onsdag 24 maj 2023

Onsdagsmix

Salongen har "piffat" upp vänthörnan med bland annat "hårprover" i olika färger. Gillar masken. Kolla frissan i bakgrunden!

Zoomade in tatueringen. Suck, suck, suck!

En bonus för er och mig själv. Liljekonvaljerna doftar ljuvligt:-)


Nyklippt idag. Tackar för det Leo (min frisör). Bildbevis - se ovan;-) Annars ska jag ägna mig åt att svara på några av Orsakullans teman.

Om jag måste välja… Alltså om jag måste välja mellan alkoholfria drinkar typ öl och vin och vanliga dito så väljer jag absolut de sistnämnda. Annars föredrar jag vatten. Kranvatten alltså.

Tror jag på magkänslan? Vet inte faktiskt. Skulle jag vara polis så tror jag nog att magkänslan spelar roll, men annars – nej, jag vet inte.

När jag var liten så brukade jag… nästan uteslutande umgås med killar. Jag var rätt busig både i skolan och när det gällde ”äventyr” på fritiden. Minns att vi var fyra barn som tyckte det var väldigt roligt att marschera i trupp inne på en byggarbetsplats, där man precis lagt ett lager med färsk betong. Ja, ni förstår… Fotavtrycken blev perfekta, men vi blev inte påkomna, som tur var.

Jag hade rätt! Det är ytterst sällan jag har rätt när jag gissar eller påstår något. Men det finns ett undantag och det är fotboll. Där har jag haft rätt många gånger och lovat mig själv att bli expertkommentator på riktigt… i mitt nästa liv alltså;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

PS. Sista bilden är en bonusbild. Jag köpte nämligen en liten bukett med liljekonvaljer av en bulgarisk man som satt utanför Täby Centrum. Ja, jag vet att liljekonvaljer är fridlysta i Stockholm, men jag kunde inte stå emot. De doftar ljuvligt och jag hoppas att den äldre mannen kan äta ett mål mat för pengarna. DS.


15 kommentarer:

nalta norrland sa...

Om sånna för tatueringar och liknande skrev jag typ en halv följetong dom kommentar här hos Dig 😜
Liljekonvalj 🤩
Ni tjänade ju båda två på att Du köpte en bukett av honom, Du fick blomsterflärd och han antingen något att äta eller dricka 😜
Bildbevis på att Du klippte Dig… nä bara att Du var på en frisörsalong och tog bilder 😜
Just nu + 7 och hällregn 🌧️
🤗

femfemman sa...

Win win med konvaljerna!
Magkänsla! Tveksamt!
Låter som en kul barndom. Min bästa vän var också kille. Numera gift med Svante. Så han var inte så "kiĺlig" som barn heller.

Guldkryckan sa...

Mycket kranvatten blir det här, med massa is i, dricker nog ett par liter varje kväll.
Lite busiga har vi väl alla varit som barn, oftast iallafall.

SV: Bostadsbolaget ställde väl upp med en hel del pengar, stipendier osv, sen har de sålt produkter vid karnevalen som området har varje år.
Men visst är det tufft för många i området, men detta tror jag de kom undan gratis med allihopa, just av den anledningen, de förtjänar det verkligen.

Ha en fin afton Bp.

Äventyret framtiden sa...

Jag tror på min magkänsla, bara jag vågar lita på den där allra första känslan, lyckas fånga upp den. Hjärnan tar gärna över snabbt och börjar tänka s-k. logiskt.
Kranvatten är min melodi också.
Även jag har vuxit upp med pojkar, lekte bara med pojkar ända tills jag var tio år, sen fick jag en flickkompis. Min bästa kompis Kurre gifte sig också med en kille, läser femfemmans kommentar och har en gemensam nämnare där med henne.

Susjos sa...

Brrr för frissans tatueringar! Men din frisyr får vi inte se? Coola färgprover på håret i alla fall!
Är liljekonvaljer fridlysta i Stockholm, det visste jag inte! Gäller det på egen tomt också tro, jag har ju plockat liljekonvaljer på vår tomt på Rådmansö!?
Du är vår expertkommentator i bloggvärlden vad gäller fotboll !
Ha en fin kväll!
Kram

Mrs Calloway sa...

konvaljer är ljuvliga!jag hade iskonvaljer i min brudbukett mitt i vintern

Ditte sa...

Skönt att vara nyklippt och kan tänka mig att det blev bra.
Och skönt även att ta del av de ljuvliga liljekonvaljerna. Kan nästan känna doften av dem hit hem.
Kul att läsa dina svar. Instämmer helt att kranvatten är en dryck för mig också. Men gärna också en drink ibland: GT eller Mojito (inte för söta ) och även ett gott vin.
Magkänsla? NJa. Ibland.
Kul detta att du umgicks med killar när du var liten. Jag också. Var aldrig där min mamma trodde jag skulle vara och var väldigt påhittig.
Ler åt dina fotavtryck...
Märkligt att du inte fått någon ordentlig förfrågan om att bli fotbollskommentator. Här har de missat en talang.

Marita sa...

Säger som min man tänk att ha en tröja på sig utan att kunna ta av den. Jag har slutat att höja ögonbrynen om det inte är alldeles galet som t ex i ansiktet, ögonvitorna, helkropp. I dag stoppade jag in näsan bland syrenerna vid Karby gård.
Inget går upp mot ett kallt friskt glas vatten när man är törstig.
För det mesta går jag på min magkänsla men börjar jag tvivla så är det kört.
Var mest själv tror jag när jag var liten. Fick några väninnor i tonåren men helst var jag med killar de var mer reko att umgås med.
Känns gött att ha rätt när...

Klimakteriehäxan sa...

Om frissans arm: inte suck. DUBBELSUCK eller TRIPPELSUCK. Hur korkad kan man bli????
Om liljekonvaljer: ljuvliga. En helt annan sorts dubbelsuck!

Anki sa...

Jag lekte också mycket hellre med killarna när jag var barn ... till min farmors stora förskräckelse, men det är en annan historia.
Magkänsla ... tveksamt, men ibland stämmer den faktiskt.
Hemska tatueringar!
Svar: En lagom liten plats kan man säga. Pallkragen övertog jag från förra hyresgästen … Hyresvärden står bara för gräsklippningen, alltså inte för pallkragar eller krukor.
Jag har inte varit inne i butiken, men ska ta mig en titt när jag passerar nästa gång 🙂

Barwitzki sa...

Bildet ser bra ut... husker ikke sist jeg var til frisøren... håret mitt er langt og jeg klipper luggen selv.
Liljekonvall-duft... like vakker som syrinduft :-)))
Mange glade hilsener til deg fra Viola

Carita Liljendahl sa...

Liljekonvaljen är en av mina favoritblommor ❤
Tatueringar är ok, och den som vill ha många - ok för mig, men själv skulle jag inte ha så där många/mycket/tätt.

LillaSyster sa...

Fin bukett =) Han visste säkert inte att de var fridlysta. Bättre att du köpte och de fick leva vidare hemma hos dig. Skönt att vara nyklippt och blivit ompysslad en stund.

Paula sa...

Gillar tjejens tatueringar, så det så, smaken är som baken! Skulle gärna se din frisyr också, men den bjussar du inte på, du är dålig på selfisar. Du får ta efter mig, linslusen som är med än här än där,,,
Det var en fin gest till bulgariska mannen. Vi har en tiggare utanför Willys där jag handlar. En vacker kvinna, ung, vet inte vilket land hon kommer ifrån. Men, jag ger inte pengar till tiggare. De måste kunna utföra någon typ av uppgift, arbete, ja kalla det vad du vill. Att passivt sitta med en mugg framför sig utanför en affär hela dagarna, det köper jag inte. Hade hon suttit med blombukett eller något annat hade jag bidragit, absolut, men tycker inte man ska uppmuntra total passivitet, förutom om man är väldigt handikappad.

christian sa...

Här kan v plocka liljekonvaljer i mängd, vilket makan gjort så här doftar det också ljuvligt!
Häftigt minne det där med cementen, skulle jag också vilja göra...

Ha en fin helg!