måndag 1 maj 2023

Glad måndag


Ditte
Det är alltid kul att se en av ens bästa bloggkompisar på tv. För att vara ärlig så var det första gången för min del faktiskt. Det var Ditte som tillsammans med journalisten och författaren Thomas Tynander intervjuades i tv4 Nyhetsmorgon idag. Intervjun behandlade boken om Dittes pappa Allan Mann som stred mot Hitler och Stalin och som kämpade i tre länder Sverige, Norge, Finland samt blev värvad av den brittiska underrättelsetjänsten.

Intervjun
Intervjun hittar ni här.  Ditte var outstanding, som om hon aldrig gjort annat än att bli intervjuad på tv.
 

Ruth i Virginia
Fick ett mejl häromdagen av Ruth's äldsta dotter Eva. Hon berättade att Ruth hade ramlat men tack och lov inte brutit något. Ändå fick hon vara kvar på rehab i några dagar för att träna upp benmuskulaturen.

Ingen benskörhet
Det tog inte lång tid till alla vår Ruth fick komma hem. Dottern mejlade bilden. På den kan ni se att ”The Queen of Virginia is still going strong”. Som jag skrev häromdagen så drabbas 50 procent av alla kvinnor av benskörhet. 95-åriga Ruth är tack och lov inte en av dom. Å visst ser Ruth ut som en drottning som sitter på en tron:-)

Rollator
Jag föreslog lite försiktigt att det kanske var dags att skaffa en rollator, även om det skulle betyda ”admit defeat” och slänga in handduken. Men det skulle ju faktiskt underlätta tillvaron. Nej, Ruth har inte svarat på förslaget;-) Är dock oerhört glad att hon ser så pigg och alert ut på bilden. 
Fortsätt krya på dig nu Ruth!

En riktigt glad måndag och 1:a maj!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Likartade blogginlägg hos Du, Gerd och mig idag.
Fast utan Ruth i Virginia för vår del.
Krya på Dig Ruth 🤗

LillaSyster sa...

Hittade en länk hos Gerd, så jag har kollat in intervju och den är så bra! En riktig stjärna är hon!
Skönt att det gick bra för Ruth ♡

Anki sa...

Jag såg också inslaget med Ditte ... hon var verkligen jättebra och verkade inte alls nervös, vilket jag hade varit :)
Fint att se att Ruth är OK!

Äventyret framtiden sa...

Jag har nyss lyssnat och sett på Tv 4-nyhetsmorgon hos Susjos. Så roligt att ni lyfter fram programmet i era bloggar. Jag kunde inte se det annars så stort tack!
Härligt med krutgummor som Ruth!
Glad måndag!

Geddfish ♥ sa...

Jag satt bänkad kl 11.40 och såg inslaget live och knäppte fotot i farten.
Ditte var så stilig och proffsig, så det var en ren fröjd.
Jag har nu lyssnat på halva boken redan.

Men Ruth då! Fina damen! En väninna till mig, sju år yngre, hade nu fått en rullator och var så glad för den. Jag tycker det är stort att jag accepterat en käpp, som jag bara har ibland.

Susjos sa...

Visst är det en glad måndag trots regnet! Det första jag gjorde när jag vaknade på eftermiddagen var att titta på tv4 inslaget med Ditte om hennes pappa Allan Mann, så bra hon var, och snygg! Jag hörde henne så bra trots att inslaget inte var textat, hon pratade så tydligt och bra!
Vilken underbar bild på Ruth, skönt att hon inte fick någon fraktur!
Ha det gott!
Kram

Tony sa...

Kul, tack för länken till intervjun.

KajsaLisa sa...

Missade Ditte, tråkigt men hade ingen aning. Ruth om du läser det här: Krya på dig, Det är fart på dig.

Ditte sa...

Verkligen en glad måndag! Väldigt roligt att Ruth är hemma igen och mår bättre. Och visst kunde en rollator säkert vara till god hjälp och den är ju ett bra stöd. Men Ruth är Ruth så kanske inte ännu. Eller också...En fin bild på henne.
Ja, min medverkan och debut i TV4 och Nyhetsmorgon är gjord. Och som gott stöd hade jag bokens författare, Thomas Tynander. Måste också säga att all personal som mötte oss var så proffsiga. Väldigt roligt att Maria Forsblom som var på plats också var så påläst och lättsam- Mycket humor.
Så fint du skrivit och jag ska givetvis skicka en länk till Thomas.

Gunnel sa...

Jag såg med intervjun på TV och imponerades av att Ditte verkade så lugn, som om detta var vardagsmat för henne.

christian sa...

Bra att du gör reklam för en viktig bok!
Ruth verkar vara en riktig krutgumma, det är så härligt med pigga gamlingar.

Ha en bra vecka!

Geddfish ♥ sa...

Du kanske inte såg att även jag hade ett inlägg igår om Ditte i TV4studion och boken om Allan Mann? Ditte var imponerande trygg och strålande.

Åke sa...

Riktigt glädjande nyheter. Så fint presenterat och Ruth ska allt krya på sig.

Paula sa...

Sitter här med ett stort leende, både för omnämnandet om boken om Dittes far, såg intervjun och den var så fin, och så allas vår Ruth, järnladyn! Jag känner mig som hundra i jämförelse...