måndag 8 maj 2023

Glad måndag

Det var absolut en glad måndag idag. Förresten var det en riktigt glad helg också. Och om väderprognosen infrias lär det blir hela veckan en glad sådan för oss som bor i nollåttaland.

Lägger upp fyra bilder som bevis att det verkligen var ett glatt veckoslut och en glad början på veckan. Enjoy!

Idag sopades även grushögarna upp på parkeringen. Nu är det vår på riktigt:-)

Det här är ingen golfbag utan en tunna med sådana gripgrunkor för att samla upp skräp från marken. Det var ju trädgårdsdag igår i föreningen. Endast fyra(!!!) personer av cirka 4 500 deltog i trädgårdsarbetet.

Körsbärsträd #1 står i full blom, cirka två veckor efter kusinerna i Kungsträdgården. Körsbärsträd #2 30 meter bort har knappt fått knoppar.

Hämtning på förskolan...

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.


14 kommentarer:

femfemman sa...

Pollen i massor, torrt i jorden... bonnungen vill ha regn! I flera dagar!

LillaSyster sa...

Glad måndag! Så skönt att bli av med allt grus =) Men varför var det bara 4 som ställde upp? Tänk om 1/4 dykt upp då hade det varit städat på 5 minuter.
Snygg färg på lastbilen =)

Ditte sa...

Visst är det skönt med våren som nu lär bestå hos oss under veckan. Och inte minst att bli av med gruset, DEt blev vi också idag.
Vad gäller utedag hos er så skulle det kanske vara mer lättsamt att hyra bort jobbet på innergården. Intresset verkar inte vara så stort. Är så tacksam för att vi i bostadsrättsföreningen har en firma som tar hand om våra olika innergårdar. Väldigt vackert nu med all magnolia, körsbärsträd, planteringar i krukor och allt annat. Växter planteras efter säsong så det är alltid fint.
Fint med körsbärsträden och alla annan grönska. Bara att njuta.


Äventyret framtiden sa...

Den här tiden har du väntat på...nu är det verkligen vår hos dig i Täby.
De 4500 som finns i föreningen, är det alla som bor där i lägenheterna i området? Låt folk betala för att få det städat runt omkring sig i området. Men kanske det inte fungerar så enkelt .

KajsaLisa sa...

Håller med, det var glatt väder i helgen, men vart har Boulelaget tagit vägen?

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det bra att inte alla fruktträd blommar precis samtidigt! Och visst är det härligt när ungarna får springa ut på gårdarna utan overall och yllemössa! Och visst är man tacksam över att all sand på gatorna sopas bort!

Åke sa...

Fyra själar som deltog?!?! Snudd på skamligt. 4500 personer skräpar nog ner rätt mycket förmodar jag. Eller kommer skräpet från att någon som åker dit och tippar av? Hur är det man säger: Mina barn och andras ungar? De fyra själarna bör få ett vackert pris i alla fall :) Så bra att du nämnde dem. Jag får aldrig eller mycket sällan till en Glad Måndag... Jo jag fick en massa grattis hälsningar då :) Men min admin var inte tilräcklit med på de noterna ;)

Anki sa...

En glad måndag med vackert väder ... och en trevlig väderprognos för solälskare. Ja, även för mig såklart så här på våren :)
Dålig uppslutning under städdagen ... och jag tror inte du var en av de som var med :)
Svar: Casper verkade nöjd med att få spela och såklart glad för sitt mål. Charlie är ett fanatiskt fan - och Arsenalklädseln används dagligen och måste tvingas av för tvätt :)
Magnoliorna visste jag ju att du väntade på, så då passade de ju bra i Glad måndag.

Karins ordöverflöd sa...

Jag ska aldrig aldrig aldrig någonsin klaga på att det är dålig uppslutning i vår förening när vi har städdag.

Hos oss, 16 lägenheter och 5-6 som städar.

Gunnel sa...

Då var det åtminstone ingen trängsel på trädgårdsdagen.

Annika sa...

Vårliga bilder här. Körsbärsträdet, så fint det är!!
Det är bara bra att träd två dröjer så du får njuta av det i sinom tid.
Bilden på barnen på gården är också så vårlig.
Sorligt dålig uppslutning på städdagen.

christian sa...

Ljuvligt med vårtecken.....men hur är det möjligt att så få hjälper till? Får de andra böter då? Vore inte mer än rätt, men visst ser det ut som en golfbag :)
Det är så vackert med dessa rosa träd, knappt man kan se sig mätt, vilket även gäller små barn, så kul att observera dem!

nalta norrland sa...

Får jag svar om jag frågar ifall Du deltog?
Dålig uppslutning är väl vardagsmat när det gäller sånna trivselgrejjer, alla vill ha fint men ingen vill ödsla sin tid på projektet.
Härliga vårtecken Du bjuder på.
🤗

Carita Liljendahl sa...

Tack för att du är en trogen Glad måndag-bloggare!
Körsbärsträden är alltid så fina - blomningstiden dock för kort om man frågar mig. Men, det gäller därför att njuta då blommorna är där.