fredag 29 januari 2016

Alternativt inlägg

Då jag inte vill tråka ut er med ytterligare bilder på mat och fika tänker jag visa er något helt annat, nå't som jag faktiskt aldrig skrivit om. Kan inte låta bli att dedikera inlägget till AMA, som jag hoppas kommer att överleva läsningen och bildbevisen nedan.

Parkeringsruta

Exempel på en stor och rymlig parkeringsruta på Parkeringsdäck 1 (P-1), som tyvärr råkar vara rosa. P-2 är limegrönt och P-3 gult.

Täby Centrum bjuder bland annat på tre plan underjordiska parkeringsgarage. Alla rutor där är väl tilltagna på både längden och bredden. Mellanrummet mellan platserna är storrt så att man utan problem kan öppna bildörrarna för att lasta in barn, barnvagnar, mat- och shoppingkassar, rollatorer och sig själv. Garaget är avsedd för vanliga personbilar, vans och SUV:ar. Det finns självklart specialrutor för kunder som är funktionshindrade, för el-bilar med laddningsstolpar samt för motorcyklar och scootrar. Detta bara som allmän information. Tråkigt? Klart det är, men vänta bara, nu börjar det roliga;-)


Två vanliga bilar, vars förares avståndsbedömning till bilarna på andra sidan måste vara obefintlig.


Ja, kör man en smutsig Volvo ser man kanske inte så mycket genom vindrutorna. Men åt andra sidan parkerar ju den blåa och rena grannen på samma sätt.


En pytteliten och minst sagt skitig bil. Men inte ens storleken verkar ju hjälpa.


Med tanke på parkeringarna ovan är jag faktiskt rätt nöjd med mitt sätt att ställa bilen. Den är inte ens speciellt smutsig. Å mossan runt tanklocket är ju en del av miljötänket just nu;-)

PS. Har varit på vift hela dagen, men ska gå på en lång bloggpromenad under kvällen och hälsa på er. DS.

21 kommentarer:

Maria sa...

Nja jag tycker nog att du står lite snett ;-)
Skämt åsido - de där fickorna hade min man gillat. Han är typ livrädd för att parkera sin bil eftersom den mer än en gång fått en dörr uppsmälld i sidan på en parkering. Han letar alltid febrilt efter ytterparkeringar så att han bara har bil på ena sidan eller allra helst efter fickparkeringar så han bara har bil fram och bak. Man kan inte ha bråttom någonstans när han kör......
Hoppas du får en mysig fredagkväll!
Kram

Ditte sa...

Ha, ha, ha! Ett gott skratt även här! Trevligt med annat än mat tycker jag.
Och för Amas del är det väl lika bra att ta fram papperspåsen...
Kanske ska man parkera på snedden i år. Det går ju mode i det mesta.
Jag tycker i varje fall att du parkerade bra, en eloge.
Och lite extra plus för den miljövänliga mossan.

FREEDOMtravel sa...

Vi brukar ju åka med en jättestor bil, och nu har vi en pytteliten. Det är svårt att vänja om! När det står att höjden är 2,5 meter vill jag skrika STOPP, men sen kommer jag på att vi åker i en pyttebil, haha. Men Peter är konstigt nog bättre på att parkera husbilen än lillbilen ;) (Och förresten så tror jag inte helt på att det skulle vara billigare att åka till Gävle med bil. Även om jag hade körkort skulle jag ju bli tvungen att köpa en bil eftersom Peter använder den andra i jobbet och skaffa parkering och försäkring till den... ;))

Geddfish ♥ sa...

Ditt inlägg hade min salig man gillar! Jag fick mig mycket lärdom ang. parkering, nästan till leda ;) men så har jag blivit mer noggrann.
Bra studerat där ;) men i sanningens namn, liiite snett stod du väl där, haha... nä, du stod snyggt! Och färgen på bilen var ju klockren ;)

Kicki sa...

Snett ja... Jag har svårt att ställa mig rakt och måste alltid räta upp bilen... Spelar nog ingen roll hur rutorna ser ut, en del kan andra inte!
Trevlig helg! Själv sticker jag på spa...

Comsi comsa sa...


Men ena hjulet står ju lite på den rosa linjen, nu blev jag totalförvirrad... :))

Kramen ❤

Susanne ❤️ sa...

Hihi ny parkeringsvakt på G ;)
Bara man är innanför linjerna , men rosa streck ...även om jag gillar rosa såg det lite lustigt ut med rosa streck ;)
Apropå rosa ...Min bästa kompis bor på Irland i ett hus som är rosa skriver man till honom är adressen the punk house haha gulligt eller hur !önskar dig en fortsatt mysig fredag kväll och tack för din fina kommentar !!!
Tyvärr kommer det kanske mer känslor då jag kommer skriva från min dagbok, hoppas dock du tycker jag ifortsätter lika sakligt som innan !!
Tar gärna emot om det känns för mycket kanske ska undvika skriva allt ?!
Det är mycket och som sagt jag vill verkligen att personer som håller på med bantning och kroppsfixering får sig en tankeställare !
Stor Kram till dig vännen
Tack för att du finns !!! Och att jag hittade hit !!

Unknown sa...

Rosa, så gulligt.
:-) Kiki

Anki sa...

Alltså... jag har aldrig varit i Täby... men nu bara måste jag nog åka dit! Ja, till Täby centrum då... inte nog med att det finns lyxkundtoaletter så finns det treplansparkering i olika färger! Hm... tycker det skär sig lite - orange bil på rosa parkering... tycker nog du skulle valt det limegröna planet :)

Ama de casa sa...

Haha! Tack för dedikationen :-)

Förlåt att jag inte har kommenterat förrän nu, men det är så svårt att se vad man skriver när man har en papperspåse över huvudet... ;-)

Jag är dock lite förvånad... Varför i allsindar parkerade du inte på det limegröna planet? :-D

Monica sa...

Håller nog inte med dej om längden, Volvon
fick inte plats och hade man som i många fall
ställt en pelare i vägen då var det kört.
Men det kanske är vi bonnläppar som är
bortskämda med stora rutor;-)
Ha en skön helg;-)

Eva Trillian sa...

Är det verkligen mossa runt tanklocket? :D Spännande!

Steve sa...

Jag tycker allt bättre om Täby Centrum.
Jag trodde att du bara parkerade på P-2.
Mossa runt tanklocket. Kör du på biobränsle?

Maria sa...

Sv: Min mamma var hysterisk och ville att jag skulle ta första bästa flyg hem. Tur att jag inte lyssnade på henne då. Heller ;-)

Olga T sa...

Varför har du mossa runt tanklocket?

Olga T sa...

PS: Har inte bytt telefonnummer. Har du fått mina sms?

Susjos sa...

Haha! Tänker ju på Ama hela ditt inlägg, men jag säger som Kicki, jag har också svårt att ställa mej rakt, lyckas finfint ibland,men bara ibland. Måste nog visa bilder från garaget jag parkera i på jobbet, rutorna är så små så små,man är glad att backspeglarna går att vika in!

Stare Ström sa...

Hallåj! Jag har inte haft några som helst problem att parkera i Uganda. Har överlåtit sådant åt andra... Du har säkert rätt i att Della och jag kan komplettera varandra. Risk bara att du får se bilder tagna med en halvmeters mellanrum!

Mias Mix sa...

Om du ledsnar på att vara panchis kan du extraknäcka som parkeringsvakt!! Kul med en orange bil, vad annars hos dig :) Min man vill också ha en orange bil!
Skrattade nyss när jag var inne hos Anette och läste om hennes semla. Vi brukar ju säga att vi är så olika, och jag såg att du kommenterat att du inte gillar semlor utan bara grädden. Jag är precis tvärtom, äter inte grädde utan äter min semla med bara mandelmassa :) Ha en skön kväll!!

Anders W sa...

Ja, det är mycket man förvånas över. Men grattis till rejäla rutor. Det är man inte bortskämd med, Kanske en ny standard?

anemonen sa...

Jag kan inte låta blir att skratt för det är precis så min ser ut i aktern. Jag tycker inte heller det är lönt att ens spola av den. Jag väntar för det blir som en hinna som skyddar hehe. Ändå jag skäms inte alls. Rosa har jag numera förlikat mig med. Förr hatade jag den färgen. Nu är det mild och fin till min albylvita hy. (kanske minns du Albyl) gammal beprövad om än inte den bästa värktabletten för maggen) För något år sedan blev jag mörkrädd när jag öppnade min garderob för där var bara mörkblått och svart så nu uppgraderar jag med färg så nu kan jag öppna utan att bli alltför skrämd.