torsdag 25 maj 2023

Tråktorsdag

En riktigt fräck cykel.

Vid Täbys kommunalhus finns det även ett kommunalt äldreboende. Kvinnorna till vänster tog ut de gamla damerna och lät de njuta av solen. Så fint!


Nej, jag kan inte påstå att det var en Tråktorsdag. Det var visserligen ”bara” 17 grader idag, men solen sken för det mesta. Tror nog att det för min del blir en ”Tråkfredag” istället. Ska nämligen på en dejt hos en osteoporosmottagning i Sollentuna för en ”utvärdering” av en tidigare genomfört benskörhetsmätning.

Geriatrik
När jag såg ordet ”geriatrik” i mottagningens namn kände jag mig riktigt, riktigt gammal. Än en gång är det mest kvinnor som drabbas av benskörhet.
 Vad har vi gjort för ont...

Festhelg
Annars blir det en riktig festhelg här i Täby. Täby Centrum bjuder på en ”Westfields Good Festival”, "Lill-ICA" i Näsbydal firar återigen att butiken har blivit 250 kvm större och vid Läktartorget i Täby Park äger en Food Market rum. Satsar nog på det sistnämnda eventet om vädret blir fint.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna jag lägger upp är dagsfärska men har absolut ingenting med inlägget att göra. DS. 

11 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Cykeln gillar jag! Trälådan framför på styret gillar jag ännu mera.
Gillar förstås inte att du känner på dig att det blir en tråkfredag imorgon. Dejter av det där slaget är aldrig roliga men jag hoppas att det blir så bra det kan bli! Håller tummarna för dig BP! Hoppas att din magkänsla är uppåt väggarna fel inför morgondagen.
Geriatrik låter tråkigt däremot...men att bli gammal behöver inte vara tråkigt . Ja, det är kvinnor som drabbas mest, det har någonting med klimakteriet att göra, eller tiden efter. Äh, jag minns inte längre. Nu måste jag googla. Lycka till-inför-morgondagen-kram!

femfemman sa...

Många bensköra. Vet inte om jag är. Bär på en rejäl benstomme. Men den bör ju oxå ha påverkats genom åren. Tror att träning är bra....
Skulle uppskatta regn mer än sol, just nu.Det behövs både sol och regn för att bli bra. God kväll!

nalta norrland sa...

Hade vantar på och en hoodie innanför jackan när jag gick en sväng med Teddy, då var det uppehåll tidigare allt från regn hagel till snö så vädermässigt har det varit en tråkig dag och kall dessutom + 6 som varmast.
Kändes som vinterns återkomst.
Trött och inte på humör dessutom, har frusit hela dan.
Benskörhet kan bero på rökning samt hormoner som endast kvinnor har. Typ som Karin kommenterade.
Nu go natt 🤗

PS synd att det inte var en gåta på riktigt 😅

Ditte sa...

Kul med cykeln! Ser mängder numer av dessa inne i stan och fort går de också- Och de är tunga. JUst reälådor verkar "höra till".
Benskör är jag också och äter dagligen tabletter med kalk och d-vitamin och fick förra året ett första dropp mot detta och ett nytt dropp nu i januari. Droppet och tabletterna har hjälpt.
Fint att du får din osteoporos uppkollad.
Har ju också benmätning numer vartannat år. Bra i sig.
Håller nu tummarna för dig i morgon. Lycka till.
Fint att ta ut damerna i solen- D-viatmin är bra för alla och inte minst omväxlingen att komma ut.
Trevligt med en festhelg i Täby och inte minst denna "food market".

Susjos sa...

Såklart ska du satsa på Food Market ,va spännande!
Ja, benskörhet är ju inget vidare, och vi kvinnor har ju lättare att få det , bl.a pga att östrogenet minskar när man kommer i klimakteriet, och då ökar nedbrytningen av ben...
Lycka till i morgon!

Mysigt att de gamla damerna fick komma ut och njuta av solen!
KRAM!

Marita sa...

Ska i höst på en kollmätning av min osteapenia pga ev biverkningar av två medikamenter jag äter. Tuggar i mig Kalcium+D och Alendronat för att motverka. Min festhelg blir makens födelsedagsmiddag med hans barn och barnbarn så jag missar vernissagen på lördag med det gör inget. Mycket som händer nu men man får prioritera.

Paula sa...

Den där typen av cykel har ett speciellt namn, nåt med -fat...det är ju tjockare däck på dem. Fräna och skitdyra.Håller tummarna för att ditt skelett håller bra, lite skörare blir vi alla när vi hamnar hos geriatriken...bara att strunta i epitetet.Håller tummarna att allt ser fint ut. Kul att ha ett event att se fram emot i helgen, det har inte jag.

Anki sa...

Fint att de gamla damerna får hjälp att komma ut i solen en stund.
Håller tummarna att det blir bra besked efter din benskörhetsmätning.
Här är det marknadsdag idag ... ska nog gå och kika lite.

Klimakteriehäxan sa...

Klart originell cykelkorg du plåtat! Lycka till med din fredag!

christian sa...

Du har lite å välja på vad gäller aktiviteter alltså, så bra!
Vi ska besöka en sommarkonsert på söndag eftermiddag, måste ju få sig nåt kulturellt till livs ibland :)

Trevlig fredag kväll önskas!

KajsaLisa sa...

Geriatrik låter tråkigt, men du gjorde något bra av Tråktorsdagen i alla fall, tack för länken.