måndag 9 januari 2017

Helgbilden

Nu har jag tillbringat hela helgen (tre dagar) i idet och kan bara konstatera att den tillvaron absolut inte är fördelaktig om man vill roa sina läsare med roliga (helst) helgbilder. Jag lovar att jag gjort mitt bästa. Resultatet är dock långt ifrån upphetsande. Men en sak är helt säker - jag fångade i alla fall gårdagens absolut mest populära sysselsättning på vår parkeringsplats, nämligen att gräva fram och avisa bilarna. Japp, julledigheten hade ett minst sagt motionsrikt slut... för de flesta.


Dottern hade skrapat bilrutorna, men hennes pappa var inte nöjd med resutatet. Så han gjorde om det hela.


Det ni ser till höger om Mercan är ingen snöhög utan vår bil Tintin.


Killen höll på en bra stund med att gräva fram sin sprillans nya Mercedes SLK200.


Sedan gjorde grannen som jag brukar göra. I stället för att skyffla bort snön bakom bilen "gungande" han Mercan fram och tillbaka ett antal gånger för att till slut får en plan yta för att kunna lämna parkeringsplatsen. Vill dock påpeka att vi har en skyffel i bilen. Det hade inte grannen.

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Har lämnat idet idag och var på vift hela dagen. Ska hälsa på er under kvällen. DS.

27 kommentarer:

Susanne sa...

Synd att han inte var så godhjärtad och grävde fram eran bil ;)

Åke sa...

Ja att han lämnade Eran bil ;) Men skrapa is så där på en sådan ny bil = stor ångest :) Tänk vad repor han kan få... Roliga bilder du fångat :)

Stare Ström sa...

Roligare att var åskådare än att utföra jobbet!

Kolonilotta sa...

Maken fick också gräva fram bilen idag när han insåg att det inte gick att skjuta upp handligen längre! ;)

Tycker gott att grannen kunde tagit eran bul också när han ändå höll på!
Härligt att lyckas få fram så bra bloggfoder bara från parkeringen!

Geddfish ♥ sa...

Du var inte dålig, du! Riktigt mäktiga bilder på arbetare. Gillas! Och där tackar jag mitt garage väldigt mycket.

Idag körde jag med fredagens foder. Det gäller att spara till nödiga tider ;)
Fast idag har jag varit ute, men kommer visa annat.
Allt gott!

cat sa...

Måtte jag slippa gräva fram bil den här vintern. Tyvärr var farmor inte med det sista året. Men hon hade några klara stunder ibland.

Days by Johanna sa...

Har också en skyffel i bakluckan, man vet liksom aldrig när den kan behövas :)

Ja vi hitta en vi titta på lite snabbt när vi köpte ny säng till Hugo, den gick väl på runt 10000 totalt, så det är väl där vi landar, men där lär vi sova gott många år framöver sen. Tycker någon kunde satt in den summan vi "spara" genom min upptäckt, tänk om det ändå funka så :)

Hugo älskar simma, så vi måste verkligen få tummen ur och renovera badrummet så han kan få badkar istället för badbaljan, men vi kommer utan tvekan åka och bada oftare nu när vi såg hur kul han tyckte det var.

Ja han är så stor, han stod och titta på mig när jag gjorde kvällsvälling och snacka en massa, mycket ord nu som man förstår och mycket man inte förstår med, och då slog det mig hur blev han så här stor, en riktigt liten minimänniska? Hans hål har blivit kortare sen babysimmetbilden... det är väl också allt :)

Tack tror det kommer bli kanon imorgon, nog värst och gå upp , vi har ju tagit sovmorgon nu länge :)

nalta norrland sa...

Flitiga människor, insnöade eller översnöade bilar och massa snö :)
Bra jobbat att fånga detta utan att lämna idet.
Tror dock att det både var roligare å mindre arbetsamt att vara åskådare :)

Maria sa...

Jag läste först a-visa bilarna och undrade om du menade att de fick böter. Sen förstod jag att du menade av-isa ;-)

Ama de casa sa...

Uschanimej för att gräva och skrapa fram bilen... Det var "ett tag" sen jag behövde göra det, tack och lov. Men det är ju kul att titta på när andra kämpar :-D

Beppan sa...

Ryktet går att det töar i hufvudstaden igen. Kan det vara så att ni slipper gräva fram och avisa Tintin kanske?!
Påminner om hur vintrarna var på andra sidan kölen. Om det kom lite snö så hände det att vägarna plogades. Snön vräktes upp på trottoarerna - raka motsatsen till den feministiska snöröjning ni lär ha där i staden. Följden blev att gångtrafikanterna gick ute i gatan. Åh vad jag led med gamlingarna som hade rollator och småbarnsföräldrarna med barnvagn.

Comsi comsa sa...


Nu vill jag ha vår!
Svar: kamera som går ut av sig själv kan man ju fixa genom drönare. :D)

Kram ❤

KajsaLisa sa...

Du verkar sitta på parkett på din balkong. Jag vet hur det ser ut där du bor och visst är det tråkigt med så många balkonger på bananhuset, när dom flesta som bor där och saknar din iakttagelseförmåga.

Eva Trillian sa...

Vet inte hur det är hos dig nu - men vi konstaterade att det var onödigt att skotta häromdagen ... vi kunde lika gärna väntat, läst en bok, sett en film och gett oss ut på snöfria vägar i snöfria bilar idag ;) Synd att jobbet kom före tö-vädret!

Steve sa...

En sysselsättning så god som någon, att se när grannarna sliter sig igenom is- och snötäcket på sina bilar.
Det är tufft att bara bilägare i dessa tider. Som väl är så har jag inget fordon alls under vinterhalvåret.

https://dittemitti.se sa...

Du lyckades roa mig, helt klart.
Jag gläds åt att inte längre ha bil och lkaså att vi hade turen att ett par år efetr flytten till Söder få en garageplats så vi slapp skottandet.
Men gratismotion är det. Inga gymkort behövs. Styrka kommer inifrån.
Och behöver man inte bilen så kan den ju lika gärna stå i snön som faktiskt isolerar tills den själv faller av.
Idag t.ex. har bilarna här i innerstan ingen smö kvar.
Trevligt att du lämnat idet och hoppas du haft en uppiggande dag. Nåja, det är ju piggt att vara hemma också men det finns ju gränser.

Ditte sa...

Min kommentar försvann spårlöst...
Dina helgbilder roade mig dels för att jag gläds åt att inte ha bil längre och tycker det är roligt att se på när andra skottar fram sina och dessutom får ut dem från en ev. igenskottad parkeringsplats. Tyckeer ni gör klokt i att vänta ut snösmältningen för då slipper man skortta och bile mår bra under den isolarende snön. Där inne blir det ju bara +-0.
Skönt med en tur ut ur idet idag och jag hoppas dagen var upplyftande. I alla fall var det plusgrader hos oss.

Olga T sa...

Som du vet är detta inte min årstid och jag har varit i ide flera dagar och trivts med det. Nu var det tvunget att titta ut igen för att börja jobbet......grått, grått, grått och regn. Men det positiva med det är ju att snön försvinner. Om kommentaren verkar ha en pessimistisk anda så är det alldeles riktigt. Nu är det kämpa som gäller!

Anki sa...

Gilar din utsikt - älskar att se på när andra jobbar! Om du väntar ytterligare någon dag, så har nog snön regnat bort på Tintin och då slipper du sopa och skrapa bort eländet:)

FREEDOMtravel sa...

Den där sysselsättningen avskyr Peter och det är "skrapa bil" som fått honom att avsky vinter hela sitt liv. På skidor i Österrike gillar han vinter :)

Emma, Sol som sol? sa...

Vissa saker saknar jag inte :-)

Och så kom jag på att jag är glad för att jag inte bor där vid din gård, du med kameran i högsta hugg!

Marina sa...

Just nu känns det väldigt skönt att ha bilen i ett garage!

Helen sa...

Riktigt ärligt så är det men en nedisad bil det värsta med vintern. Jag gillar annars vinter men både att gräva fram, skrapa och köra en nedisad bil där man inte ser mycket förrän fläkten har gjort sitt är inte skoj alls. Lite roliga är allt dina bilder på de stackarna som krafsar bort isen. Helt klart bättre att se på än att stå där själv.

Annette sa...

Snön ställer alltid till det, mer eller mindre. Jag fick ett samtal från dottern till vår granne som oroade sig för att mamman är så envis, snål och mer och mer dement. Nu hade mamman, vår granne, bestämt sig för att hon inte skulle betala för snöröjning upp till huset. Om det blir för mycket snö skall hon minsann åka skidor två kilometer till närmaste mack och handla det nödvändigaste. Som tur är töade det mesta bort i går och i dag. För vår (mycket envisa) grannes skull, och för hennes oroliga dotters skull, hoppas jag på en snöfri vinter framöver!

I morgon är det dags att behöva tvinga oss ut, oavsett väder, då börjar skolorna i Norrtälje kommun. Långt jullov, men det har varit så skönt att det gott kunde få fortsätta ett tag till ;)

Carita Liljendahl sa...

Du har fångat vardagen på bästa möjliga sätt.
Det är nämligen inte alltid så enkelt. Det man ser själv tycker man är trist, alldagligt osv. Men då man delar med sig av bilderna finns det många som ser nåt spännande, kul eller extra i dem!

Unknown sa...

Kallt va det också att skrapa rutorna, höll på att frysa fingrarna av mig. Jag använde inte varken din och mercaägarens gungtaktik eller skyffel…jag fick hjälp av en väldigt snäll och hurtig man som puttade på den ganska stora Space Wagonen över plogvallen. Tack igen du snälla man!
/Kiki

Anni sa...

Blir klart irriterad över att pappan gjorde om dotterns jobb. Han var minsann ingen pedagog!