måndag 4 januari 2016

Helgbilden – en annorlunda sightseeingtur

Idag fuskar jag en aning. Förlänger nämligen helgen med en dag. Detta på grund av att jag vill bespara er fler psykadeliska fyrverkeribilder samt fler foton på mat och snö. Å med tanke på att skolorna fortfarande är stängda, många vuxna alltjämt har semester och jag faktiskt påbörjat Helgbilden redan i gårdagens Skyltsöndag (utan att vara medveten om det) så har jag inte ett dugg dåligt samvete;-)

Återbesök
Tänker nämligen bjuda er på ett återbesök i Täby Centrums nya toalettutrymme. Neeeej, tänker ni kanske och börjar gäspa. Men det är faktiskt era kommentarer som inspirerade mig, fick mig att återvända ditt idag och liksom kika lite närmare på vad som finns där. Så skyll er själva;-) Å det är tillåten att le och skratta medan ni läser. Absolut:-) Enjoy!


Ingång till det sprillans nya toalettutrymmet, där det snöar på skon även inomhus, precis som det gjorde irl utomhus idag.


Tycker faktiskt att skyltarna i första bilden är aningen missvisande. För det första man möts av är inte toaletter utan en fantastiskt fin lounge med en fejkbrasa som fungerade så fint så (till vänster i bilden). Här kan man sitta antingen före eller efter toabesöket. Troligen efter. Snyggt!


Har man spädbarn med sig kan man mata dom med medhavd mat som man värmt upp i mikron. I nästa rum byter man sedan blöja på barnet. Eller så gör man det i omvänd ordning - blöjbyte först, mat sedan. Roligt med lite ombyte från det ena till det andra rummet!


Vill man pudra näsan (som man gjorde förr) eller bättra på makeup (som man gör idag) finns det världens ballaste sminkloge. Bra gjort där!


Nu har jag äntligen kommit fram till självaste toalettutrymmet. På en lång spegel finns klara instruktioner vad som finns var. Vattnet och tvålpumpen är sensorstyrda, liksom handtorken. Pappershanddukar saknades dock än så länge, men det går ju lika bra med toapapper eller torken. Huvudsaken är ju att brasan i loungen var igång;-)


Med tanke på att hela utrymmet är sprillans nytt har jag stort överseende med att toalettringarna inte var fastskruvade i något av båsen. Japp, jag kollade. Krokar för att hänga upp sina ytterkläder på saknades också. Men som sagt, det är ju en prioriteringsfråga, vilken "upplevelse" man vill satsa först på när man är nödig - en toalett eller en lounge;-)


Till sist en rättelse som gäller barntoaletten som jag la upp igår. Den gula dörren är inbyggd i en riktig dörr, vilket jag missade senast. Så vuxna kan hjälpa sina ungar därinne. Fast inte än som ni ser. Å städaren slipper krypa in på barntoan också - sedan.

Måste säga att jag aldrig trivts bättre på en toalett som egentligen är en lounge:-) Maken undrade precis hur det ser ut i det manliga utrymmet. Han borde inte ha frågat...;-)

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

33 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Nu fick barndörren sin förklaring! Lite kul med en dörr i en dörr faktiskt ;) Kul inredning i övrigt också. Du kommer säkert gilla toaletterna på Mall of Scandinavia också, eller inte, det ska bli intressant att se ;)

Ama de casa sa...

Jahaja. Så det blir besök på herrtoan för dig imorgon? Själv brukar jag skicka in Anders med kameran där, fast han vägrar fota ifall det är nån annan där inne. Haha!
:-)

Skitläckra toalettutrymmen :-)

Susanne sa...

Tur att Rasmus inte är liten för då hade jag nog tvingat P till att snickra en sädan där barndörr till Rs rum ;)

Eva Trillian sa...

Blir klart lättad över att den lilla dörren finns i en större dör - nu slipper jag drömma om av nöden separerade föräldrar och barn ;)
Men, skon med snöflingorna - vad hänvisar den till? Typiskt dig att väcka funderingar så här på kvällen ...

Comsi comsa sa...



Tänt att man kan tycka att toaletter är vackra? Ja, kanske inte själva toaletterna utan däromkring. :-)

Kram ♥

Carita Liljendahl sa...

Alltså... Täby Centrums toaletter måste jag besöka igen! Tog en bild för ett drygt år sedan men antar att jag inte besökt alla toaletter där :-) ... eller att de tapetserat om. Läckert! Måste plåta dem till min serie Vackra väggar...

Maria sa...

Vilket lyxigt ställe!! Påminner lite om Emporias damrum!

Rantamor sa...

Alltså det var nog den mest lyxiga toalett/amningsrum/blöjbytarrum pudra näsan rum...m.m jag sett i hela mitt liv.
Var det helt gratis också ???
Tänkte med all lyx, där kunde man ju tillbringa sin dag om man ingen lägenhet har ??

God fortsättning och nu vill jag se hur herrarnas såg ut, verkligen !!
Den berömda rännan.

Tjingelingen från Rantamor.
Barntoan kommer ju att bli himla gullig med sin inbyggda gula dörr.

Unknown sa...

Modernt så det förslår..!
/SA

Olga T sa...

Oj oj vad fint! Gillar den gula dörren lite extra!

Mias Mix sa...

Ja det är bara du som kan få toa-reportage att bli intressanta :) Haha! Skrattar mer än gärna åt dina inlägg! Så himla snyggt gjort allting. Barndörren är ju pricken över i:et :)

Geddfish ♥ sa...

Jätteläckert toareportage!
Verkligen med flit och möda ;)
Och du är inte ensam om att fota toaletter.
Vi har allt förevigat en och annan vacker toalett under årens lopp. Det är ju något som ligger en varmt om hjärtat (eller nån annanstans) att det ska vara fräscht ;)
Barndörren får pluspoäng.

Ulla Maria sa...

En så tjusig anläggning kan nästan locka till besök även om det är onödigt. Det är annat än bajamajorna man här kommunen ställt upp för våra pendlares trängande behov.

Ditte sa...

Tack för denna roliga och informativa rundvandring. Det känns skönt att nu i förväg veta hur det ser ut så att jag har allt klart för mig innan ett besök i Täby Centrum och på denna toa. För jag vill se den!
Får ta mig en tur ut för det var länge sedan och kan passa på att besöka Macbutiken också...
Jag tror helt klart att jag även medför barnbarnen så att de kan prova barntoaletten.
Och det är betryggande att veta att det finns en dörr i dörrren så att även en vuxen kan ta sig in utan att behöva inta krypläge.
Undrar finns det "roomservice" vore kanske trevligt med något svalkande när man sitter där framför brasan i loungen. Om inte går det ju bra ändå...

Unknown sa...

Fy dig du var väl inte inne hos herrarna och fotade? nä, du skickade mannen med kameran eller hur?
Brasa i loungen verkar viktig för Täbys toalettbesökare...det där kan nog du förklara.
:-)))))älskar det här toainlägget
/kiki

KajsaLisa sa...

Det första jag tänker besöka i ditt Centrum är toaletten, jättehäftigt.

Steve sa...

Jag tar tillbaka det ironiska om överambition från gårdagens kommentar. Bra initiativ av Täby C. att satsa extra på så välbesökta utrymmen. Hoppas nu bara att besökarna uppskattar satsningen och vårdar utrymmena väl.
Jag funderar på det där med snöflingorna och skon. Är det ett hot om arktisk kyla för de herrar som skvätter utanför toastolen?

Hanneles bibliotek sa...

nästan kungligt lyxigt

Monica sa...

Lite skillnad mot muggarna på Danderyd där man
inte vill gå in om man inte står med benen i kors.
Ha en bra dag, nu tycker jag det kan sluta snöa

cat sa...

Alltså om man inte prioriterar fastsatta toaringar och krokar för väskor, så gör man i mitt tycke helt fel. Det är inte ok på något sätt att inte kunna hänga av sig väskan när man ska göra sitt därinne. Vill inte ställa den på ett snuskigt golv.

Skylten med snö över skon förstår jag inte riktigt symboliken i, fär jag erkänna.
Tur att det fanns en större dörr runt den lilla :-)

Ama de casa sa...

sv: Anders har faktiskt fotat åt mig på herrtoan. Men han hade inte tagit fram kameran ifall det hade varit nån där inne:

https://amacasa.wordpress.com/2014/12/17/far-man-be-om-lite-privacy-tack/

:-)

KulTur i Natur - Tony sa...

Tack för kommentaren hos mig på http://kulturmannen.blogspot.se/

Nja, något dop blir det nog inte ;-)

Anki sa...

Jisses vilken lyxtoalett... tack för ditt "hemmahos-reportage"... ja, på toaletten alltså - bra jobbat där! Så bra att barndörren fick sin förklaring också :)

Eva Trillian sa...

Sv: I dagarna ska jag se de två sista filmerna (har sett hela serien sedan mellandagarna) och sedan ska jag låta tanken vila en liten tid innan jag läser böckerna. Det är inte första gången jag läser dem - men på den tiden kom filmerna ut medan böckerna kom ut och allt blev en enda röra - en röra jag hoppas nu ska reda ut sig ;) Får ju ha läget under kontroll innan teaterbesöket i augusti!
Så, du ser, det finns en plan *tummen upp*

Anita Malta sa...

Jisses vilken lyxig miljö !! Nästan så att jag får lust att besöka Täby centrum bara för att gå på toa ;-)

Superläckra bilder, förutom själva toa-sitsten då som liknar vilken sits som helst. Skickade du inte in maken med kameran på herrarnas ?

cissi sa...

Haha, man kan nästan säga att det är ett dass som är bäst när det är kö och man får slå sej ner och se på brasan en stund!
Ha en skön trettonhelg!

Helena sa...

Skrattar när jag läser ditt inlägg. Minns på ett hotell i Sthlm som jag bodde på för något år sedan - svart toapapper för att matcha inredningen. ;-)

Anni sa...

Har du spanat in toan i MOOD-gallerian? En trappa upp, tror jag att det är. Där finns en barntoa där man absolut inte får missa att titta upp i taket!

Din fina lounge-toa har ju faktiskt en skylt av en man med fåtölj, det måste väl åsyfta soffan? Läckert ställe, det där. Kanske måste åka till Täby någon gång?

Husbilen-Ellen sa...

Nog fick du upp mina mungipor alltid! Kul tanke med den gula barndörren, när toadelen blir färdig!

Susanne ❤️ sa...

Men vad fint det var och barntoaletten är ju helt underbar ska bli kul att se när den är färdig, för du håller väl oss informerad ;)
Här har jag knappt haft tid för bloggande skrivit inlägg men att hinna runt är jag dålig på usch nu ska det bli skärpning på mig ;)
KRAMISAR

anemonen sa...

Då är nästa etapp herrtoan då. Det blir maken du får utrusta med en kamera så vi får se om det är lika trevligt där. Min första tanke var: jag undrar hur länge det får vara så städat och fint för många toaletter som inte är bemannade eller bekännande blir ofta lortiga. Här skulle det kunna bli många jobb.För visst är de toaletter fina och rena som har anställda även om det kostar en liten slant. För toaletter som är ostädare har jag som har bacillskräck (inte fullt ut hehe) svårt att besöka. Som det ser ut här skulle det inte vara svårt att sitta i loungen och vänta vara svårt alls och du de där sminkspeglarna var toppen.

Livet genom bilder sa...

Men så snyggt och trevligt. Hoppas att det får fortsätta se ut så

Beppan sa...

Oj - det var fantastiskt! Vilken lyx!
Pricken över i är väl den där gula barndörren.
Någon som tänkt till där :-)