...

Härligt PS!! Får nog hålla tummarna en vecka till här.

Caja: sa...

Då släpper jag loss tumma och tår nu då....piiiuuuww...det var skönt att både höra att det gick bra och att få släppa loss...det var liiite marigt att hitta mobilenlångtneriväskan när den ringde idag och samtidigt försöka få upp den OCH hinna svara....med dessa hållna tummar!

Kul inlägg idag....också ;-) kram/caja

SoF sa...

Håller med dig - det finns en himla massa olika dagar, då något specifikt ska uppmärksammas/firas.

Jämlikhet i löner m.m. ska vara en självklarhet årets alla dagar - och när det är uppnått (över hela jorden) så skrotar vi internationella kvinnodagen.

Med tanke på kvinnors situation i världen så lär vi inte få uppleva den skrotningen under vår livstid.

Fantastiskt-vackert-väder-men-ordentligt-blåsigt-hälsningar! :)

Svorskan sa...

Den bekräftelse man kan uppleva att få när man bloggar är helt klart beroendeframkallande, tycker jag. På ett sätt kan jag se fördelen med det, men om det blir för mycket är det helt klart en nackdel. Blogg-världen är trots allt en blogg-värld. Så fort man lägger av med att blogga (lägga ut inlägg/kommentera/gå på återbesök) så försvinner också bekräftelsen. Det är inte vänner på samma sätt som IRL och går man för långt i sitt beroende så kanske man inte tänker på det. Lite farligt det där.

Det är svårt att komma ifrån det att ha allt i väskan, däremot har jag kommit på att antingen får man ha mobil och plånbok etc i olika stärka färger i kontrast mot fodret i väskan eller så får man köpa en väska med ett självlysande foder. Mycket lättare att hitta då.

Shannara sa...

Hehe... Mina laster är nere på noll just nu... Har vare sej missbrukat choklad eller cigaretter sen 13:e januari (åkte ju till sjukhuset den 15:e).

Mobilen har man i bh:n, i alla fall om man får tro alla tonåriga tjejer, tonårsmammor och vissa kvinnliga högstadielärare. ;) Här kör vi stenhårt med den varianten. Haha

Simon sa...

Tack för oxsvans infot, ska prova när jag får chansen :)
Härligt att operationen gick bra.

anne sa...

Mobilen har jag i fickan, i min väska (väskor) försvinner ALLT!

4U2 sa...

Min rökning är numera ersatt av nikotintuggummin ... som skall väck men det är väldigt svårt.
Trevligt att det verkar gå bra för er vän!

Lennart sa...

Jag brukar se att många kvinnor har sina busskort i väskan sin. Oftast ligger de väldigt långt ner för det brukar ta en stund att gräva fram de bland allt bråte som finns där.