tisdag 30 maj 2023

Glad tisdag

Tårtbitarna är lika tomma som förut. Idag såg jag dock en liten hjullastare med en skopa full av jord. Så man kan ju hoppas att innehållet i tårtbitarna växer till sig. En liten grönsak per bit är aningen klent kan jag tycka.

Två (av fyra) kvinnor från Trädgårdsgruppen i samspråk.

Älskar det suddiga skuggmönstret på vägen där. Surrealistiskt:-)


Visst hade de flesta av er en poäng igår: min pickalaka (potatis dopp) såg allt annat än aptitlig ut. Rent allmänt har jag märkt att restaurangmat är betydligt mera fotogenisk än egentillagad mat. Undrar varför;-)

Det var faktiskt en lika glad tisdag som det var en glad måndag igår. Solen fortsätter nämligen att göra oss nollåttor sällskap, något jag är väldigt glad över och tacksam för.

Två snabba
Orsakullan vill veta när ”jag hade fel”. Skulle nog vända på steken och fråga när ”jag hade rätt” senast. Men det märkliga är att jag inte kommer ihåg varken det ena eller det andra;-)

Att stå upp för sig själv… tycker jag är en självklarhet. Tycker inte man ska skylla på blyghet, dåligt självförtroende med mera för att inte stå upp för sig själv.

Att erkänna sina misstag… är en styrka. Det finns ingenting värre än att skylla sina egna misstag på andra. Hade en (kvinnlig) mellanchef en gång som var mästare på att skylla ifrån sig och lasta över sina misslyckade beslut på ”undersåtarna”. Tycker det är väldigt märkligt att vissa personer kommer undan med det trots att alla i omgivningen är väl medvetna om vem som begått misstagen. 

Det är Orsakullan som håller i ”Maj 31 dagar”.

PS. Bilderna är dagsfärska och har med god vilja nåt med dagens inlägg att göra;-) DS. 

12 kommentarer:

Ditte sa...

Visst ser det onekligen lite klent ut i "tårtbitarna". Hoppas att det tar sig med grönskan.
Verkligen ett läckert skuggmönster och snyggt fångat.
Visst blev det en glad tisdag. Vädret har ju varit helt fantastiskt. Vi har varit på sjön, en heldagstur till Stockholms södra skärgård, med Blidösundsbolaget. Verkligen en fullträff på alla sätt. Noterade många fartyg från flottan, helikoptrar och annat. Så det är gott om övningar i dessa vatten.
Rätt /och /eller/ fel? Knepigt. Beror på. Tänker inte direkt på detta med rätt eller fel.
Ja, att stå upp för sig själv tycker jag också är viktigt. Även att stå upp för andra.
Visst är det en styrka att erkänna sina misstag . Fegt att inte göra det.

Susjos sa...

Ska bli spännande att se om det blir någon större grönska i tårtbitarna? Fint att ni har en trädgårdsgrupp som fixar på gården.
Ja, det var då tur att solen sken idag i alla fall och tröstade mej lite för den inställda operationen!
Javisst är det en styrka att erkänna sina misstag!
Ha det gott!
Kram

femfemman sa...

Att stå upp för sej själv och att erkänna sina misstag; jätteviktigt. Alldeles för många som inte gör... både barn och vuxna...
Nej, dol är inte bara bra... Nu kan den gå i moln någon vecka...och skicka ner regn. Är riktigt bekymrad över torkan som råder..

nalta norrland sa...

Det är väl kul om tårtbitarna blir gröna med var sin röd ros 🌹 men så skoj lär det ju inte bli…
Så 08a land har tagit solen ☺️
Vad blir det mellan tårtbitarna? Typ bord & bänkar eller? Grillplats?
🤗

Äventyret framtiden sa...

Så märkligt det egentligen är att de där tårtbitarna inte ska få lite mera grönt och blommor. Vad är det som fattas, felas när det blir en sådan långdans ?
Att ta ansvar för sina egna fel är viktigt. Vi gör fel, och då ska vi stå för dem också. Som den vuxne gör, gör barnen..vi är förebilder.

Apropå maträtten som har många olika namn beroende på var man lagar till den så är den gjord på kokvatten efter nypotatis. I det vattnet lägger man smör, persilja, lök vad man vill ha och sen doppar man potatisen i spadet. I Österbotten, i Nyland, kallar man rätten till nagadoppu, nageldoppa, med meningen att nypotatisen inte är större än en nagel ungefär. Det är gott om man gör det på rätt sätt...

Paula sa...

Vad har ni mer för grupper än Trädgårdsgruppen ? Boulegruppen? Sen då? Hos mig råder flyttcirkus just nu, hälften av lägenheterna verkar vara bebodda av studenter som nu är klara med sin utbildning på musikskolan. Många ungdomar kommer från mindre städer i Dalarna och studerar i Falun.På mina två månader i huset har jag inte hört varken trombon, trumpet eller discodunk. Hoppas jag får lika fina grannar till hösten.
Vi har också soligt och perfekt temperatur för en finnkäring, inte en grad över tjugostrecket, må det fortsätta så

LillaSyster sa...

Snyggt skuggmönster =)

Att skylla på andra eller att ta åt sig äran för något man inte har gjort.....retar gallfeber på mig. En utav anledningarna att jag slutade på en förskola en gång. Idag hade jag haft mer skinn på näsan och sagt emot kollegan som solade sig i glansen för något hon inte haft ett endaste finger med i spelet för. Grrr blir nästan förbannad då jag tänker tillbaka på ur hon behandlade sina kollegor.
Du ha en skön eftermiddag på balkongen!

Annika sa...

De där tårtbitarna borde kunna prunka av olika växter.
De ser onekligen mkt fattiga ut.
Jag vet, mat på restaurang är onekligen såååå mkt mer fotogenisk än den man lagar själv och fotar. Guilty as charged, haha.
Njut av solen! Har den här också på min nya höga höjd.
:-)

Carita Liljendahl sa...

Det blir spännande att se vad som ska komma i tårtbitarna!

Anni sa...

Skriver som Carita - det blir spännande att se vad som hamnar i tårtbitarna!
(Idag är det inte lika varmt och mysigt, även om solen skiner)

Mias Mix sa...

Självklart ska man stå upp för sig själv och även kunna erkänna sina misstag.

christian sa...

Kloka ord å roliga bilder...