fredag 4 mars 2011

Tema Fredag: "Hopp" - Hopp och tack


Hopp
Om ni minns det här inlägget så förstår ni att det finns hopp för kollegan. När han annonserade idag att han hade köpt en croissant – alltså inte två – infann sig en déjà vu känsla om ni förstår vad jag menar. Nu har jag ju haft en dryg vecka på mig att ladda upp med en passande kommentar just ifall att händelsen skulle upprepas. Jag fick aldrig en chans idag – kollegan frågade nämligen om jag ville ha ”hälften” av croissanten. Bildbevisen ser ni ovan. På första fotot ser ni croissanten strategiskt placerad på två tallrikar. Ni får gissa vilken halva jag tog (bild 2);-)
Japp det finns hopp för kollegan!

Tack
I nästan en månad har mina två små grå i hjärnkontoret verkligen fått jobba hårt för att få ihop läsvärda och roliga inlägg som får er och inte minst vännen N att le. Som tur är händer det (nästan) alltid något kul runt omkring mig som jag kan blogga om. Tur också att man har en engelsk make med rapp käft. Det underlättar;-)

Vill gärna tacka er alla som kikar in här dagligen eller bara ibland (ni verkar bara bli fler och fler) för era helt underbara kommentarer. Ni läser vartenda ord i inläggen och skriver ner era tankar. Jag måste nog ha bloggsveriges absolut bästa kvalitetsläsare och -kommentatorer. Det är jag väldigt glad, stolt och tacksam för kan jag säga. Att gå på bloggpromenad själv och kommentera hos er är dessutom den bästa ”medicinen” för att få mina (konstiga) tankar att skingras och få skratta själv. 1 000 tack!!!

Flera hopp hittar ni här.

PS. Ett hett tips från Pysselfarmor till er som lovade igår att hålla tummar och tår för H. Håll tårna under dagen så att ni inte blir av med jobbet. Vila dom under nätterna och använd tummarna istället. Ni som jobbar med fötterna - gör tvärtom. Då undviker ni kramp också. DS

16 kommentarer:

SoF sa...

Det är jag/vi som ska tacka. :)

För alla inlägg och för den glädje du förmedlar med dina kommentarer.

Vi har varit i rikets andra stad idag och firat makens födelsedag genom att fotopromenera längs med Avenyn och ta en fika på ett gammalt café.
Som tur var så hade vi bra med kläder på oss för det var ganska blåsigt och ruggigt, men trevligt ändå att komma ut lite.
(dock mycket få och dåliga bilder tyvärr)

Vi köpte varsin bok i en bokhandel och jag har suttit i soffan på eftermiddagen och skrattat så att tårarna har trillat, åt serietecknarna Berglins lustigheter.
Gissar på att någon av striparna hamnar på bloggen framöver.

Önskar dig en toppenhelg!

Pysselfarmor sa...

Ha ha ha ....jo jag hade litet kramp efter en veckas tåhållande dygnet runt jag begrep aldrig att det liksom var över .....jag är en trofast typ. Ord är ord och får icke brytas...

Jag klickar med stor spänning på länken till dig för jag vet att jag kommer att överaskas och få le!
Ibland får jag fundera så att hjärnan går på högvarv och jag begriper inte alls vad du menar. idag tror jag det dock...att jag förstår...eller..?? lilla biten blev det därför att croissanten liknar något när den är hel...eller?? kanske ;-)
jaha och nu kommer jag att ligga vaken i flera nätter och fundera vad som var rätt svar!!??!!

anne sa...

Och jag som trodde att det var en rullad först...med ovanligt mycket fyllning...

Du gör ett suveränt jobb med dina inlägg Beate, du roar oss alla och N med! :)

Jane sa...

Till att börja med gör jag en gissning på vilken del du tog ... den vänstra ... skulle jag ha gjort iaf, bara för att, liksom. Då kanske kollegan köper 2 nästa gång för att få en egen, lite större bit ;)
För det andra så är det faktiskt du som uppmuntrar till skratt och glädje - ser med spänning fram emot dina inlägg (hrm...känn inga krav nu ... eller gör det förresten ;))
Ha en skön, avkopplande kväll!

Kicki sa...

Jag måste verkligen läsa dina texter flera gånger ibland för att förstå vad du menar och inte menar:) Det är bra att du håller igång mina hjärnceller! Jag själv skulle ha tagit den högra! Mysfredag till dig!

Hörni sa...

Du tog den lilla såklart, du gillar ju inte sånt.:)

Och tack själv snälla Beate, för dina inlägg och underbara kommentarer! Kram!

Monica sa...

Vad taskigt att satsa en hel vecka och sedan få stryk på målsnöret, jag skulle ha gjort ett snabbt ögonkast och sedan tagit den som var störst;-);-)

Haha ja var du generation mods kan det nog tänka sej.

Olga T sa...

Gillar dagens inlägg och gillar dagens kommentarer. Jag blir alltid glad när jag upptäcker att jag inte är ensam om något. Idag har jag i kommentarerna fått bekräftelse på att jag inte är ensam om att inte alltid förstå. Men det ger hjärnan lite extra gympa. Jag är inte heller ensam om att hitta dagens leende här. Har inte skrattmusklerna jobbat innan under dagen så får de det här.
Alltså: Din blogg är nyttig för hälsan!

Bildgatan sa...

Det här med hoppet har du ju levt på ett längre tag nu och det känns skönt att kunna hjälpa till med, antingen tår eller fingrar.

Du har självklart valt den högra. Dina grå (vill inte kalla dem små) har verkligen jobbat trots att du har haft det stora hoppet åt ett annat håll.

Jag kan inte annat än kommentera när jag läser, omöjligt att bara gå förbi. Självklart hjälper maken till ibland men tankarna som sätts på pränt är ändå dina.

Jag som inte alltid har engelskan helt på topp får kolla en del ord, speciellt om något slang infinner sig i texten.

Jag som inte - kan hålla båda, men det blir för mycket träningsvärk på flera ställen så jag har börjat ta ett i taget.

Godnatt, efter god middag och några goda glas vin.

Jess sa...

Tack för att du finns och alltid skriver underbara kommentarer! Jag blir alltid glad när jag läser sina kommentarer och ser fram emot dem!

Jag hoppas det går framåt i bättringsvägen med N!

Vilken tur att kollegan delade med sig av croissanten! :)

cat sa...

Tack för komplimangen till oss som kommenterar :)

Vad skönt att det finns hopp för kollegan.

Croissanter är ju mest luft ju, så det var ju synd att det bara fanns en.

LissenTo sa...

Finaste Beate, tack för den glädje du sprider.

Lite Lady Lufsen fint med bullen.....

Din kommentar till mej :-), tror jag får be om hundvakt av grannen, hihihihihi.

Må så gott och ha en skön helg. Kram Lissen

Jah Hollis sa...

Tack själv!
Av någon, icke illasinnad, anledning tror jag att du tog den största biten. :-)

Susanne sa...

Tack underbara Du för alla roliga inlägg, de gör mig så himla glad =D
Just nu håller jag tårna eftersom det är så svårt att skriva och samtidigt hålla tummarna ;)

Elisabeth sa...

Jag gillar dina inlägg och får som en del andra ibland läsa dem två gånger för att riktigt hänga med. Men det är väl värt att få upp mungiporna. Färska croissanter är gott, så då tror jag att du valt den största biten. Det skulle jag gjort. Ha en jätteskön helg! Ser fram emot nästa besök hos dig! Kram

Ellis sa...

Såååklart vi läser vartenda ord!

Jag har aldrig ätit en sådan där crossiant för något säger mig att den är torr - är den inte det? haha

<3