torsdag 28 januari 2016

Rolig torsdagsblandning

Idag ska ni få titta på och förhoppningsvis njuta av en salig blandning av olika motiv som jag hittade den här veckan. När jag laddade ner veckans fotoskörd för ett på minuter sedan kunde jag inte låta bli att skratta åt hur jag är funtad – egentligen.

Festlig kvinna

Som ni ser har den senaste tidens kalla väder gjort att även nollåttorna modell äldre har plockat fram sina äkta pälsar från förr. Till synes var denna kvinna på väg till en fest med två stora blomsterbuketter som var ungefär lika långa eller ska jag säga korta som damen själv. Observera att isgatan som kvinnan står på nu är ett minne blott. Nästan nio plusgrader igår gjorde att bara gruset är kvar på perrongen och på gatorna.

Alternativ förvaringshylla

Ni som gillar tuffa miljöer med industrikänsla uppskattar kanske den här alternativa förvaringshyllan i form av ett elskåp. Om intresse finns, så är den uppställd på Norrtullsgatan i Vasastan, cirka sju meter från en papperskorg. Går inte att missa!

Flygplansmat

Om ni gillar mat och är samtidigt barnsligt förtjusta i flygplan i ert kök kan jag berätta att det ena absolut inte uteslutar det andra. Flygplansmat av dålig kvalitet är därmed ett minne blott;-)

Tapas


På tal om mat så har Täbys enda ”riktiga” restaurang The Public nu börjat med tapas till AW:n. De dukas upp vid klockan 15:00 och kostar 20 kronor/styck. Öl eller annan dryck tillkommer, så notan lär sluta på cirka 70 till 100 kronor. Ja, inte är det spanska priser direkt, för där måste man leta länge för att hitta en restaurang som serverar tapas och dryck som kostar mera än 12 kronor – för båda alltså. Men idén med läcker tilltugg uppskattas ändå. Vi testade dock inte, då vi precis ätit en utmärkt lunch där. Med lite god vilja skulle man kunna säga att priset för lunchen (99 kronor) låg ungefär på samma nivå som i Spanien. Fast i España ingår många gånger en hel flaska vin i priset…

24 kommentarer:

Steve sa...

En rejäl salig BP-blandning. Snacka om bredd.

Marie i Skrifvarstugan sa...

Den äldre damen var välklädd i vintervädret. Ser skönt ut att ha en päls.
Ser mumsigt ut med tapasen. Dom vet att ta betalt minsann. Inte direkt tapas-priser i Spanien.
Ha det gott !
Kram

Anita Malta sa...

Vilket härligt inlägg àla Beate :-) Nio plus är ju en väldig kontrast mot kylan som du genomled nyligen, utan äkta päls ! Tuffa miljöer ? Nä.. är inte så förtjust i så tuffa som du visar här men kul med bananen som ser ut att hänga i luften ;-)
Kan man ta med en Smeg på flyget tro ? Fast jag är mer nyfiken på vad det är för en limegrön sak du håller i.
Gud vad gott det ser ut med alla dessa tapas !!

P.s Undrar varför två av dina senaste kommentarer legat i min skräppost utan att jag märkt något ! Däremot märkte jag tydligt att jag saknade dig väldigt mycket ;-) Nu är ordningen återställd !

cissi sa...

Härlig blandning! Och visst är det så himla skönt med barmark.....här ska det bli cykla av på långldigheten! :)

anemonen sa...

Hehe kände mig träffad där. Jag har en nutriapäls som jag fick av min dåvarande make för han ville inte jag skulle frysa. Den är varm och gosig och jag har vädrat den mycket nu när det var så här kallt. Jag skall dock lämna in den till ändring och göra den kortare. För varmare plagg får man leta efter. Det elskåpet var ovanligt och visst är där industrikänsla och flygplansassistenten var läcker men jag vill ha en Kitchen Aid i vitt. De där små läckerbitarna såg goda ut ja nästan så jag skulle tåla dem med min allergi som inte är så svår just nu.Jag ser också fram emot nästa veckas GW och skall försöka mig på en något vanligare grunka nästa vecka. Sen är det ju så att jag är inte så pimpinett så det blir kanske åt det mer mekaniska och antika hållet vem vet eller varför inte slå om helt med mer husliga grunkor? Ribban är svår att hitta.

Susjos sa...

Å så härligt med lite spanska minnen som tapas, och de såg väldigt goda ut! Mina tapas vid strandbaren i Puerto Rico var dock inte såå billiga, minns inte exakt vad de kostade, men nog var det minst 10-12 euro, men ölen var billig, 3 euro!

Comsi comsa sa...Alltså tanten med hatten var ju bara så bra, hon passade på något vis där bredvid det andra konstverket... :)

Kramen ♥

Maria sa...

Härlig bildblandning! En sån där köksmaskin skulle jag inte tacka nej till. Det skulle jag göra till en päls.
Kram ♥

Ditte sa...

En god, salig och rolig blandning!
DEssa Smegassistenter är läckra och jag har tittat på dem, men tyvärr är mina köksbänkar ganska fyllda och jag vet att jag inte kommer att använda dem mer än möjligen varannan månad. Och då kan jag sätta upp en bild att titta på eller låna din. Bilden behöver heller inte diskas...
Tapasen såg läckra ut och ett roligt initiativ är det helt klart- och priset får väl anses var ok för Stockholm.
Här äter vi oftast lunch, trerätters för mellan 7 och 11 euro och då ingår som sagt dryck.
Men det är Spanien det. Och här i Torrevieja vet att dte är dyrare på en del andra håll.
Härliga bilder och en läcker blandning.
Tack för detta!

Kolonilotta sa...

Jag har sagt det många ggr till Ama.
Jag bara älskar dessa små tapas rätter! :)
Perfekt stl och att man orkar äta några väl utvalda.

Tänk att det ska vara så svårt att kliva några extra steg till papperskorgen. Tragiskt!
Och som trogen besökare på Östermalm så ser jag en och annan päls under vinterhalvåret.

Ibland med bara tofflor till! :)

Anni sa...

Varför ska köksmaskiner vara pastelliga? Jag vill ha en Kleinblå!

Damen är verkligen urtjusig, tur att det finns sådana som hon som håller uppe standarden och vågar vägra täckbyxor och - än värre - täckkjolar!

KajsaLisa sa...

Elskåp är faktiskt rätt tuffa, men utan kaffemuggar givetvis.

Marina sa...

Trots priset så är den där "tapasidén" till AW riktigt bra!

Susanne sa...

Det ser ut som om Damen är ganska varm i sin päls.
Gillade din blandning intensivt.
Sv: du behöver inte vara orolig, jag har inte blivit en eremit ;)

Tony sa...

En serie bra och roliga bilder. Tack för din kommentar BP, uppskattas!

Ama de casa sa...

Åhå! Nu blev jag sugen på tapas... Undrar om det finns att tillgå här nånstans? ;-)

Gillar dina blandningar :-)

Geddfish ♥ sa...

En helt underbar BP-blandning!
Och där har du förvaringshyllan, som jag ska akta mig för, typ. Hahaha!
Du har öga för det där speciella, ser så mycket kul och annorlunda i tillvaron, uppskattas.
Nu fick jag mig ett leende. Tack.

Eva Trillian sa...

Får, seriöst, ont i vad-håller-du-på-med-nerven när jag ser folk i päls!

Gillar din fotoskörd :) Roligast är raddan av muggar, mjölkpaketet och den halvätna bananen - får en inre bild at turistfamljens fikapaus i storstaden ;)

Ulla Maria sa...

Läste det här inlägget på jobbet i natt och blev väldigt hungrig när jag såg de aptitretande tapasbilderna. Men därifrån kunde jag varken kommentera eller få tillgång till särskilt upphetsande mat så det var bara att gå ut i kafferummet och äta upp den torra smörgåsen jag haft med mig. (Ingen toast.)
Nu sitter jag hemma och är mätt och fascineras då mest av den pälsklädda damen med fina hatten. Tack för en kul och omväxlande blandning.

cat sa...

Ja här har du lyckats presentera en brokig kavalkad med foton! Damen i päls känns som en relik från forntiden, och jag ogillar skarpt den alternativa skräphyllan i form av elskåpet.
Dina matbilder är alltid intressanta. Satt och funderade på vilken jag skulle ha smakat.
Ha en härlig helg!

Unknown sa...

Verkligen en helmix.
Jag är inte själv så beroende av maskiner men flygplansberedaren skulle jag verkligen vilja ha...såååååååååååå snygg. Och den där avlasningshyllan skulle bli ursnygg som akvarell.
/KIki

Olga T sa...

Det där tapasstället känns som om jag ska uppsöka i sommar. Liksom Viggbyholms stationskafé som stått på min lista länge. Får bli i juni när vi ska se Frej.

Mias Mix sa...

Ja en stor del av nöjet i att vara utomlands är ju ofta att det är så mycket billigare än hemma! Väldigt läckra matberedare :)

Husbilen-Ellen sa...

Ett blandat inlägg! Damen var tjusig!! Tapasen såg god ut, men jag äter nog här nere ett tag till! Elisabeth