tisdag 16 maj 2023

Tisdagens äventyr


Älskar Carspect:-) Alltid trevlig och rolig personal. Förresten är utbildningen för en bilprovare 6 månader. Bara så ni vet;-) Tintin tronar högst upp:-)
När jag vaknade i morse visste jag att jag hade haft en ”äventyrlig” dröm om bilen Tintin. Kom inte ihåg vad jag hade sysslat med under natten, men en sak var jag helt säker på – bilen klarade sig inte genom besiktningen. 

Väldigt nära
Och det gjorde han inte heller – klarade besiktningen alltså. Men det var väldigt nära att han gjorde det. Hade det inte varit för ett litet hål i främre delen av avgasröret så... 

Verkstad
Blev så glad över denna ”simpla 2:a” att jag styrde kosan direkt mot min lilla verkstad i Viggbyholm. Jag kom kanske hundra meter när höger vindrutetorkare ”exploderade”. Utmärkt tajming, då det hände efter Bilprovningen och dessutom utanför Mekonomen. Svängde in där och 208 kronor senare hade jag återigen två fungerande vindrutetorkare.
 

Frisör
Efter den årliga påhälsningen på verkstaden och ett datum för reparation av Tintin den 8 juni begav jag mig till Runy’s frisörer för att boka en tid för egen ”uppiffning” hos Leo. Jag menar varför ska bara bilen genomgå en ”skönhetsbehandling”;-)
 

Damen med anteckningshäftet
Och medan jag stod i kö där tog jag ett kort på orsaken till kön. Vilken kvinna! Hon var garanterad över 80 år, men kolla hennes coola klädsel. Att det blev kö efter henne berodde på att hon hade ett anteckningshäfte modell XXL med sig. Hon skrev ner varje tid receptionisten föreslog, men ingen tid passade den excentriska damen. Fick inte med hela hennes högra hand, men där satt en XXL-ring på varje finger. Kolla även sandalerna och de målade tånaglarna! Älskar personer som liksom inte passar in i ”lagom-mallen”. 

12 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det är roligt med folk som sticker ut lite ur mängden. Så där häftiga får vi se till att hålla oss också. Vi har en Ligia här från ST. Petersburg som jag har tänkt fråga om jag får ta foto av henne och lägga ut det. Hon är för härligt färggrann och häftig, säkert närmare 90 år nu. Hon har bott i Funchal i femtio år...
Ett litet grattis får jag väl ge med tanke på Tintin? Det gick ju nästan igenom och helt säkert går han igenom nästa gång. Tur hade du också med tanke på Mekonomen och vindrutetorkaren. Ibland har man flyt minsann. Grattis till det!

Geddfish ♥ sa...

Grattis ändå till Tintin som kom tvåa, han fixas galant och går vidare med dig på äventyr!
Den här damen var läcker. Hon stack ut på många vis, gillas!
Jag har ju fd grannen Sonia, hon sticker också ut, 91 år som hon är. Snackade med henne i förrgår.
På tal om ålder så videograttade jag Dieter (campingvännen) idag, han fyller 85 och planerar husvagn i Sverige i år igen med sambon. Kul.

Ditte sa...

Jag höll tunnarna verkligt hårt för Tintin och kanske hjälpte det lite. Och ett litet hål på avgasöret kan ju verkstan fixa och sen kan Tintin vara med ett år till. Grattis till er. Bra jobbat.
Att vindrutetorkarna gav upp var kanske p.g.a. solidaritet. Men bra att de nu är tillbaka i gott skick igen.
Ja, visst är det roligt med personer som sticker ut lite. Himla tur att alla inte passar i i landet lagom-
Och antar att du nu har en bokad tid här hos din frisör.

femfemman sa...

Lite retligt när du var så nära att bli godkänd... eller...ja, bilen då.
Kunde sannolikt vara ett värre påpekande, men ändå lite besvärligt att fixa
Trodde först att deg var du som var häftiga damen...men sim jag har förstått det, så är du nog någon storlek mindre. Kul med folk som vågar...

Susjos sa...

Grattis till dej och Tintin, som är väldigt lik min röda opel corsa som jag hade förut! Kul med excentriska människor, tror du är en av dem!
Tack för länken som du gav mej i min blogg, ska genast kolla upp den!
Ha en fin kväll!
Kram

nalta norrland sa...

Stackars Tintin att ha ett hål somförstörde flyter genom besiktningen men det kunde varit värre och nu har Du snart ett år till att köra utan bekymmer om Du ska byta bil eller inte.
Ooups med vindrutetorkarna 😵‍💫
Det hände mig och Elin för nått år sedan på väg hem från Lycksele och det hällregnade och det var ju vara att köra… typ 4 1/2 mil hem så jag och Elin satt på helspänn och glodde ut genom regnet för att se ifall nån ren eller älg skulle kliva upp framför oss, samtidigt kunde jag ju inte krypköra få hade vi ju aldrig kommit hem.
Vissa paranta damer bär sin ålder med bravur och ofta i färg.
Så mycket roligare än alla grå möss.
🤗

Klimakteriehäxan sa...

Fräsig tant!
Tur att Tintin klarade sig så pass bra!

LillaSyster sa...

Inte så allvarliga reparationer, Tintin ser fin ur där på tronen. Då slipper du jaga på ny bil♡
Cool tant!
Ha en bra onsdag,hä regnar det, men det är säkert växterna glada för=) Jag viker ner mig och tar bilen till jobbet.

Anki sa...

Grattis i alla fall! Inget svårt fel, så det fixar verkstaden på ett kick! Nu slipper du leta ny bil i alla fall!
Tuff tant! Jag har en tuff tant i grannhuset ... hon fyllde 83 år härom dagen ... ska se om jag kan få fota henne någon gång :)

christian sa...

Först får man gratulera till bilturen, alltså att du hade sån tur med bilen å det är klart ska bilen piffas upp måste det även gälla ägaren!
Håller förresten helt med dig vad gäller msk som inte är lagom, LOVE IT!!!

Annika sa...

Stressdröm på natten.
CLASSIC!!!
Så nära att den gick igenom, men bara att det var en enkel åtgärd som inte kostade skjortan. PUST!
SKÖNT!!
Jag kan tro att du också är lika cool som damen på bilden då du är "out and about".

Carita Liljendahl sa...

Att ha en bil är ju alltid ett litet äventyr :-D
Inte ens nya bilar kan garantera oss en sorglös tillvaro, men bra att du fick snabb hjälp och 20 euro var inte mycket.
Minsann en inte helt vanlig dam du fångat på bild!