måndag 14 mars 2011

Tre måndagsleenden

Idag deltar jag för första gången hos Petunia. Jag menar hennes måndagstema ”Leende” förpliktigar, eller hur;-)

Leende ett

Leende två
Avdelningschefen stannade upp utanför mitt rum idag och tyckte att det luktade sjukhus. Oooooops tänkte jag och började genast sniffa på olika ställen i mitt rum, bland annat på mig själv. Han gick fram och tillbaka i korridoren några gånger – snart följd av kollegan Håkan och mig. Jag lokaliserade lukten till arbetskompisen S rum men det var självklart civilingenjören som hittade orsaken till eterlukten. Medge att mögelblomman på apelsinen är vacker.
Leende tre
Det är ganska många av mina arbetskamrater som läser min blogg. Det fick jag erfara imorse. Efter gårdagens inlägg så hade jag faktiskt förväntat mig en massa sympati av mina kollegor. Tji fick jag!
Istället fick jag bekräftat att jag är allt från korkad, klantig och dum till klumpig. Det känns alltid tryggt att få sina fördomar bekräftade;-) Fick även ett hett tips av bästa vännen N att använda dammsugaren för rengöring av ventilen (Lennart var inne på samma linje). Tack grabbar!!! Ni verkar kunna det där med städning. Skriv gärna en lista med heta tips, men gör det nu – innan jag slår ihjäl mig.
Som ni ser på bilden ser såret ut så här idag - hjärtformen har övergått till "Afrika" eller "Sydamerika" beroende hur mycket fantasi man har. Definitivt ingenting att imponera på eller skryta med hos arbetskompisarna. Gapskratt (som måste väl också räknas som leende) är det jag fick och extremt besvikna miner att såret var så litet. Uppenbarligen har jag börjat förstå det där med makrofotografering. Nu ler jag - stort:-)

Fler leende bidrag hittar ni här.

23 kommentarer:

Petra sa...

Som alltid lika underbar klockren är du. Favoriten var Död banan.
Kramen

Jess sa...

Jag gillar apelsinen! Såret är fortfarande äckligt, även om det är litet! ;)

Kicki sa...

Neeej inga fler sår!!!...men de andra var bra! Nu blev jag nyfiken på tävlingen...:)

Per-Anders sa...

Ja, apelsinen ser ut som en installation. Etiketten blir som pricken över i.

Petunia sa...

Hei og velkommen til Mandagstema! Veldig hyggelig at du fant frem og ville være med!
Tre flotte bidrag og herlig tekst fra deg, mend en appelsinen er ingenting mot den bananen som lå på bunnen av min bag som jeg bruker på jobben. Der lå det nemlig en banan som jeg hadde glemt et par uker... Og jeg tok hånden godt ned i bagen for å finne noen annet.. Visste du at etter et par uker blir bananer flytende?? De gjør nemlig det;)
Det var ikke mye smil i itt fjes da!!

Bildgatan sa...

Yeah - 2-1 till Luleå just nu. Jag lyssnar på Luleåklacken i Stockholm - underbart.

Nu för att återgå till betydligt viktigare leenden. En död banan som ler - strongt. Vilken sisu han måste ha, lägg märke till att jag av någon konstig anledning kallar bananen för en han.

Jag tycker INTE att blomman på apelsinen är vacker. Men jag ler åt ert lyckade detektivarbete och ser det framför mig -nu ler jag ännu mer.

Sydamerika kan jag se och ler åt det enorma såret där blodet FORSADE. Misstänker också att du blivit duktig på makro. =)

Angående importen eller tillverkningen av snö. Just nu är bl.a. Wassberg i Stockholm och hjälper till med det. Min fundering, -Hur kan de lägga världscupen på skidor i Stockholm den här perioden? Normalt så brukar ni ha snöfritt, i alla fall nästan alltid. De kunde ju inte förutspå att det skulle finnas något kvar. Enligt nyheterna gör det inte det och nu tillverkas det för fullt. Helt vansinnigt och vilka onödiga kostnader när vi har både fin snö och betydligt bättre terräng för en världscupstävling än vad Sthlm någonsin kommer att ha. =)

Sitter och scannar in diabilder, fyra åt gången och det tar tid. Jag förstorar dem till 500% och 300 dpi så inte blir jag klar det närmsta året. =)


Mitt leende har slocknat - det är nu 3-2. Men fortfarande överläge för Luleå i matcher men misstänker att du kommer att få stå ut med några djurgårdströjor, halsdukar mm i morgon på jobbet.

Pysselfarmor sa...

Be städpatrullen komma hem och fixa allt nästa gång ;-) och du det där såret är så stoooooooooooooooooort ju och jag tycker att det liknar ett djurhuvud av något slag - en räv kanske va?! En räv har du allt bakom örat se....tack för alla snälla kommentarer hos mig om mulliga damen och söta prinsessor...

Malla sa...

haha :D lite läskigt sår där men bananen - den gillar jag.Den påminner om min kära korv, vänta skajag se om jag hittar igen den..äh, nu har jag letat en kvart, hittaren inte :P

Karra = godis.

LissenTo sa...

Roligast var att dina arbetskompisar trodde såret var stort.
Ja du macro, är effektivt.

Rantamor sa...

Tre leenden till temat blev det...en triss igen.
Och som vanligt så ler jag åt din blogg, du är så påhittig.
Men va rädd om ditt sår så att det läker ordentligt...skulle vara det då...att jag inte ler åt ditt sista foto..utan drar ihop mina ögonbryn lite....usch...

Tjingeling.

Jane sa...

Leende 1: alltså ... om jag vore banan skulle jag inte vara så glad, vilket också din banan visar, den har ju böjen neråt.
Leende 2: apelsinen ser ju inte heller så glad ut, alldeles grå med en lapp för ena ögat och snörpande mun. Dessutom vet den att den luktar apa och vilken apelsin vill det?
Leende 3: dina arbetskamrater verkar visst ta det med ett leende men de har nog aldrig trampat ned i en toalett. Ditt sår ser ut som en maskerad gubbe med ganska stor näsa och så visar han tänderna i ett lite hotfullt grin. Tänk om kollegorna skulle visa honom lite respekt istället ...
Leende 4: ja, det är stort och brett när jag läser ditt inlägg! (Nu kan du ju föreställa dig hur det ser ut eftersom du nu vet hur jag ser ut ;))

Susanne sa...

Mögelapelsinen är min favvo.
Jag tycker iaf att ditt sår riktigt otäckt ;)

SoF sa...

Fast om jag hade varit din jobbarkompis så hade du fått en sympatikram av mig idag.

"Små sår och vänner skall man vara rädd om" säger ordspråket. Just det!

Kul att du prövar att vara med i Mandagstema. Det är jag också då och då, men ännu oftare på fredagarna då Petunia kör det stående temat Himmelsk.
Mycket himmel (förslagsvis blå) tycker jag om på bild...och annars också förstås.

Natti natti!

Susanne sa...

Sv: Jag är sååå lycklig över segern, hade inte varit kul med 4-0 o matcher

Irene sa...

Haha ... vinneren blir den døde bananen!

Monica sa...

Ett brett leende får du från oss ute i vildmarken;-)
Död banan brukar vara brun här, hihi

cat sa...

Va inga sympatier! Så fräckt av dem ;)
Måste säga att jag inte log så mycket när jag såg den mögliga apelsinen. Däremot log jag mycket när jag såg den döda bananen :)

Lysande ögonblick! sa...

Ja. Jag sitter ju här och ler. Så ditt tema var lyckat på många olika sätt. :)

Svorskan sa...

Hahahaha! Leende? Det är ÄCKLIGA bilder ju!

Susanne sa...

Sv: 8094 är fullsatt och det händer ganska ofta att det är slutsålt speciellt under slutspelen då matcherna även spelas för utsålt Globen =)

anne sa...

Har du så mycket hår på vaden!?!

Apelsinskal, ja! Mina kollegor kallade upp fastighetsskötaren för kontroll av lösningsmedelslukt från ventilationen när jag hivat apelsinskap i soppen och ingen tagit ut soporna! Det tog ett antal svordomar innan jag fick dem att fatta att man ur just apelsinskal tillverkat ett lösningsmedel som användes inom histopatologin på 80-talet.

Sv. Värme...Jag åker inte förrän 12 april, det hinner nog bli varmt här också.

Och det var inte jag som blev tillsagd att fixa fakturorna och den som blev det, gjorde det INTE! :)

Hörni sa...

Hahaha, såret ser ju gigantiskt ut på din bild! Apelsinen är jätteäcklig! Kan knappt titta på den. Den stackars bananen ser väl mer mogen än död ut, kan jag tycka.:)

Ellis sa...

De en sak jag satt o tänkte på - är såret på ditt.. håriga ben? :D hahaha

Jag älskar iallafall att du visar det stolt! :D

PS: Jag har tid hos ct-röngten imorgon för o röngta mitt huvud i en sådan där tunnel för o se vad svullnaden beror på. Du ville veta :D så håll tummarna imorgon vid 16.00. För med min migrän jag haft känns de som om de kommer hitta en tumär i hjärnan på mig.