onsdag 18 januari 2017

Idrottsgalan 2017


Visst är dom söta!


Den avspärrningen verkar ha varit med om både det ena och det andra. Å jag gillar rost som ni vet;-)Makens nya rosa och min gamla limegröna silikonform för iskuber.

Såg självklart Idrottsgalan på tv i måndags och tyckte att 2017-års upplaga var den bästa ever – produktionsmässigt alltså. Inga larviga och pinsamma skämt i pauserna, en proffsig och säker programledare - Kristin Kaspersen. Hennes roliga och fräcka hyllning av Daniel Nannskog fick mig att skratta gott. Sportsketcherna som avbrott var riktigt roliga och ja, galan var helt enkelt toppen. Enligt mig alltså.

Några iakttagelser som ni kanske har missat
Vet att Gerd och Johanna tittade på galan, men jag tror att många av mina läsare inte såg den. Så jag utgår ifrån att ni uppskattar att bli ”uppdaterade” à la BP;-)

- Killarna/herrarna på scenen och i publiken var ”naturell”, det vill säga de såg ut som de brukar göra – minus eventuella svettdroppar då. Alla tjejer hade piffat upp sig rejält med avancerad makeup och frisyrer. Ja, ni vet lösfransar, svartmålade ögon, fågelbon i håret, stilettklackar med mera. Ärligt talat så föredrar jag tjejerna ”naturell” med svett och/eller vatten rinnande nerför ansiktena.

- Vet att det är vinter och att de flesta klär sig i svart/mörkt, vilket jag bevisade i gårdagens inlägg. Förstår inte att även så gott som alla nominerade idrottare och gäster på galan valde svart dom också. Glädjande undantag - Sarah Sjöström och fotbollslandslagets Lisa Dahlkvist. Vilka fräcka kreationer!

- Bowling är en sport jag inte kan så mycket om. Himla kul att priset till ”Årets Nykomling/Lilla Bragdguldet” gick till en kille jag aldrig hört talas om - Jesper Svensson. Bra med fokus på så kallade ”udda sporter”, som sällan visas på tv.

- Damlandslaget i fotboll blev årets lag. Helt rätt! Men varför gick priset till ”Årets ledare” då till Lars Lagerbäck och inte till Pia Sundhage??? Lagerbäcks underfundiga tackord gav svar på tal där! Bra Lasse, du har blivit väldigt verbal och riktigt cool med åren!!! Dessutom bar du inte svart:-)

- Jerringpriset gick till Peder Fredricson, hästhoppning. Ja, det är ju folkets pris. Å om folket tycker att ett silver i hästhoppning väger högre än ett guld, ett silver och ett brons som Sarah Sjöström kammade hem i simning under OS 2016 så är det väl så. Johanna drog en väldigt klok parallel här: hon jämförde nämligen Jerringpriset med Idol, där man enligt henne röstar på den som är snygg. Har aldrig sett Idol, så jag kan inte yttra mig. Att Sarah inte ens blev en av två finalister (golfaren Henrik Stenson var den andra finalisten) är en skandal. Byt ut orden ”Bästa idrottsprestation” mot ”Populäraste idrottsprestation”! Då blir det åtminstone ”ärligt”. Men du Johanna – Peder är inte lika snygg som Stenson ändå;-)

PS. De dagsfärska bilderna har som så ofta här ingenting med inlägget att göra. DS.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag såg inte Idrottsgalan, eller jag såg vissa ögonblick ;-)
Men jag blev förvånad då Pia Sundhage inte fick pris som årets ledare.
Och ja jag trodde att Sarah Sjöström var den som skulle vinna Jerringpriset.

Jag gillar bilden på småttingarna :)

svar Att jag skulle må sämre efter Sjukhusbesöket, IKEA och bilåkning var väntat, det är ju så min sjukdom ME/CFS fungerar, sämre mående efter ansträngning.

Carita Liljendahl sa...

Jag gillar också rost, men det där var nu inte så särdeles vackert :-D
Roliga formar för iskuberna!

Geddfish ♥ sa...

Tack för länken! Haha, jag tittar ju på mitt vis, jag som inget kan. Men självklart noterade jag en del. Svart är ju himla tråkigt egentligen enligt mig, men klassiskt stiligt.
Vilka fina små gullisar som du fotade på första bilden!

PS Jag har många förändringar detta kommande år 2017. En av dem av faktiskt en resa framigenom.

Marina sa...

Jag kan bara hålla med, idrottsgalan var verkligen bra i år och Kristin kaspersen var suverän isin roll som programledare.

Days by Johanna sa...

Förskolebarn på promenad är alltid söta! :)

Och jag gillar detta inlägget ävne om jag såg galan. Tackar ödmjukast för länken! haha och lite kul att du tog med min idol jämförelse. Och ja stenson är snyggare än peder så det kan inte vara därför, haha, men det var mer poängen inte alltid den som är bäst vinner :P Fast här borde snyggheten också spelat roll tycker jag ;)

ja bowling har nog aldrig (?) varit på tapeten innan på idrottsgalan, det var lite kul, men jag hade ju hoppats att patrica skulle ta hem det. Hon är bra kompis med min kusin, så jag har träffat henne ett par gånger :)

Håller med Lassa har ändrats, tror island gav honom lite annat tänk där, gilla honom inte alls innan, men nu gör jag det lite, eller mycket eller så.

Days by Johanna sa...

Nu blev jag så till mig av idrottsgalan att jag glömde resten av din kommentar.

Tack <3 Tror vi har som du skriver igen det när Hugo blir äldre att vi inte viker ner oss. Sen undviker vi vissa konflikter, men slag och bitningar det är noll tolerans på det.

Ja jag jobbar 80% och få ihop de timmarna på 5 dagar så skulle jag missa mycket av verksamheten och det vill man ju inte, så det är bättre jobba 4 dagar och vara där längre sedan har jag 8timmar förtroende tid som jag kör mestadels onsdagar för kunna skriva lite ostört ibland är det svårt på jobbet, det är ofta något möte eller något annat och diskutera där.

Susanne sa...

Tack för ett himla innehållsrikt reportage från Isrottsgalan ;)

Ama de casa sa...

Vilken tur! Du fick ett nytt isverkningsverktyg i din favvofärg ju! ;-)

Jag ville se idrottsgalan idag, men då krånglade internet. Har sett "skandalen" om att Peder vann Jerringpriset. Men vaddå? Det är ju folket som röstar. Antar att dom som har råd att utöva hästsport har råd att rösta mycket också. Nej fy, ny var jag elak. Jag är (nåja, HAR varit) en hästmänniska själv. Den sporten som väldigt många unga (mest tjejer) älskar, får faktiskt alltför liten uppmärksamhet. Och är dessutom onödigt dyr (lite sponsrad i jämförelse med exempelvis hockey).
GRATTIS till Peder Fredricson!

Därmed förringar jag inte alls Sarahs FANTASTISKA insats i OS.

Ditte sa...

Tack för en perfekt summering/recension av Idrottsgalan och jag är helt överens, inkl. Lagerbäck. Jag såg det hela och med stort nöje. Är ju tämligen idrottsintersserad.
Vill också gärna poängtera att jag för min del också värderar Sarah Sjöströms tre medaljer i OS högst. Men nu var det inte prestationen som gällde utan antalet röster. Två skilda saker.
i silikon
Iskubsfodralen måste förstås kommenteras. Du kanske vänjer dig vid den rosa, men jag lovar att hålla utkik efetr en orange.

Steve sa...

Jag såg förstås oxå på Idrottsgalan och instämmer i det du skriver. Tveklöst den produktionsmässigt bästa galan jag sett., inga pinsamma larvigheter där inte.
Beträffande Jerringpriset så har du ett bra förslag: " Byt ut orden ”Bästa idrottsprestation” mot ”Populäraste idrottsprestation”! Hästfolket ska ändå ha credit för att de mobiliserade.

cat sa...

Nej du inte såg jag idrottsgalan inte! Har ju ett väldigt begränsat intresse för allt idrottsligt. Är sällan publik inom den sport jag själv utövar, ridsporten.
Att Peder vann, beror på att hans publik älskar honom mer än vad de andra nominerades publik älskar dem, i alla fall i år. Med tanke på att det finns ca 500 000 utövare av ridsport i detta avlånga land, så är det inte så konstigt att många av dem röstade fram honom.
De där små sakerna du har på bild är väldigt gulliga, på avstånd :-)

Anni sa...

Jag såg inte galan utan har bara läst alla upprörda kommentarer om Jerringpriset. Jag brukar inte se på galor alls, oavsett ämne.

Håller fullständigt med dig vad gäller alla svartklädda människor, på fester eller utomhus vintertid. Sååå trist! Jag blir också glad av att se en röd kappa. Konstigt att det bara är på skidorter som det sprakar av färg?

KajsaLisa sa...

Visst är det kul att se alla barnen kom med sina reflexvästar. Sen förstod jag inte alls vad iskubsformarna var när jag såg dom, kreativt fotat.
Jag kollade inte idrottsgalan, kan bara konstatera att hästfolk är bättre på att rösta än golfare.

nalta norrland sa...

Tack för Din snälla kommentar om mina bilder 😘 Tack för Din positiva feedback 👍

Anki sa...

Såg inte galan ... ser för övrigt nästan aldrig på galor.
Jag är inte förvånad att Peder vann, för ridsporten är den näst största sporten i antal utövare i vårt land (bara fotbollen är större) och det är ju folket som väljer...

Comsi comsa sa...


Gissar att du mer än gärna kikar i smyg på makens fina rosa färg, själv skulle jag nog dregla lite också. Hi hi..

Kram ❤

Eva Trillian sa...

Dina foton av silikonformarna med is är snygga! Abstrakt konst!