torsdag 24 mars 2011

Dagsudd med inslag av ”lyckorus”

Zombien (=jag) kliver ombord på morgonbussen, tar fram glasögon och iPhonen, sätter på sig läsögon och konstaterar att hon endast ser suddiga delar av bloggen hon öppnar. Hon lyfter blicken och slår fast att skylten ”Universitetet Norra” på bussens display långt bort är knivskarp. Sådant händer såklart tidigare eller senare när man väljer identiska bågar till läs- och fjärrsynglasögon.

Sudd 1
Vet ni hur jobbigt det var att kommentera hos er med denna sudd!? Nej det vet ni inte, men hoppas ni förlåter mig för alla stavfel ;-)

Sudd 2
Vet ni hur mödosamt det är att layouta en tidning när man varken ser streck, bilder eller text!? Det kan ni inte heller föreställa er och jag tror inte ens att ni vill veta.

Sudd 3
Vet ni hur tråkigt det är att äta fläsklägg med rotmos (för första gången på fem år) utan att se vad man stoppar i munnen. Många av er tycker kanske att det var en klar fördel i det här fallet att se suddigt;-)

”Lyckorus”
Dagens ”lyckorus” blev ett mejl från bästa vännen N. Även om texten var suddig var budskapet glasklart: N är på bättringsvägen och blåste inte bort på långpromenaden igår. En bedrift bara det med tanke på vindbyarna i Stor-Stockholmsområdet de senaste dagarna.

PS. Bilden jag lägger upp är också lite suddigt, dock inte för maken (han har olika bågar på sina glasögon = IQ över 100). Hans kommentar:

- A digestive tract of some unspecified animal/human.

I fall att ni vill veta så kan “Digestive tract” vara allt från matstrupe, mage, inälvor till anus. Bara så ni vet;-) Personligen såg jag en mätt orm.

18 kommentarer:

Petra sa...

Underbart att höra att vännen mår bättre.

Jobbigt att ha det så suddigt! Hur klara du av att leverera strålande inägg då?

Jane sa...

En himla tur att det inte var nattsudd med annat slags rus som du skriver om ;) Jag menar ... det kanske inte är så lämpligt "mitt i" veckan.
Skönt att höra att vännen är på bättringsvägen!

Rantamor sa...

Dags att skaffa dubbelslipande glasögon hör jag...
Jag har tiåmed dubbelslipade solglasögon...sommatid när jag använder dom så brukar jag alltid gruffa över att dom har så jädrans mörkt inne på affären...glömmer bort att det är just solglasögon =D

Kul att få höra att vännen mår bra, härligt.

Tjingeling...ja vad liknade din bild...tänkte mig en vettskrämd struts som springer och ha glömt sitt ben i farten.....hm...

Bildgatan sa...

Nu kan jag skriva att jag kollade innan jag läste, för att se något eget. =)

Jag såg (ser) En babystruts som håller på att "veckla" ut sig efter förlossningen samtidigt som h*n fräser ut resterna från ägget. Eller så kanske h*n bara ...

Jag vet visst hur jobbigt det kan vara både med sudd 1, och sudd 2, även om det inte handlat om en tidning.

Däremot inte sudd 3 samtidigt som jag börjar fundera hur länge sedan jag åt rotmos och fläsklägg, måste ha varit som barn. Det är gott så jag vet inte varför.

Lyckoruset måste ju överväga allt suddande idag. Vad kul och vad glad du (och alla andra) måste känna er när allt går åt rätt håll.

AIK - Färjestad 2-1 just nu, synd. Luleå ligger också under just nu.

Bildgatan sa...

Men nu ser jag - Rantamor ser också en struts så då måste vi har rätt. =)

Hörni sa...

Först av allt, vad SKÖNT att N är på bättringsvägen! Hoppas det fortsätter så nu! :)

Hahaha, stackars dig, det kan inte vara kul att se suddigt en hel dag! Men nu tar du nog rätt glasögon imorgon i alla fall.

Jag tycker också det ser ut som en mätt orm. Med glasögon. :D

Sv: Kul att du gillar bilderna. Det är ju mest PSE som gjort jobbet, men kul var det i alla fall.:)

Bildgatan sa...

Vi är på G - Luleå vann i sudden (igen) och Färjestad vann!

Susanne sa...

Va glad jag blir att det går åt rätt håll med vår N

Olga T sa...

Härligt med N!!
Jag såg en struts, fast utan ben då..:)

Jess sa...

Jag tycker bilden försetäller en liggande struts!
Vad fint att höra att N mår bättre!!!
Du har rätt, kan inte ens föreställa mig hur det är att inte se ordentligt. Antar att jag får veta inom en snar framtid, inte många som slipper från läsglasögon.
Ha en härlig fredag!
sv: Det tog några klickningar innan jag hittade testet på Mensas sida så ge inte upp, det finns hopp! ;)

Monica sa...

Fläsklägg och rotmos=gott
Skönt att vännen N är på benen igen;-)
Bilden är i mina ögon en struts utan ben;-)

4U2 sa...

Skönt att din vän är på G!
Struts såg jag och tydligen gjorde fler det med ... ja, det är som livet det: alla har olika meningar och vissa har en och samma.
Ha en fin fredag.

cat sa...

Jag ser en sjöodjursbebis :)

Vad härligt att N är på bättringsvägen. Hurra för N!

Fläsklägg med rotmos är inget jag skulle äta suddigt eller ej.

Ha en härlig fredag!

Nilla sa...

Kul! Jag ser en larv eller kanske en dinosaurie när jag ser den. Sjöodjursbebis var förresten ett bra förslag :-)

Svorskan sa...

Jag har aldrig behövt glasögon förrän för 3-4 år sen, nu måste jag ha läsglasögon till det mesta. Jag har aldrig förstått vilket handikapp det är, riktigt jobbigt är det. Funderar på att kolla vad det kostar med en operation. Jag glömmer ju glasögonen hela tiden, trots att jag nog har fyra-fem stycken utlagda på strategiska ställen. Än värre måste det vara när man behöver för fjärrsyn också.

Pysselfarmor sa...

Kul med N!
Kan förstå hur du ser då om jag tar av mig mina progressiva....
inser att det är fler som sett den vilande strutsen ;-)

Jah Hollis sa...

Det är Nessie, monstret i Loch Ness.

Ellis sa...

Jag kommenterar sällan via mobilen - kan hända att jag gör de i min egna blogg men de om de ett kort svar. Jag kollar endast BARA min blogg och facebook via mobilen - inget annat ;D Ibland tänker man att man kanske brode skaffa en iphone men undra vilken nörd man blir då.. de vill man ju inte..