lördag 14 januari 2017

Lek med grönt


Snacka om växtkraft! Å grästussen är frodigt grön mitt i vintern. Otroligt!


En dag före tjugondag Knut kördes uppenbarligen julen ut, men den här kvisten ville absolut inte följa med till containern.


Täby Centrum, plan 1. Här väntade jag på maken i förrgår. Kollade in sidan på en rulltrappa och såg hur många roliga speglingar och coola effekter som helst i och utanför "rutan". Observera att jag faktiskt den här gången lyckades med att gömma min limegröna kameraväska, men min favofärg är ju med ändå;-)

Inga dagsfärska bilder idag, då jag har stannat i idet. Anledningen till detta för mig helt naturliga beslut är rådande 3,5 minusgrader samt en parkeringsplats som liknar en ishockeyrink. Visst har jag Icebugs (den bästa försäkringen mot brutna kroppsdelar), men dessa skor kan man inte använda för bilkörning. De är för breda och broddarna fastnar i pedalerna. Nu kan ni förstås påpeka att jag kunde ha tagit med mig ett annat par skor och bytt i bilen, alternativt promenerat till centrum eller tagit bussen till slutdestinationen som faktiskt inte var Täby Centrum. Alltför många valmöjligheter. Då brukar maken och jag titta på varandra, brista ut i skratt och besluta oss för att ha en lat innedag i en varm lägenhet.

PS. Bilderna jag lägger upp tog jag i förrgår och de har inte alltför mycket med inlägget att göra, om man bortser från isfläckarna i andra bilden. Men fotona har i alla fall för en gångs skull en röd - jag menar grön - tråd. DS.

19 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Kul med en bild på dig själv!
Och växtkraften är otrolig.
Snart får vi se den igen, då vintern ger vika och allt börjar spira på våren!

Stare Ström sa...

Härligt med gräs som är grönt mitt i vintern!

Comsi comsa sa...


Asfalten får en frisyr. :D))
Kul bild på dig, nu kommer jag nog att känna igen dig. :) Kram ❤

Geddfish ♥ sa...

Du kommer närmare och närmare i bild, snart är du där, så du känns igen!
Vilken fin grön tråd! I morgon kör jag med röd tråd i "skylten".
Jag valde att ut och cykla idag, men fick ändå så inga bilder. Men hellre det, än vid 08 på måndag, så valet var lätt (ett ärende som måste göras).
Go lördagskväll ♥

nalta norrland sa...

Grönt gräs i januari... härligt, ger ju hopp om att allt det vita ska byta å bli gräsligt grönt :)

Här har vi åter igen kallt,
rejält fryskallt... nää nu överdriver jag :)
"bara" minus 18 då jag var ute med Frost,
nu har vi dock omkring minus 25, men jag är ju inomhus.

Emma, Sol som sol? sa...

Jag tror bestämt att min ILLGRÖNA telefon smittade av sig!

Gillar tuvan med gräs, vilken växtkraft!

Ditte sa...

Gillade din gröna tråd! Lätt att följa!
Och limegrönt lyser klart upp, finns med som möjlig färg på mitt nya mobilfodral. Orange är den andra färgen och rött den tredje.
Bilden på rullisens sidor var verkligen läcker. Här kan man låta fantasin jobba. Tycker verkligen du lyckades få med ett bra foto på dig också. Snygg spegling!
En lugn innedag lät behagligt och alltför många valmöjligheter är bara jobbiga. Bra beslut!

Annette sa...

Kul att se en bild på dig! Åtminstone nästan ;)
Visst är det fantastiskt med växtkraften. Jag hörde att gräs växer när det är + 7 grader, men det står ju kvar grönt även under vintern, som på gräsmattor till exempel.
Här var det litet kallare än hos er i går, men solen sken från klarblå himmel. Ungefär två timmar, sedan blev det grått igen. Jag hann i alla fall se solen, men värmer gör den ju tyvärr inte än.
Mysigt med Täby centrum. Vi får väl se när det blir en tur dit igen :) Sist jag var där betalade man i parkeringshuset, om jag minns rätt kostade det efter två timmars parkering. Det var ju idiotiskt, varför tar man betalt för att kunder vill komma och shoppa? Det kanske är ändrat nu?

Anki sa...

Nästan en selfie ... kul att se annat av dig än din långbenta skugga :)
Ja visst är det otroligt vilken växtkraft den visar den lilla gröna tuvan ... fantastisk livsvilja.

Steve sa...

Kul att se att du har gröna fingrar ändå.

Marina sa...

Ibland är det helt ok att ha lata dagar inomhus! Om det dessutom räder ishalka och risk för fall är det ändå mer ok ;)

Ama de casa sa...

Haha! Din gröna tråd är ju lysande :-)

Klokt att stanna inne, onödigt att gå ut i halkan om man inte absolut måste. Själva skulle vi ta en lååång promenad för att handla lite special-go-ketchup med extra sting. Kom typ 5 meter åt det hållet - det blåste! Vände och skulle gå ner till havet och promenera men det slutade med att vi bara kom till grannkvarteret. Men där satt vi bra!

Gå ut på längre turer, det kan vi göra nån annan dag. Både ni och vi. Skönt när man kan bestämma helt själv och flytta på sina göranden till en dag som passar bättre :-)

Guldkryckan sa...

Det är ju faktiskt inte hugget i sten att man måste ge sig ut varje dag...möjligtvis att man bryter mot nåt EU-direktiv men absolut inte svensk lag ;)

Se på mig....jag gick utanför dörren förra måndagen efter några veckors ledighet...jag blev störtförkyld på två dagar och fick stanna hemma.
Så kan man ju ändå inte ha det ;)

Ha de gott Bp

Days by Johanna sa...

Ja vissa gröna saker växer hur mycket som helst och när som heslt. galet!

Hos mig är hon inte i farten, men blev indragen mot min vilja, så kunde inte hålla tyst längre. Så jag fick blogga om det. Förstår du inte publiserar hennes kommentarer, det gjorde inte jag heller, sånt skit vill man inte ha i kommentarsfältet.

Jo men högerklicksskydd kan man göra så du inte kan ta texten rakt av, man kan ju köra en printscreen, men då får du en bild, och det syns ju direkt när du lägger det på bloggen att det är en bild och inte en text! :)

Hitta detta lite snabbt, men ser kommentarer om det inte funkar, så vet inte, får se om jag kan hitta annat..

http://blogakuten.blogspot.se/2009/04/hogerklicksskydda-din-blogg.html

Days by Johanna sa...

Ja du är en klok kvinna BP och jag hoppas det finns en vidolänk till himlen så hon ser det vi gör och känner!

Ja jag är helt rörd över summan som kommit in till insamlingen redan och då har jag inte ens själv lagt min summa ännu skall göra det när lönen kommer, denna lönen fick gå till kläder åt mig själv.

KajsaLisa sa...

Jag börjar bli lika trött som du på den här förbannade isen alla genvägar man brukar ta är ju sandade. Sista bilden var nog bland dom roligaste selfies jag sett.

Susjos sa...

Grönt är skönt, så tack för dina sköna gröna bilder. Så kul att få se en skymt av dej på bild också!!
Jag funderar på att gå ut,skulle behöva lite luft, men har så ont i fötterna efter gårdagen...och i huvudet likaså...haha, det är ju självförvållat!
Kram och ha en fortsatt skön dag!

cissi sa...

Ibland är det helt enkelt alldeles för krångligt att gå ut! :)

Anni sa...

Nog för att det finns de som har en jultall istället för julgran, men de är inte många.

Kul att du hamnade på bild ;-)