fredag 22 januari 2016

Fult, sött och gott

Trots att jag inte är sponsrad (än) av den lokala ICA så kan jag inte låta bli att ge mataffären ytterligare en eloge för att den vågar ta in minst sagt annorlunda ”varor”. Berättade ju om den färska gurkmejan för några veckor sedan. Den har kommit för att stanna:-) Idag var det dags igen med något nytt.

Fult


Frukten som importeras från Jamaica har onekligen ett minst sagt olyckligt namn – Ugly. Å den gör rätt för namnet. ”Knölen” är fruktansvärt ful. Tyvärr motsvarar även smaken utseendet. Fick faktiskt spotta ut Ugly.

Sött

Den här bilden visar inga grapefrukter utan ”Sweeties” som har tagits in från Israel. Det påstås att de är sötare än grapefrukt. Självklart testade jag en Sweetie, mest för av bli av med eftersmaken av Ugly. Kan lugnt konstatera att Sweetien varken är söt, bitter eller god. Mjöligt, trådigt och inte ett dugg saftigt var mitt omdöme.

Ja, man kan ju inte lyckas jämt, inte ens hos min favo mataffär. Å efter det här inlägget lär det inte bli spons heller;-)

Gott

Otroligt gott däremot var dagens lunch hos Cliff Barnes, dit maken och jag tog oss trots rådande 10 minusgrader, den kallaste dagstemperaturen norr om Stockholm hittills den här vintern. Men den helstekta oxfilén med lime & chiliaioli, rostade rotfrukter & ”pico de gallo” (tomater, rödlök och koriander) för endast 100 kronor var definitivt värd att frysa häcken av sig. En häck som förresten endast var klädd i långkallingar och jeans…

22 kommentarer:

Ditte sa...

En eloge till din ICA butik för lite nytänkande i fruktväg. Att det sedan inte smakar så gott är ju en annan sak. Tack för bra info. Ska nog se om jag kan hitta frukterna och prova. Här på Söder på Brännkyrkagatan har den härliga butiken/restaurangen m.m. Paradiset öppnat och de har den säkert. Likså kanske min ICAbutik. Kan kolla på Urban Deli också.
Nu är det jättelänge sedan jag varit på C.B och ätit så nästa gång jag bestämmer lunchträff så får det bli där.
Tack för påminnelsen och din mat såg jätteläcker ut.
Och kallt var det idag, men sooool....

Eva Trillian sa...

Er butik är verkligen "i tiden" och kundinriktat! En eloge till dem!

Helena sa...

Ugly har jag aldrig prövat! Däremot luktade jag på skalet på ekologiskt odlad lime när vi reste till varmare breddgrader och den luktade sött. Nästa gång jag handlar måste jag kolla efter ugly. Fin helg till dig. Kram

FREEDOMtravel sa...

Men stackars frukt som är både ful och äcklig... Kan inte vara lättsåld... Och nu gjorde du ingen strålande reklam för den heller ;)

Olga T sa...

Ha ha! En ugly.
Maten såg vansinnigt god ut!

KajsaLisa sa...

Så Ugly blev badly :) Måste nog erkänna att den sista bilden retade aptiten mest hos mig i alla fall. Ser riktigt gott ut.

Kolonilotta sa...

Känner minsann till dessa minst sagt exotiska frukter. Och goda är dom minsann INTE!
Hos oss har det varit "nytänk" länge!;)
Men din lunch vägde ju absolut upp för dessa smaker i munnen.
Nu blev jag jätte sugen på en blodig köttbit! :)
Kram, kram härliga du!

Monica sa...

Maten ser riktigt god ut, mums.
Hänger inte med i svängarna vad gäller ny frukt och mat.

Vilken helvetesvecka.
Äldreomsorgen är helt satt ur spel efter alla besparingar.
Man gick ner till ett minimum av en timma i veckan för att handla.
När jag kom dit i onsdags fanns det INGET i kylskåpet till saken hör att hon har Diabetes och faktiskt kan dö om hon inte sköter maten.
Efter ett otal timmar av samtal med den ena empatifattiga människa efter den andra ( alla kvinnor) lyckades jag få till en och en halv timma delat på två gånger i veckan till handling !!!!!!!!! stackars personal.
Får även en ny handläggare och ett möte i hemmet.
Det mest oförskämda var att dom på fullt allvar ville att vi skulle köpa ny kyl och frys som det gick att bunkra mat i, svarade nej varför ska vi betala för att Täby kommun ska tjäna pengar
Ha en skön helg :-)

Ama de casa sa...

Åh vad gott! Ja, kötträtten, alltså. Ytterligare en anledning till att inte gå och bli vegetarian :-)

Comsi comsa sa...Tack BP nu vet jag vad jag inte skall köpa, he he....
Men färsk gurkmeja skall jag köpa, fast jag vet inte vad man gör med den, river man den i mat? Tuggar på den som den är?????

Kram ♥

Ulla Maria sa...

Ha ha, nej någon sponsring från lokala ICA-handlaren blir det nog inte i dagsläget. Uglyfrukten fick mig att tänka på en blodhund, mycket skinn och lite kropp.
Hos Cliff Barnes borde ni ligga bra till för lite bjudmat. Det stället har du verkligen lyckats sälja in. Skulle garanterat gå dit om jag var i närheten.

Unknown sa...

Jag vill se det Vackra i de fula frukterna, en c-vitamindusch som gör mig (förhoppningsvis) lite friskare, bihåleinflammation var då inte att leka med.
Köttet blir jag däremot inte sugen på.
/kiki

Steve sa...

Ja,all heder åt den ICA-handlaren. Vilken härlig beskrivning av frukten dessutom. Den fick det att vattnas i munnen på mig.
Cliff Barnes-måltiden tilltalar mig inte alls på som du säkert förstår. Där passar däremot namnet ugly.

Llh sa...

Oxfilé!!! och här sitter jag på tåget mot Stockholm på god väg att svälta ihjäl. Hjälper inte alls att stirra mig mätt på trådigt ugli heller.
Ps vad skulle du annars ha på häcken hade du tänkt dig

Marit Johansson sa...

Kul ändå att testa nya frukter, synd att det inte visade sig vara någon höjdare. Hade förresten gärna tagit del av era plusgrader idag, är verkligen trött på kylan nu!

Anki sa...

Gillar din ICA... där hänger de minsann med! Jag har aldrig smakat varken Ugly eller Sweetie och nu behöver jag ju inte göra det heller :)
Oxfilén med tillbehör verkar däremot som ett fynd!

Anni sa...

Intressant att det både på frukt och i affischens text står UGLI, men i rubriken (och bara där) UGLY. Minns att jag smakade den för 15-20 år sedan och inte gillade den. Konstigt att den tas in igen då? Jag menar om jag inte gillar den behöver de väl inte importera den ;-)

Och hos mig har det minsann varit ända ner till 18 minus. Den dagen jag blev sjuk för någon vecka sedan var det minus 15 i Gamla Stan. Jag gissar att ditt stora hus skapar ett behagligare mikroklimat!

Mias Mix sa...

Kul med udda frukter! Den där tror jag inte ens vi såg i Sydamerika. Roligt att prova, men allt är ju tyvärr inte gott.
Många Coop-butiker som börjat sälja missformade grönsaker billigt istället för att de kastas, väldigt bra!!

Margareta sa...

Spännande med nya frukter och ni har tur med en butikshandlare som testar, tror inte hen tar illa upp -de måste ju veta vad kunden tycker. Tur ni fick en god lunch i alla fall. Idag var det ca -14 och jag tyckte det kändes som vår i luften ... efter -30 en period så är allt annat varmt. =)

Maria sa...

Vi har sålt Ugly i flera år! Är det för att vi ligger närmre kontinenten tro?!
Kram ♥

anemonen sa...

Ugly är inte god det vet jag som också smakat den. Hugaligen men oxfillen med chili och vitlök det tror jag säkert att de smakade mumma. By the way köp det som jag kallar överdragsbyxor då kan du ha jeans och bara dra över och så smidigt för det är dragkedja både på utsidan och insidan så inget krångel att ta av och på dem. Dobson är märket och priset överkomligt. Jag är inne på mitt andra par. Älskar dem. Ha en god kväll och i morgon gissar vi hehehe hämden är ljuv för nu har jag anammat ribban:D

cissi sa...

Vad mycket ny frukt det finns.....tur att du hann prova ugly före mej....så jag slipper! :)