söndag 14 maj 2023

Skyltsöndag #418

Nu är det sommar:-) 23,2 grader i skuggan talar sitt tydliga språk. Men oavsett om det är sol, regn, värme, snö, kyla eller dimma så kommer Skyltsöndag en gång i veckan. Så även idag. Enjoy!
 

Först fanns det inga på flera månader, nästan ett år. Sedan dök de upp överallt. I livsmedelsbutiker och apotek – Covid självtest. Å man köpte på sig rikitgt stora lager. Som nu måste reas ut… Minns när jag köpte mitt första och enda testset för 159 kronor…

Darkedition är ett väldigt olyckligt namn för en food court med olika restauranger för endast avhämtning eller hemleverans. Här ser ni Darkeditions parkering. Hittills har jag testat en restaurang och det gör jag inte om.

Veckans höjdare: Visst är den bra, förbudsskylten för rökning. Det gäller att har ett måttband med sig när man blir röksugen – hahaha:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Loreen vann ESC:s i Liverpool igår. Grattis får man väl säga. Mina personliga favoriter var Noa Kirel från Israel och Gustaph från Belgien. Det finska bidraget Cha cha cha, som kom tvåa var riktigt originellt. Men om man uppträder med bar mage borde man använda makeup för att dölja ett relativt stort ärr efter (troligen) en blindtarmsdekoration.DS.

17 kommentarer:

Stare Ström sa...

Det var då tur att vi inte köpte på oss lager med covid-test! Visst blev det sommar fort, men det gör då rakt inget!

Äventyret framtiden sa...

Covid-test har jag aldrig köpt. Här fick man gå en gång i veckan och ta testet gratis..det var ett måste mera eller mindre. Usch, ja, tack och lov att den tiden är förbi nu. Men FFP2 munskydd har jag ett stor lager av...men kanske de kan användas på något annat sätt än som munskydd.
Bra skyltat BP! Grattis till Loreen och Sverige.

LillaSyster sa...

Covidtest har jag också som ligger, undrar vad det är för datum märkning på dem? Känns inte så aktuellt längre, nu hoppas vi att vi slipper testa oss fler gånger. Håller med dig idag har det verkligen varit sommar. Några utslagna blommor på äppelträden. Ha en fin kväll på balkongen ♡ själv sitter jag på verandan och äter vattenmelon.

Ditte sa...

Ja, tänk! Covidtester som reas ut. Det är här ...I många länder skulle de nog vara tacksamma om de fanns gratis. Vet inte direkt hur lång hållbarheten är.
Ja, namnet "Darkedition! är ju ingen hit. Känns lite hemligt. Har dock inte sett deras skylt/skyltar.
Absolut är den sista veckans höjdare. Kanske de flesta nu har med sig mobilen och mäter upp avstånden med den.
Ja, Loreen vann. Och väldigt roligt var ju att se vår vän Susjos i olika sammanhang. Gillade också både Israel och Belgien. Och Loreen utan dödgrävarnaglarna.
Visst var finska bidraget originellt men gruppen kändes som dliga förlorare.
Hoppas vi får se och veta mer av Susjos.

Guldkryckan sa...

Köpte ju några sådana ett tag där, inte för att de är så tillförlitliga kanske, har jag hört, men ändå.
Måttband måste man ha har jag förstått, det första jag ska inhandla, eller sno på slöjden, om jag börjar röka igen. ;)

Ha en underbar kväll i solen Bp.

nalta norrland sa...

Så Du tittade så noga på Eurovisionsschlagerfestivalen att Du till och med såg ett ärr 😅
Jag tyckte Tyskland bidrag var liksom lite eljest 🎶 🎵
Synd om Finland som räknade med att vinna - såg inte rösträkningen men har förstått att tittarna gillade Finland bäst medan juryn valde Loreen.
Som jag kommenterade tidigare såg jag icke mer än lite då jag helt ärligt inte orkade engagera mig. Eurovisionsschlagerfestivalen tar då otroligt lång tid.
Bra skyltat 👍
Förhoppningsvis slipper vi covid19 test nu.
🤗

Åke sa...

Du skall se mina ärr, först en blindtarmsoperation och sedan en öppning till med sviter ifrån tidigare. Det ärret går runt naveln :) Snyggt? Svar nej ;) Och du vad är ESC??? Nu nämner di ju Lorren... så då anar jag... Men har vi råd med detta kalas? Förra gången kostade kalaset 125 mille och SVT ska spara 100 mille... Folk som hatar SVT så... vi säger att det nya jippot kostar 150 mille då? Men OK vi får det på skattsedeln eller vill dom som tittar på detta betala tro? Rökning förbjuden var ord och inga visor där. Gästparkeringen var ju frän :) Tur att det finns Självtest ännu, en fd granne till mig testade sig förra veckan. Själv sitter jag nu i solnedgång och har 21 grader på en inglasad altan... ja klockan blir ju snart 21:00 också. En trevlig vecka önskar jag dig.

KajsaLisa sa...

Tror jag köpte ett test under hela Coronan. Undrar om toapappersbalarna är använda än. Kan man inte vända bokstäverna år rätt håll så fixar man nog inte maten heller.
Annexet, hörde det senaste av en kompis, man får inte ens gå in och fota med kompaktkamera där längre, kanske gäller 20 meter där med.
Länkar upp dig nu.

Geddfish ♥ sa...

Annorlunda skyltar. Jag gick genast och kollade mina två Covidtesters datummärkning. Där står 2024-01. Det sas ju att man skulle ta två tester för rätt resultat, inte vet jag.
Parkeringen räknar väl att alla ska stå på huvudet för att kunna läs *tummen ner*

Jag tittade inte på ESC. Men har har hört några låtar. Finland gillade jag inte alls. Såg inget ärr på någon. Och om så var fallet så ska man vara stolt över sina ärr. De säger att personen varit med om något viktigt. Min yngsta har stora ärr över hela magen, även inuti och i själen, men numera är hon stolt.
Må väl!

Klimakteriehäxan sa...

Rea på covidtest - det var verkligen dagens överraskning! Jag har flera liggande ...
Vem hade ärr på magen? Loreen? (jag tittade ju inte)

Anki sa...

Köpte inget covidtest ... och såg inte ESC ... men gillar din skyltning ändå :)

Susjos sa...

Visst köpte jag covid-tester, och de visade på covid också, suck. Såklart de reas ut nu!
Haha, ja det ser ut som att måttbandet måste med så man vet var man få stå och röka! Snyggt skyltat!
Jag hörde ju låtarna så dåligt i arenan i Liverpool, så jag ser fram emot att se showen igen på svtplay!,
Hälsningar från ett lite kyligt Manchester…

Paula sa...

Käärijä har haft stomipåse på magen i flera år efter att han nästan dött i en tarmsjukdom. Jag tror han vill att det syns för att visa andra att man inte behöver skämmas.
20 meter har jag ingen aning om hur långt det är, haha, såg igår en skylt vid en skola där det stod Rökning förbjuden inom skolområdet. Den är väl gammal eller ? Covid-tester kan jag också börja sälja...

christian sa...

Covidtest...hahaha...finns det nån som bryr sig?!?
Skylten som tillhör matstället är ju inte direkt inbjudande heller :(
Sådana där rökförbud har man sett då å då å det är säkert måttband som gäller OM man vill följa uppmaningen, vilket dock de flesta sk... i :(

Ha en trevlig vecka!

Hannas krypin sa...

Det var observant att se ärret på magen. Det såg inte jag. Kanske för att jag störde mig sådant på hans låt att jag inte ville titta.... :-P

byblixtra sa...

Jodå, visst har jag köpt Covidtester men nu är bara ett kvar och några nya behövs inte just nu, tror jag, dock är folk sjuka i Covid igen.

Darkedition har då krånglat till det med texten på skylten.

Saknar man måttband får man stega sig bort 20 meter från fastigheten.

Jag såg inte ESC tittade lite i efterhand på SVT Play. Kul att Loreen vann, men ja, det var ju väntat. Jag har inte hört Finlands bidrag, får nog göra det.

Anni sa...

20 meter? Jamen det klarar väl en fotbollsfantast som du utan att blinka? Två gånger avståndet mellanfrisparken och muren ;-)

Om ESC har många åsikter. Själv förstår jag inte hur en finsk fyllesång kan vara så populär? Hehe, Tre Kronor slog Finland i hockeyn också igår, det kändes lite extra viktigt.