fredag 13 januari 2017

Det var inte bättre förr…

… åtminstone inte på Systembolaget. Kommer ni ihåg hur tråkigt det var förr – på 1980- och 1990-talet - att göra inköp hos Systembolaget?! Man var inte bara tvungen att ställa sig i kö för att beställa det man ville ha, utan det fanns liksom inte så värst mycket att välja på heller. Tänker då speciellt på öl. Norrlands Guld, Pripps Blå, Carlsberg, Heinecken, Spendrups och några till. Det var allt. Idag finns det hundratals olika ölsorter att välja på, och man får sig dessutom ett gott skratt redan innan man druckit sin öl. Här kommer fem roliga exempel. Enjoy!


Snow Cat Coffee Stout. En snowcat trodde jag var en pistmaskin.


Yeti – är det inte en mytomspunnen apa. Visst, Wikipedia upplyser mig om att Yeti är en apliknande varelse som sägs leva högt upp i Himalayabergen och den tibetanska högplatån.


Poppels är små söta djur av odefinierbar ras.


Sinful sesh – oooops. Sesh är visserligen slang för ”session” fast associationen till det här är ju inte helt lyckad måste jag säga.


Hunky Monkey
Hunky Monkey är ett företag där man kan klicka hem allt möjligt som man inte visste att man behövde. Tvivlar dock på att man kan beställa just den ölen där, men ändå.


Förstår ni hur roligt jag hade på Systembolaget idag!? Dessutom gav jag mig själv en klapp på axeln, då jag återigen lyckades trotsa deras fotoförbud. YEEESSSS:-)

16 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Ha ha ha, du är hur uppmärksam och rolig som helst. :D))

Kram ❤

nalta norrland sa...

Inte klokt att de gjort öl på den där apmänniskan...
tro om de fann hen i Himalaya?
Igår var det kannibaler å idag kokt Yeti :D

Öl dricker jag helst inte,
ogillar den beska smaken,
vin väljer jag oftast efter utseendet på flaskan ;-)

Ditte sa...

Du borde ha fler klappar på axeln, och bar att du var alert med kameran för annars hade jag inte fått kännedom om dessa ölsorter. Absolut inte.
Kände inte til några av dem. Och jag misstänker att jag inte kommer att minnas dem i morgon, men då får jag repetera.
Ett gott skartt fick jag och det till ett gottt glas rött vin. Från Spanien.

Ama de casa sa...

HAHA!!! Jag brukar nuförtiden ibland använda mig av min medhjälpare med inbyggd selfiepinne när det är fotoförbud, eller lite pinsamt att fota.
- Kan inte du fota, det är mycket diskretare med en telefon ju...

Om jag ska fota själv med telefonen så syns det långa vägar vad jag håller på med, och kameran... Ja, det syns ju långa vägar att det är just en kamera :-)

Minns systembolaget då när det begav sig. Speciellt en gång när vi skulle ha middag och köerna började långt utanför dörrarna. Väl inne och nära kassorna upptäckte vi att vi stod i kön till snabbkassan... Haha! Det blev två (max antal för inköp) magnumflaskor med vin och en tämligen "torr" fest :-D

cissi sa...


Modigt att våga trotsa fotoförbudet! Ett alternativ hade ju varit att köpa en flaska av varje och fotat hemma......det är ju i varje fall fredag. Eller var! För nu är det lördagmorgon och jag går strax hem från jobbet och sover. :))

Olga T sa...

Du är tuff du. Vi hoppas att de inte kommer dig på spåren för det här är kul. Vilka sorter det finns! Har du smakat någon av dem?

Anki sa...

Haha ... så typiskt dig - uppmärksam som få! Jag går bara rakt fram, tar det jag ska ha och går till kassan - men nästa gång ska jag verkligen botanisera runt bland hyllorna - kanske vågar jag ta en bild också :)
Lasse är kvar på sjukan, men kanske får han komma hem idag ... först ska de ta lite nya prover, sen får vi se...

Marina sa...

Det har blivit en ren fröjd att botanisera bland ölen på systembolaget. Jag har som regel att jag måste ha med en flaska av något jag inte smakat tidigare, bara för att...

KajsaLisa sa...

Russian Imperial låter spännande, gillar bolagets sortiment, slår det mesta jag sett utomlands.
Men igår drack jag något riktigt underligt, återkommer till det senare.

Geddfish ♥ sa...

Haha, du e la för härlig!
Och smygfota, det har jag också gjort. Respektlös, haha.
Det här reportaget var outstanding, skojigt, men jag skulle inte smaka. Tar hellre ett eller två glas rödvin.
Det är nästan så jag förträngt bolagets köer, älskar självbetjäning ju.
Lördagskram!

PS. Klart du lyssnade redan före länken, förvånar mig inte ett dugg, tusen tack för din fina kommentar hos mig, tacksamt berörd.

Kolonilotta sa...

Förbud och förbud!!! Tänk om man skulle göra vad som förväntas av en varje dag. Wller rättare sagt låta bli allt man inte får. Då skulle livet bli jätte tråkigt ju.
Håller med om att det finns jätte många roliga namn på allt numera. Och inte bara på systembolaget.
Hoppas ni köpte hem någon rolig sort så vi får veta om smaken var lika bra som namnet! :)

Emma, Sol som sol? sa...

Åh! Det här gillade jag på så många plan!
Snygga foton, du har botaniserat i hyllorna som jag gör emellanåt, vackra foton, roliga etiketter... Och informativt!

Jag avskydde Systemets kösystem. Jag blev alltid stressad och nervös, kände mig så utsatt och okunnig vilket jag avskyr att vara! De nya butikerna är ju roliga! Eller nya och nya...

Carita Liljendahl sa...

1998 då jag bodde hela året i Täby byggdes Systembolaget om, det var bara en liten affär där vid ingången om jag minns rätt? Alltså vid den som har djungeltemat nu.
Då skulle allt köpas bakom disk, och inte var det öppet om lördagar heller :-) Hahaa, "finnen" i mig ville ha vin på en lördag, men maken sa "det är stängt!", en sådan besvikelse - hahaa!

FREEDOMtravel sa...

Titlarna och layouten har verkligen blivit mer kreativ! Det gäller väl att anstränga sig lite för att sticka ut i mängden ;)

Eva Trillian sa...

Coffee stout? Nu blev jag nyfiken!

Anni sa...

Fattar du hur ölsugen jag blev nu? Tur att jag har att välja på i min egen ölkällare, men jag måste nog ändå till systemet och botanisera lite ...