lördag 5 mars 2011

Shannara’s SaturdayMix: ”Fantasi”

Temat i Shannara’s SaturdayMix idag är ”Fantasi” eller ”Imagination”. Om man har en blogg som heter Konst eller Konstigt så är man ju så illa tvungen att ha en (minst sagt) livlig fantasi, vilket ni säkert håller med om. Men dagens bidrag hade ni nog inte förväntat er - eller;-):

Spotted Dick
Fotot visar en ”Spotted Dick”. Redan namnet sätter kanske igång er fantasi: spotted = fläckig och dick = engelsk slang för snopp. Fortsätt fantisera bara men bli inte besviken när jag berättar att ”Dicken” tar bara 10 minuter att förbereda, att den kan ätas och att den smakar väldigt gott. Det är min favo kock Jamie Oliver som introducerade Dick för mig. Å nej, man behöver inte baka, vilket jag aldrig har gjort utan man slänger bara massvis med ingredienser i en skål, sätter den i ett kokande vattenbad i tre timmar och så har man en efterrätt som räcker i minst en vecka.
Om ni fortfarande använder er ”imagination” så har ni kanske kommit fram till att ”Spotted Dick” lika gärna kunde ha hetat ”Spotted tit”.

Fler fantasifulla bidrag hittar ni här.

PS. Ni som har hållit tummar och tår för N i några dagar nu kan slappna av under helgen. Ni får vila upp er så att ni kan hålla dom hårdare än någonsin på måndag. DS

17 kommentarer:

Jess sa...

Hahaha, underbart!
Vad är det in den egentligen?
Du vet börjar man tänka på snoppar och bröst då ser den inte så frestande ut! ;)

Jane sa...

Vad praktiskt att inte behöva "jobba" mer än 10 min. ... jag antar att man kan ha i lite av varje i den också, allt efter smak :)
Beroende på formen på formen (lät kul det där ...) kan man ju fantisera om vad man skulle kunna kalla kakan ;))
Ha en bra lördag :)

Anonym sa...

Hmmm, det där måste undersökas. Där såg ut att vara överdrivet mycket russin men man vill inte dö nyfiken så läsa ett recept ska jag allt.

Bildgatan sa...

=)
Inte riktigt, angående förväntningen.

Blir lite fundersam eftersom det varit en hel del av sådant som du inte är så förtjust i på sistone, fikabröd.

Det är ju det där som kallas att baka. Man behöver inte knåda, jäsa och forma för att det blir ett bak. Jag tror att han har lurat dig Jamie Oliver. =) på ett positivt sätt.

Det går att fantisera mycket över den där, ska inte gå in på något allvarligt för du har haft nog att sjukdomar och dylikt under en period.

Vi gör alltså paus över helgen men återkommer med fingrar och tår på måndag.

Olga T sa...

Äntligen lite vila för tummar och tår!
Den kakan var speciell. Undrar vad det är i den.

Jah Hollis sa...

Spotted Bald Head?

4U2 sa...

Lätt som en plätt men ingredienser?

SoF sa...

:D Tack!

Glad lördag önskas från ett soligt och töigt Västergötland.

PS Kramen är "skickad" till maken. DS

Kicki sa...

Leopardbullar!
Det finns en film om Frida Kahlo som faktiskt var sevärd!

Hörni sa...

Hahaha, vad kul, jag ska genast kolla recept på en sån. Fast är det en massa torkad frukt i den så blir det inget tyvärr. ;D

Monica sa...

Härligt påminner mej om Delia Smith och hennes bakande till jul, fast jag tror inte hon bakade någon snopp;-)
Är det russin i vilket det ser ut som avstår jag, som barn när man inte hade så mycket att säga till om satt jag och dissekerade alla bakverk innan jag åt dom. Det sitter kvar inga russin i varken mat eller fikabröd.

Petra sa...

Hihihi, jag tänker bara på dolme!

Charlotta sa...

Din prickiga "grejj" ser sådär god ut tycker jag, men säkert bättre i verkligheten. Ha en skön helg.

Pysselfarmor sa...

Jag är barnsligt förtjust i kakor, godis och efterrätter och försöker hålla igen, men detta måste testas när jag har tid att avstå 3 timmar typ till "gräddningen" ;-)

Tack för alla kommentarerna hos mig och nu ska jag försöka svara på frågor o dylikt...
Planets färger hade jag inte alls fifflat med - inget pillat i Photoshop.
Planet och vyn med Stadshuset togs i går morse när jag promenerade från Hornstull till Mariatorget via Münchenbryggeriet.
Kyrkan finns i min hemby och den ligger i fjällvärlden 12 mil från norska gränsen och byggdes på 1800-talet när inga vägar och ingen el fanns där. Det är en träkyrka därför är det sådana fönster och på insidan finns "träramar" som ljusstakar sitter fast på och som lyste upp i kyrkan då på den tiden. Jag tycker det är tur att man inte moderniserar kyrkan och tar bort allt gammalt för att passa in i den "moderna smaken"...och där behövs rakt inga inbrottsgaller. Kyrkan är öppen dygnet runt.
Visst är ringblommorna häftiga - att man inte kläckt den idén själv som du skrev!

Idag har jag varit i dina trakter och firat barnbarnets 4-årsdag ;-)

Elisabeth sa...

Helt klart något annorlunda i kakväg, men jag tror det är din text som gör den spännande. Ha dé!

Pumita sa...

Looks delicious! En annan ska ju vara ledig i några veckor så kanske finns det tid till att klämma in en Dick, på schemat alltså. ;D

Ellis sa...

Hahaha en riktig spotted tit!

Men jag skulle nog aldrig stoppa den i mun vare sig de är en tit eller en dick! Den är fläckig och jag gillar ej fläckiga kakor!