onsdag 30 juni 2010

Tekniskt "geni"

Ingen fotboll idag. Inte imorgon heller för den delen. Har jag abstinensbesvär? Japp, det har jag, stora sådana;-) Då inte alla av er bloggare är fotbollfreaks (som jag) låter jag bli att ge er mina expertkommentarer till fotbolls-VM. Bra va!?? Istället kan ni skratta åt det tekniska geniet som heter BP.

Sladden
Vi har höj- och sänkbara skrivbord på mitt jobb. För det mesta sitter jag ner när jag arbetar, men ibland trycker jag på bordets "pilen upp"-knapp - om inget annat för att kolla att den fungerar. Det har den inte gjort på länge. Smart som jag är kollade jag att sladden satt där den ska - i hålet i väggen alltså. Det gjorde den. Det tog gulliga vaktisen Inger tre sekunder att konstatera att den andra änden av sladden inte var ansluten. Åhörarna fick sig ett gott skratt, som jag var så illa tvungen att bjuda på.

Iphone
För ett tag sedan gick det rykten om att alla anställda på mitt jobb skulle få Iphones till hösten. Hade inte hört något om detta på ett tag och frågade IT-kompisen Totte om han visste något. Det gjorde han inte men utbrast istället i en skrattattack.
- Varför frågar du? Du ska väl inte ha en sådan. Trodde du ville bara ha en vanlig telefon. En Iphone är nog alldeles för komplicerad för dig...
När han såg min blick tillade han snabbt att jag nog skulle ha skoj med den - ändå.

Rakapparat
Maken har ett favoställe där han lägger sin elektriska rakapparat (i fodral) - bredvid telefonen i hallen. Mycket bra plats speciellt då man är tvungen att liksom lägga handen över rakapparaten för att komma åt telefonen (att flytta rakapparaten 10 centimeter åt vänster är ingen sport). När fodralet började dansa runt på hyllan med angenämt vuvuzela-ljud stod jag som ett levande frågetecken. Det tog en stund för mig att förstå att jag hade kommit åt "on"-knappen.
Det är inte lätt att vara ett geni, jag lovar;-)

PS. Bilden jag lägger upp visar min porslinblomma som blomstrar för andra gången på sex månader. DS

14 kommentarer:

Olga T sa...

Du kommer att älska en i-phone!! Den är riktigt lätt faktiskt. Sen behöver man ju inte använda allt annat som finns, men jag lovar, du kommer att använda mer än du tror. Överbevisa Totte!

Hörni sa...

Vad kul att få en iPhone! De verkar rätt bra måste jag erkänna.

Din porslinsblomma är otroligt vacker!

Och vaddå, hur ska man kunna veta att en sladd är urdragen..haha.;D

anne sa...

Komma här och komma och påstå att du inte vill ha en iPhone!!! Det är ju som att påstå att inte JAG vill ha en! Jag vill nämligen ha en nu, för att HTC:n jag skickade tillbaka inte funkade med Mac:en OCH den nya iPhonen är JÄTTELIK HTC:n!!! med andra ord är chanserna goda att även den ligger gott i handen! :)

Susanne sa...

Jag trodde absolut inte att jag var så intresserad av Fotbolls-VM, förrens jag frågade mannen i baren påckryssningsfartyget: Hur har matchen gått? ;) Helt omedveten har jag slitets med i VM-träsket och förstår hur jobbigt det är när det inte spelas några matcher

Daniel sa...

hehehe näe du det e inte enkelt med modern teknik ibland, oxå gjort bort mej 1000 ggr om!!

Cherin sa...

Jag är personligen helt förtvivlad över att fotbollsbristen. Hur i hela friden ska man kunna "hålla sig" till på fredag?

Vad ska man nu göra på den lediga tid man inte har? ;)

Heidi sa...

Åhh jag har oxå flera porslinblommor som blommar ganska ofta..vackra blommor som luktar skit..haha!! Jag äääälskar min iPhone, den bästa mobil jag haft!

S o F sa...

:) Så härligt att läsa att vi är fler "genier".
"Ensam är INTE stark..."

...å så var det det här med Sigtuna...

Det kunde varit så mysigt e g e n t l i g e n, men för mycket folk på gatan förbi de gamla husen och för turist-igt för vår smak.
Kändes inte genuint med all kommers.

Men vi hittade ju så mycket annat vackert/konstigt/rostigt/slitet på vår väg. :)

Varma kvällshälsningar!

Jess sa...

Tack för gott skratt!! Jag tycker du är helt underbar som kollar sladden i ena ändan!!
En iPhone är lätt att klara av, vad pratar han om? ;)
Porslinsblomman är väldigt vacker och jag tror att du satte på rakapparaten för att du saknade vuvuzela ljudet (omedvetet) !

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

I morgon hade det gärna fått vara fotboll eftersom det tydligen ska regna hela dagen, yr.ni säger så och de litar jag mest på av alla väderprognoser.

Det är gott att få bjuda på lite skratt ibland och det där sladdarna brukar sitta lite knökigt till att de inte alltid är det lättaste att kolla om man inte är elitgymnast.

Skoj kan man ju ha fast man inte förstår och det kanske är det som gör att det blir skoj. Jag valde en stationär, jag sitter ju på min plats, när vi bytte efter jul. Vi var inte många som ville ha det och det skapade också vissa problem.

Nej, men blir så lätt missförstådd. =) när man är ett geni alltså.
e porslinsblomma jag sett, med riktigt glas.

Sambon har en likadan och den är enorm med "miljoner" blommor som skräpar. Jag kan inte ens ha gardiner på en sida av fönstret i köket för den är lindad runt, runt och ännu mera runt och sedan upp och ner runt stången (gardin). Fast visst är den vacker när den blommar.

Det var inte riktigt mina hemtrakter men "mitt län" i alla fall. =)

Ellis sa...

Haha fdin blomma är riktigt fin!!

Haha OJOJOJ den blicken kunde väl döda anar jag? :D

du är lika smart som mig när de gäller tekniska saker ser jag (hint mot bänken haha)

Natti :)

Svorskan sa...

Hahaha! Att kolla alla sladdar vi ju "alla", men vem har inte upplevt precis samma sak. Pinsamt! ;) // Om min blogg inte är tillbaks i eftermiddag så skall jag nog börja intressera mig för fotboll, tror jag. :D God morgon!

anne sa...

Är det i morgon det blir fotboll igen? Holland -Brasilien?

(Jag har inte koll, jag har en sufflös...)

egoinasmamma.nu sa...

Sv: Jag förstår hur du menar, man skall ha mål och försöka bättra det livet man har och hur man är, men det är en skillnad mellan att jobba på och bara det att önska sig mer. Det är gärna de som sitter med händerna i knät som är bittra och/eller avundsjuka på de som har kommit längre.