onsdag 2 mars 2011

Tvillingar

Tvilling 1
En tvilling är intellektuellt lagd och tycker mycket om att prata och diskutera. De gillar att umgås med människor, gärna många åt gången. De gillar olika sorters människor, dömer ingen. Tvillingar tar seden dit de kommer och tycker mycket om att resa och göra sig ännu fler bekantskaper. De har ofta mycket humor och gillar att skämta och vara roliga.

Tvillingar tycker om att göra många olika saker, de gillar omväxling och är flexibla. Deras liv är i ständig förändring. De kan vara ganska veliga och ändrar sig ofta. En del skulle nog kalla dem för kappvändare.

Tvillingen är ett väldigt idérikt stjärntecken. De är kreativa, väldigt snabbtänkta och har barnasinnet kvar. Men de är också intresserade av ren kunskap, många tvillingar är intresserade av politik. De gillar att lära sig nya saker.
Källa: stjarntecken.theinformationguru

Tvilling 2
- Är så långt ifrån intellektuellt lagd man kan komma,
- Är absolut inte velig och jag hatar kappvändare,
- Är totalt ointresserad av politik (och religion också för den delen).
- Resten är jag i ett nötskal:-)

Snabbtänkt kreativitet
Bilderna jag lägger upp visar bevis på min snabbtänkta kreativitet: hittade ett stycke Afrika i Vasastan idag. Det regnar ju inte så mycket på den kontinenten så jag tänkte vattnar den lite med min för dagen blå dusch. Har tampats med en krånglande CD-spelare på datorn – jag vann, men det satt hårt inne. Om ni gillar oxsvans i soppa eller gryta så tänk först vad den gjorde och var den satt - svansen alltså;-)

21 kommentarer:

Susanne sa...

Åhhhh jag är avund på dig, du ser så himla mycket omkring dig =)

Olga T sa...

Äter inte oxsvans. Äter ägg. Gör du?

Petra sa...

Som alltid lika lysande!

Malla sa...

aaah, där kom det..jag tänkte att du MÅSTE ju bara ha sett att det var Afrika! :)

Simon sa...

Roligt inlägg :), har aldrig ätit oxsvans, är det gott?? :)

Hörni sa...

Tvilling 1 låter nästan som jag ju, men jag är inte tvilling.. Och ingen kappvändare heller, hoppas jag.

Oxsvans har jag aldrig ätit, men det är säkert gott.

Sv: Tackar, det är en hon, stackarn. ;)

Rantamor sa...

Oxsvanssoppa borde ju vara rätt mört om man tänker på hur den har viftats med framååter...och det liv den oxen hade så blev ju svansen säkert bra marinerad....
Men att säga att nåot skulle gifta ihop sig med den rätten...
Vem tusan vill gifta sig med en oxrumpa....
Bli man som karl kallad oxrumpa tror jag inte det är positivt...fast det är klart vilket ord man lägger före oxrumpa betyder nog en hel del...
och tonen..hur man säger det...

Så galet det blev...intrasslat.

anne sa...

Jag såg att det var Afrika direkt!

Bildgatan sa...

Nu måste jag göra dig lite förvirrad. Jag läste nyligen om de nya stjärntecknen så jag var tvungen att kolla lite (du vet efterforska) och kan konstatera att jag fortfarande är fisk och kommer att så förbli. Ingen annan i min familj är detsamma som de var tidigare. Bl.a gäller det min yngsta som är (har varit) tvilling numera är han oxe, det är du också. =)

Jag har tyckt att min lilleman varit en riktig tvilling. Lika som jag kan tänka mig att du är. Nu är ni alltså oxar och det vet jag inte hur jag godkänner. Det har tillkommit ett nytt stjärntecken - Ormbäraren och vem vill vara det, eller kanske?

Visst ser jag Afrika trots att det ser ut att vara ovanligt kyligt där just nu. Men, hur kan du bara se det när du går där? Bra att det får lite regn så blir det både varmare och snön förvinner förutom att torkan (nu syns inte den) får lite hjälp.

Du kanske ska komma hit och fixa sambons CD, den finns inte längre och jag har inte hittat problemet. Jag gav upp.

Igår hörde jag på TV att när det gäller renlighet så vore det renligare om vi hälsade med rumporna än att vi gjorde det med händerna. Gnugga rumpa vore alltså rena hälsokuren, vilket gör att jag gärna äter oxsvans. Nu vet jag inte om jag gjort det och i sådana fall när.

Jess sa...

Oxsvans?!?!?!
Även om det är gott så vill jag inte äta den delen....

Jane sa...

Jag minns en gång när vi lagade till oxsvanssoppa, det tog lååååång tid - ung. fyra, fem timmar! Massor med ingredienser, varav det godaste var port- och rödvinet ... jag kan väl säga som så att det var som att koka soppa på en spik ... så himla mycket kött blev det ju inte kvar i "slutändan" ;)
Enligt mitt stjärntecken är jag envis ... det kan jag inte tänka mig alls att jag är!!

Pysselfarmor sa...

Jag har fnissat för mig själv tyst för att inte väcka sambon när jag läst igenom kommentarerna...gu' så kreativa folk är vad gäller kommentarer också...och nu till stora chocken

här är en som ätit oxsvanssoppa!

men det var på 70-talet jag lagade det så jag kommer fanken inte ihåg hur det smakade men det måste ha varit gott enligt mitt recept i varje fall för jag gjorde det flera gånger...
och som Gärdsmygen skriver ---- ätes ägg? ;-)

Azafran är hyfsat i varje fall...

Unknown sa...

Intressant och trevlig text, bra kompletterad med ett härligt collage.

Monica sa...

Märks att man inte är Tvilling utan Oxe ser jag;-)och eftersom jag inte är kannibal käkar jag inte oxsvans Hihi
Ha det bra, här ska vi ta stygnen i dag;-)

cat sa...

Det är inte mycket som stämmer in på mig när jag läser om mitt stjärntecken heller. Tur att man ändå inte tror på sådant humbug :)

Bildgatan sa...

Birthday.se

Bildgatan sa...

Glömde, det använder jag till alla bemärkelsedagar. Får automatiskt påminnelser vid den tidpunkt jag valt.

Kicki sa...

Kreativ och fantasi...tänker på eld som gurglar:) Jag har ätit oxsvans i tomatsås på 80-talet, det var mört, men var det gott?...Nja tänkte nog mest på vad det var!

Lysande ögonblick! sa...

Du är alltid så himla kreativ med dina fotoutmaningar. LOVE THEM!!!!!

Elisabeth sa...

Härligt inlägg och härliga kommentarer. Jag är vattenman och vet inte hur jag ska vara. Jag tillhör den generationen som både ätit och lagat oxsvanssoppa och dessutom tycker jag det är gott. Känns som om 5 timmars koktid är något överdriven, men hälften är säkert lagom. Jag har inte vin i soppan. Det kan jag dricka till. Ha dé!

Ellis sa...

Åhhh fy fan oxsvans, de låter fett nasty!!!

Jag är väldigt lik min vädur personlighet. Mitt ex var sjuuuuuukt lik sin - oxe - så jävla fakking envis så man dog!!

Men egentligen om man kan äta andra delar ur oxen borde man ju kunna äta svansen med. Vad är de för skillnad egentligen - oxedel som oxedel...


sv: Jag klev upp 10 och sitter på jobb nu och tråkar och hoppas tiden går fort, nyser emellanåt och vill att tiden går fort. Försöker komma ikapp bloggvärlden också då jag ligger.. väldigt mycket efter haha