torsdag 18 maj 2023

Kristi Flygare


Efter två dagars regn har naturen exploderat.

Kristi Flygare inträffar alltid på en torsdag. Och denna veckodag brukar jag ägna åt ”Tråktorsdag”. Men den här veckan är uppfinnaren av temat KajsaLisa bortrest, så jag tar mig friheten att strunta i ”Tråktorsdag”. För dagen var långt ifrån tråkig. Den var ljuvlig med sol och blå himmel. Passar på att ta itu med några av Orsakullans frågor.

Varför gjorde jag detta? Spontant tänker jag på inköpet av Roger, skaftdammsugaren. Trodde den skulle vara viktmässigt lättare att hantera än en vanlig snabeldrake. Det är den inte. Och den klarar varken hörn eller låga ben. Så jag har frågat mig varför jag köpte Roger…

Vilka kort har jag? Förvånansvärt få kan jag säga. Ett Mastercard, ett ICA bonuskort, mitt körkort och Esprits kort.

Hur spenderade jag Kristi himmelfärdsdagen? Jag njöt av balkonghäng, sol och blå himmel. Det var bara 11 grader ”i verkligheten”, men på min älskade balkong var det bikinitemperatur.

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

12 kommentarer:

Susjos sa...

Ja, inte är det en tråktorsdag vad gäller vädret i alla fall, men för mej som var tvungen att sova hela dagen blev det ju lite trist, men hann ut på en promenad i alla fall!
Ha en fin kväll!
Kram

Guldkryckan sa...

En fin dag hos er, det förtjänar ni ju såklart, här skiner solen också så vi kan väl säga att vi delar på solen idag. ;)

Många kort blir det ju, fast jag lade undan några av dem när jag insåg att jag aldrig, nästan iallafall, använde dem, nu har jag bara tre och det får väl räcka.

"Roger" där då, nja, de är ju inte så smidiga direkt, håller med dig.

Ha nu en fin afton Bp.

femfemman sa...

Härligt väder idag. Efter gårdagens dnöblandade regn.Men är så tacksam för de ca 40 mm regn vi fått.
Varför gjorde jag detta? Vad jag kommer på: Såg till att vi fick katter i huset igen, fast jag helst inte ville ha. Men vad gör man inte för en stackars make, som har en så tråkig fru....😊

LillaSyster sa...

Soligt och fint, men vinden har varit riktig kylig. Jag fegade ur när jag läste hos Anki om hur kallt det var i morse, så nu har pelargonerna fått flytta in i det lilla växthuset för natten.
Ha en fortsatt bra helg!

nalta norrland sa...

Just nu har vi + 5 men det har nog varit mätbare + 10 under dagen, lite kyligt, solen far inte varit direkt varm men sol och blå himmel är min favoritfärg 🤩
Jag har faktiskt fler kort än Dig… jag har två betalkort 😜 både mitt eget och Js 👍 sedan har jag både ICA & Coop-kort. Dessutom lånekort/biblioteket 📚
När det gäller nära relationer inte värt att nämna här om utifall att fel person läser och vidarebefordrar… säga upp bekantskapen funkar kanske inte.
Ha en fortsatt fin Kristi himmelsfärdsdags kväll 🤗

Geddfish ♥ sa...

Det har varit en riktigt skön dag idag, massa balkonghäng, lyssnande i öronen och lite slumrande. En kort promenad och inga övningar idag, paus.
Jodå, några kort har jag. ID-kort, ICA, Willys, SJ, resten går väl på Bank-Id.

Hur tänkte jag då? Jo, jag har väl tänkt många gånger om hur jag tänkt. Men det som jag kan komma på, var att jag köpte den billigaste surfplattan inför inlandsbaneresan 2012 och upptäckte att min mobiltelefon var bäst. Plattan var alltså helt onödig.

Äventyret framtiden sa...

Roger får stå i skamvrån i fortsättningen då förstår jag. Kanske du kan sälja honom?
Kristi flygaredagen firar man inte här? Jag har i alla fall inte märkt av det på något som helst sätt. Här jobbar de på som vanligt...det enda som har flugit är falkarna och tornseglarna, någon mås också förstås.


Ditte sa...

Förstår dina tankar; Ja, både vad gäller det fona vädret, paus från tråktorsdag och felköpet av Roger. Kanske kan han vandra vidare och du får konstatera att en inte alltid kan lyckas.
Sol var det och även här blev det balkonghäng och mycket att titta på. Gott om båtar och varianter av dessa.

christian sa...

Fantastiska foton över området i vårprakt!

Annika sa...

Grejen är ju den att torsdagar aldrig är trista. Prova med tråktisdag istället, haha.

KRHF uppmärksammas inte alls här. Helt vanliga dagar på denna sida pölen.
Så jättefint och vårligt på din gård nu. BÄSTA tiden!!
Ha en jättefin helg, bästa BP!!!

Annika sa...

BP, har du ngn mail? Hittar ingen adress här på din sida? skulle vilja komma i kontakt med dig. Om du vill kan du maila mig på Annikasblog2@gmail.com

Carita Liljendahl sa...

Oj, det där med kort svarade jag aldrig på - jag har jättemånga, men det beror på att jag har Nya Östis bank- och kreditkort, två egna, mammas, bonuskort, id-kort, körkort, bibbakort, FPA-kort (folkpensionsanstalten) och ja... säkert ett antal till...