söndag 29 januari 2017

Skyltsöndag #90

Dags igen för ytterligare en rolig Skyltsöndag tillsammans med er som är så himla duktiga på att hitta skyltar var ni än befinner er, eller som är baddare på att hitta skyltar på nätet. Veckans höjdpunkt helt enkelt – Skyltsöndagen:-)

Claes-Göran


Jo, visst hade Claes-Göran skyltat om den här veckan. Men jag tyckte att hans skyltning var aningen förvirrande. ”Trasig” trodde jag syftade på trasiga kläder och en uppmaning till potentiella kunder att köpa nytt. Icke! På andra sidan ljustavlan fanns hans webbplats. Oooops. Var det kanske den de var fel på? Nej, den fungerade. Så den enda föklaringen jag kan komma på är den här. Långsökt visserligen. Dessutom totalt okänt för mig.


Missnöjd MC, fotade jag på MC-Mässan, liksom alla andra skyltar nedan. Dekalen gjorde mig nyfiken, såklart. Å japp, det är en mindre MC-klubb. Av hemsidan framgår dock inte varför medlemmarna är missnöjda.


Ja, snarlika skyltar har vi ju sett förut. Men kul att det finns parkeringsplatser för alla;-)


Den skrattade jag gott åt. Att bilden är aningen "konstig" beror på att skylten var inplastad och att det fanns en himla massa spotlights i mässhallen.


Här lärde jag mig nå’t nytt – igen. Tittade lite snabbt på Ducati motorcykelns dekal och läste ” Panic ale”. Jag gillar ale och har då aldrig känt någon panik. Frågade maken som drog en djup suck i riktning mot sin okunniga hustru. Denna Ducatiserie är visst döpt efter en förort till Bologna där motorcyklarna tillverkas sedan 2011. Panigale är namnet på orten och har alltså ingenting med ölsorten att göra.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. På sätt och vis har du rätt AMA. Det här inlägget skulle kunna kallas för del 3 i rapporteringen från motormässan. Du måste vara synsk, för jag hade redigerat bilderna innan jag läste din kommentar;-) DS,

23 kommentarer:

D sa...

Toppenskyltning och jag begrep alla utom Claes Görans och lite klokare blev jag av din länk däe en förklaring fanns.
Ducati och dess motrocyklar är verkligen kult och denna röda absolut. Här visst jag att det inte alls var frågan o drycken "ale" men kanske kan de kombineras. Den stackars missnöjda mc:n förstår jag inte. Den kanske bara är missförstådd. Och varför medlammarna är missnöjda får vi fnula på.
Trevlig med mer från mässan.
Tackar och hoppas på än mer...

Eva Trillian sa...

Din förklaring på hur översättare översätter böcker till svenska genom att koncentrera sig på orden och glömma kontexten - den köper jag, och förstår. Det är verkligen tydligt i vissa böcker. Sorgligt. Så mycket går förlorat.

Tror på din (inte så) långsökta förklaring till Claes-Görans skylt. Bra text - ramlar in i världens politiska läge som en skön protest!

Anki sa...

Ingen aning vad C-G menar, men texten är tänkvärd...
Var lite orolig att vi inte skulle få mer från motormässan ... tur att jag oroade mig i onödan :) Många bra skyltar där! En röd Ducati är en läcker sort!

Emma, Sol som sol? sa...

Just nu skulle nog en paniköl sitta rätt bra!

nalta norrland sa...

svar Tack för den kommentaren :D - att jag låter Elin äta mat jag själv vägrar äta... meen Du, det är ju för att jag är så rackarns snäll å låter Elin själv välja vad hon vill äta :)

Nää missförstå mig rätt ;-) det här med mat är ju en smaksak,
vi kan ju inte alla gilla samma saker.

Jag gillar klämmackor, ute, gjorda över öppen eld i ett mackjärn,
men annars... nä inte så värst goda inte.

nalta norrland sa...

ClaesGöran skylt förstår jag icke.

Gillar att Du fortsatte med bilder från motormässan :)

Ama de casa sa...

Jag tror att C-G menar att själva SKYLTEN är trasig på den sidan. Den översta är krokig, men fungerar hjälpligt. Däremot är spåret att sätta fast bokstäverna i helt borta längst ned, därför fick han skriva signaturen med penna istället :-)
/Sherlock Ama

Ama de casa sa...

Och jag visste väl det - det fanns en himla massa skyltar där på motorveckänden :-D

Åke sa...

Jag skulle inte vara missnöjd att åka på den där vita saken :)

Olga T sa...

Ha ha! Panic ale. Man kan inte veta allt!
C-G måste laga skylten tror jag. Hängde inte med på din förklaring med Kapten Röd men jag är lite seg ikväll.
Tack för att du peppar mig så, du är min största fan :))

anemonen sa...

Haha det är inte lätt att se vad det står för modellnamn inte. Men ale är gott trots detta. Ducati är granna MC tycker jag och inte är de så vanliga här i alla fall. jag känner dock en som har några. Många skyltar hos dig till skillnad från hos mig som det är lika tunnsått som vanligt sista tiden men jag har dock ett bidrag den här veckan. För visst tänker jag på dig, men jag har haft mycket annat att tänka på också.Trevlig vecka till dig.

KajsaLisa sa...

Kul och varierad skyltning. Claes Göran får man nog testa att googla på, håller med om att trasig var lite kryptisk.
Irish Pub skylten vore kul att ha i köket. Sen den gula och svarta var riktigt bra. Du är nog mässproffs.

Meta sa...

Det blir inte mycket för mig nu för tiden .det går trögt och känns så oinspirerat vad jag än gör Vår deppig kanske ja inte vet jag. Skrattade åxå åt din skylt.
Ha det gott i veckan! kommer väl på nåt i skylt väg vad det lider
Kram Meta

FREEDOMtravel sa...

Trots att jag inte är med själv så håller jag med om att Skyltsöndag är lite av en höjdpunkt! :) Trasig var lite långsökt ...

Days by Johanna sa...

Finns många roliga skyltar där ute :)

Jag jag tror och hoppas mor uppskattade att vi träffades på hennes födelsedag och åt semlor.

cat sa...

Oj du bjöd på två mysterier i det här inlägget. Vad och varför är det trasigt hos C-G och vad är motorcyklisterna missnöjda med?
Kan inte låta bli att skratta åt din reaktion på Ducatin :-D

Anita Malta sa...

En något svårtokad skylt där hos C-G men han försöker tydligen att få folk att besöka hans sajt. Lika svårt med de Missnöjda där det inte alls framgår var missnöjet ligger men kanske lika bra det, som skylt betraktat passar den däremot bra in i din blandning.
If I wanted a bitch I´d buy a cat ;-) ..och där i slutet fick även jag lära mig något nytt.

Svar: Ordningen återställd, din långa, för mig så värdefulla kommentar låg bland skräpposten. Fråga mig inte varför men jag hoppas att wp inte fortsätter att bråka. Anki har tydligen också problem att kommmentera hos mig.
Önskar faktiskt ibland att alla hade wp av flera skäl. Hos de som har bloggspot måste man ofta bevisa att man inte är en robot vilket ibland känns lite frustererande plus att svarar jag på en kommentar hos mig så ser den som jag svarat till utan att behöva gå tillbaka om båda har wp. Så nu svarar jag dem som har wp hos mig och även de som har blogspot men vet ju inte om de någonsin kommer att se svaret så det känns lite kluvet.
Tusen tack för din långa fina kommentar Beate.

nalta norrland sa...

Ha ha Du är kul Du :) Jag lade faktiskt ut en bild på Instagram igår då jag gjorde broccolimos, så YES Du har ju rätt att jag lägger ut matbilder när det serveras annat än strips å panpizza :)

cissi sa...

Trasig kanske får symbolisera hur de flesta känner sej den här årstiden, det politiska klimatet i världen hjälper ju precis inte upp skitmånaderna januari och februari heller.....

cat sa...

Spårvagn och min lilla bil :-)

Susjos sa...

Kan vara som Ama tror, att själva skylten är trasig?
Nu blev jag sugen på öl, och eftersom jag är ledig och hemma ikväll så drack jag just en underbar Lagunitas India Pale Ale! Kram och sov gott!

Carita Liljendahl sa...

Mycket intressant som vanligt här!
Gillade ställningen med det digra utbudet. Irish pub bl.a.

Mias Mix sa...

Kul med mässan och massa roliga skyltar hittade du. Jag läste också ale...