måndag 16 januari 2017

En ”glad” helgbild


Klockan 15:00 igår i Täby Centrum. Solen är fortfarande "vaken" och belyser den gula kontorsbyggnaden. Ganska snyggt tycker jag.


Maken och jag delade upp oss i Täby Centrum igår. Jag stegade in hos Cervera och letade efter en silikonform för isbitar. Gick genom hela affären och min blick föll på det ni ser på bilden. Min spontana reaktion: Vilket konstigt strykjärn. Maken mötte upp mig i butiken, tittade på mig, kameran och "strykjärnet" och brast ut: Look at that, what a weird iron. Inte så konstigt kanske att vi båda tyckte att ostkupan såg ut som ett strykjärn. Vi äger nämligen inget. Så det är många år sedan vi såg ett strykjärn senast.

Det var en riktigt fin och solig helg i stor-Stockholm – att titta på inifrån en varm lägenhet vill säga. Helgbilderna jag la upp förra veckan visade ju olika exempel på framgrävning och avisning av bilar på parkeringen. Ja, inte ens det kunde jag bevittna i helgen, då all snö hade ersatts av is. Töväder och sedan 4-7 minusgrader på det har visst denna effekt.

Endast två bilder
Vad jag vill säga är att jag bara tog två bilder under hela helgen. Om ni tycker att det är ett klent och inte speciellt upphetsande bidrag till temat så håller jag helt med er. Jag räknar dock iskallt med att bildtexten till foto nummer 2 kommer att framkalla ett litet leende hos er. Och med detta – leendet alltså – tycker jag att det här inlägget även är kvalificerat till Caritas tema ”Glad måndag”.

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

22 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Tycker mycket om det där taket, och en klarblå himmel med sol gör ju en alltid glad :-)

Geddfish ♥ sa...

Tycker både om glada första soliga bilden, som ostkupan. Ostkupan ger mig barndomsminnen, har ingen ostkupa numera. Däremot har jag strykjärn 😀 💚

Olga T sa...

Alltså jag har både ostkupa och strykjärn. Ostkupan kan jag klara mig utan, men strykjärn?? Nej det är omöjligt att vara utan.

Comsi comsa sa...Jösses vilken häftigt glas-taks-bild. :)

Kram ♥

Susanne sa...

Sv: Spelet kan man likna med ett flipperspel. Man skjuter iväg kulorna i rännan till höger och hoppas på höga poäng.

Maria sa...

Första bilden kändes somrig på nåt sätt ☼
Enda ostkupan jag sett som faktiskt är formad som en ost. Om man nu köper en ost som ser ut som ett strykjärn vill säga och inte en som är rund ;-)

Ditte sa...

Du är väl kvalificerad!
Två bilder som var och en är glädjande.
Första bilden är glädjande för den är så snyggt fångad och andra bilden är glädjande speciell. En ostkupa i form av ett strykjärn. Här har någon designer tänkt till. Alltså en ostkupa som kan konverteras till ett strykjärn. Undrar om det finns strykjärn som kan bli ostkupa. Produktutveckling?
Ostkupa har vi inte men väl två strykjärn men jag avstår att konvertera det ena till ostkupa. Känns bäst så.
Men du silikonisformarna kom de av sig....

Per-Anders sa...

Snygg bild på glastaket!

Susjos sa...

Hihi...tackar för skrattet så här på kvällskvisten. Ni vet i alla fall hur ett strykjärn ser ut! :-). Kan inte påstå att vi är några som stryker ofta,men visst,det händer...så vi har ett strykjärn, och faktiskt har min man införskaffat ett resestrykjärn, de du!
Underbar bild med ljuset och solen igenom taket på Täby C! Det tackar vi för, idag har ju solen inte kommit igenom molnen....

Kolonilotta sa...

Visst blir man glad när solen tittar fram även om det är kallt. Det inger hopp om ljusare tider...
Ostkupa har jag ägt en gång i tiden. Men den tog bara upp en massa onödig plats i kylen. En plastpåse duger lika bra! :)

Anita Malta sa...

Du är en riktig Glädjespridare du !! Ostkupa eller strykjärn, har själv aldrig sett ett genomskinligt strykjärn men stryker inte heller så ofta ;-) Hoppas du fann vad du sökte.

Tack snälla för din långa kommentar Beate. Min tid vid datorn är just nu otroligt begränsad, trots att vi flyttat in och datorn är på plats. Visst, det är en del kvar att göra men liite tid med mina bloggvänner kan jag väl iallafall få ha. Grr..
Såg du förresten att jag fann ni julhälsning på tok för sent. Tack iallafall, fick mig ett gott skratt :-D

Anki sa...

Vilket härligt tak... som att vara ute fastän man är inne - underbart med den blå himlen!
Ostkupa eller strykjärn ... ja, likheten är slående :)

Ama de casa sa...

Haha! Två själar - en tanke :-)
Jag har faktiskt ett strykjärn i källaren, men strykbrädan har jag slängt. Har inte strukit på måååånga år (bortsett från ett par strykinsatser på kryssningen i april). Jag brukar försvara mig med att skrynklorna matchar rynkorna :-)

KajsaLisa sa...

Gör inget, den första bilden blev skithäftig.

cat sa...

Ha ha du är rolig du, som trodde det där var ett strykjärn! Däremot så undrar jag över designen på ostkupan, för jag i alla fall, upplever att de flesta ostar numera är rektangulära i formen.

Marina sa...

Jag har hört rykten om all is som finns hos er, så ta det lugnt på era promenader!!

Åke sa...

Härlig kupol och gladeligen en frän ostkupa :) Men hur gick det med silikonformen för isbitarna?!?! (letar själv en praktisk) Kommer på nästa inlägg kanske dårå ;) Har motstånd i huset på ismaskin och dom här platspåsarna med kuber går bort som man fryser in...

TantGlad sa...

Snygg takbild och häftigt strykjärn. Nåt sånt har jag alldrig sett.....fast bäst vore det att slippa stryka och att använda nåt strykjärn för roligare kan man ha det. Men snyggt järn.

Ha det gott så här mitt på blanka dagen!

Biggeros sa...

Jag trodde även i första ögonblicket att det var ett strykjärn=) Här stryks det inte många meter... Så härligt med sol!! Man blir lite mer på alerten när solen skiner, inte sant?

Steve sa...

Glad tisdag!

nalta norrland sa...

Glastaket... så fint :) sol är ju något av det finaste som finns.

Ostkupa eller strykjärn :) ja frågan är ifall man har behov av något av dem... jag stryker aldrig, men det gör ju J så han har ett strykjärn :)

Eva Trillian sa...

Temat verkar vara glas :)
Varför ska man ha strykjärn? ;)