tisdag 1 mars 2011

Zombie

"Ligger med en liten harklande zombie på bröstet som absolut inte vill släppa taget. Slemmig liten sak som ger ifrån sig oartikulerade oljud, vill inte äta vanlig mat, följer en hela tiden med en halvt frånvarande blick - typiskt zombie! Jag älskar zombies!"

Zombie - mitt mellannamn
Beskrivningen ovan – men små modifikationer – passar faktiskt utmärkt in på mig, varje dag mellan klockan 06:45 och cirka 11:30. Okej, jag är varken slemmig eller speciellt liten men oartikulerade oljud ger jag nästan alltid ifrån mig, speciellt på morgonen eller när jag sover - påstår maken i alla fall. Att jag inte äter ”vanlig” mat i form av strömming, rödspätta (kattföda) och korv (hundmat) vet ni. En halvt frånvarande blick brukar jag också ha, vilket har bekräftats av kollegor som hälsar på mig och jag ser dom inte ens.

Med andra ord så tycker jag att Zombie är mitt mellannamn. Men inte får jag ett bröst eller en vältrimmad bringa att ligga på och bli älskad under dagtid!

Vid närmare eftertanke så behöver bringan inte vara i toppskick heller - är den hårig så får jag väl blunda. I min ålder tar man det som erbjuds, vilket i ärlighetens namn inte är så värst mycket längre;-) Eller som maken brukar säga: beggars can’t be choosers.

Bilden jag lägger upp är en tavla målad av min favo-konstnär Simon Roderick. Den föreställer absolut ingen zombie men på något sätt tycker jag att den ”killen” också skulle må bra av ett bröst att vila huvudet på.

PS. Zombien som IT-bästisen Radde pratar om är hans prinsessa Nika som efter bara två dagar på dagis blivit dunderförkyld. Welcome to the vabbing world Radde och tack för bloggfodret;-) DS

24 kommentarer:

Petra sa...

Underbar målning. Zombie är rätta beskrivningen på mig ikväll. Är mer död än levande.
Kramen

Kicki sa...

Vilken söt! Halvligger isängen och känner mig som en zombie...

Rantamor sa...

Vilken underbar tavla...gillades av jag. Men han ser allt lite ensam och längtande ut. Skulle nog hitta en partner som var lika söt kanske....

Ha fortsatt bra kväll om du nu inte har lutat dig mot den breda håriga trygga bringan redan =D

Olga T sa...

Figuren känns igen. Söt tavla! Gillar ditt P.S.

Pysselfarmor sa...

Zombie måste jag också ha varit idag eftersom chefen reagerade och frågade hur det var ??? vad då och på det svarade han att jag såg enormt trött ut. Han aldrig någonsin tidigare påpekat det så jo jag var/är jättetrött idag.
Kanske är det en zombiesjuka som härjar ;-)
söt är din zombie i varje fall - och snäll!
tack för alla dina kommentarer...

anne sa...

Är lillflickan sjuk? :(

Jag trodde först det var reklamtext för något receptfritt slemlösande tjafs... ;)

Lysande ögonblick! sa...

Måste kolla in honom. I like!

Och det där med zombie. Jaaaag med. Då har vi två saker som är gemensamma. Fotboll och zombie. Fast vi håller på olika lag. hihihi.

Hoppas du har haft en fin dag. KRAM!!!

Jane sa...

Som zombie kan man inte styra över sitt eget sinne - det gör någon annan, vilket låter lite riskabelt. Rätt var det är kanske du sitter och äter falukorv på lunchen ;)
Killen på tavlan ser väldigt ledsen ut, han behöver mer någon att hålla i hand, tycker jag.

Ps du anar inte hur många gånger jag har tryckt på "komma-tangenten" för att få till ett litet komma - tydligen brödsmulor därunder igen...

Jess sa...

Jag gillar verkligen den där filuren! Visst ser han ensam ut och i behov av sällskap.
Din makes kommentarer får mig alltid att le, tack för att du delar med dig! :)

Malla sa...

Men sötaste filuren!

Susanne sa...

Du måste nog vara ett positivt Zombie ;)
Stackars, stackars Sessan som blivit sjuk. Hade jag vetat det tidigare hade jag nog köpt ett sött krya-på-dig-gosedjur på Ängelholms flygplats,

Bildgatan sa...

Zoombie, i min värld är du inte en Zoombie -låter inte lika positivt som du tycks tycka. =)

Förutom att jag gillar tavlan och den söta figuren så känns han just där som att han sålt smöret och kanske tappat korven.

Rödspätta har jag vägrat att äta under många år efter en måltid i Sthlm 1981. Numera gillar jag det.

Jag har inte så bra minne som det kan tyckas genom årtalet men eftersom jag var gravid i sista månaden (visade det sig, han är född ca en månad tidigare) så glömmer jag aldrig den middagen.

Jag är zoombie ganska ofta men inga speciella tider, jag bara tappar ...

Du har rätt och det är inte alltid bringan som lockar, absolut inte.

Dagis = förkylningar, virus, barnsjukdomar och allt annat som kan tänkas dyka upp. Ja, de senare åren har ju även lössen blivit en vanlig åkomma. Så din IT-bästis har en del framför sig.

Sv. Jag trodde inte att det inte händer utan jag menade mer att ingen kan göra "små triviala" saker så intressant och roligt som du.

Ännu en dag med fint väder i Luleå.

Hörni sa...

Jag gillar den där lilla sorgsna figuren.
Haha, ja så där är det att ha barn i förskola. Inte ofta man får en full månadslön med småbarn i hemmet..

LissenTo sa...

Dom är så gulliga alla dom här zombisarna. Du är ju ett också säger du.

Då får man vara lite off, halva dagen

Susanne sa...

Sv: Jaaa, segern förgyllde min dag!!!!

Ellis sa...

I kind of feel like a zombie too just nu men ingen famn o vila på alls :( den ja vill vila på. den kommer o går!

Just nu.. är den mittemellan, typ "o" av kommer och går!

sv: Du är så go Beate! Vet du om det? <3

Svorskan sa...

Jag tycker "killen" ser ut som en alien eller en sädescell.. och han ser ensam ut. Håller med, han behöver lite närhet.

God morgon!

Monica sa...

Vilken härlig liten varelse, den röda alltså;-)
Det vegetariska zombietillståndet kan vara skönt att hamna i ibland, blir lite stoppa världen det gillar jag "bakåtsträvaren"
Du viftar man med bankboken är man inte slut som artist, då kommer kötten som flugor;-)Så visst kan beggars be choosers;-);-)

cat sa...

Åh så söt och samtidigt sorglig den tavlan är!

Caja: sa...

Den sötnosen kan man ju lätt bli förälskad i.....

kram/caja

4U2 sa...

De sista dagarna har jag fungerat lite zombie aktat ... tror det är mina piller som tyvärr ger biverkningar men ingen effekt.
Ha en fin dag!

Anonym sa...

Det bor en liten zombie i oss alla, och det är helt OK så länge det tillståndet är snabbt övergående. Har en zombie mindre hemma idag :-)
/R

Simon sa...

Aa vad kul, visste inte ens att du tagit kort på den :)Bra bild :)

Autobahnfahrer sa...

Vilken söt liten varelse där på bilden. Undrar om inte jag också kan klassas som zombie på mornarna. Jag är kvällsmänniska, runt 22 känner jag att energin fylls på och jag piggnar till. På mornarna är det tvärsom, att ligga och dra mig en haltimme efter att klockan har tjutit är inte ovanligt. Flera mornar har jag faktiskt stått och hållt mig i handfatet, stirrat in i spegeln och undrat vem jag har sett där. En morgon var jag faktiskt så trött att jag nästan höll på att slå ihjäl mig. Oftast står dörren till badrummet öppen så det bara är att gå in. Den här morgonen var dörren stängd, jag gick rakt in i den! Jag höll på att trilla baklänges men lyckades få tag i handtaget och höll mig upprätt. Då drog jag dörren rakt på mig, ganska hårt! Jag var lite omskakad hela den förmiddagen.