tisdag 8 juni 2010

Ensam hemma

Idag är jag ensam hemma. Har skickat maken till jobbet ;-) Själv njuter jag av en extra semesterdag med sol och relativ värme som jag släpat med mig i bagaget från Cypern:-). Har även satt tvättmaskinerna i arbete och den verkar gilla att den äntligen får jobba igen...

Matbilder
Som jag lovade lägger jag upp några matbilder från Cypern. Undrar om jag ska bli matfotograf på riktigt, för fotona blev riktigt bra faktiskt, speciellt med tanke på att självaste maten oftast hade mått bättre av "less is more". Njut om ni vill, speciellt av morotsduvan med rödbetsblomman som den kinesiska kocken skarvade. Här kunde ögat njuta mera än magen kan jag säga. Å nej, jag åt inte upp dem.

Pyla
Om ni läst det här inlägget vet ni att BP fotade på otillåten mark. Håll med om att den "lilla" forbudsskylten knappt syns. Vi fick veta efteråt att FN har satt upp speglar runt Pyla för just sådana läsokunniga personer som jag. De ger konstiga reflexer som "förstör" bilderna. Mmmmhhhh.... Det minimala tornet som ni ser på fotot rymmer precis en k-pist med tillhörande FN-soldat.

PS. Nu ska jag vila upp mig på balkongen. Jag menar efter två veckors semester och en dygnsrytm som inte alls liknar min svenska dito så är jag ganska så trött vid det här laget. Siesta - precis som i Cypern mellan klockan 13:30-17:00 är det som gäller. DS

13 kommentarer:

S o F sa...

Stön...tredje maskinen snart klar. ;)

Tack för alla dina snällord om mina bilder. Jag rodnar.
Vad jag gör?
Själv tycker jag inte att jag gör nåt speciellt...egentligen.

Någon slags kreativitet, en aning estetisk känsla och stor kärlek till naturen, till det stora i det lilla (macro)och en jäkla massa fotograferande plus hårt gallrande bland alla bilder.
Av 100 bilder kanske jag blir nöjd med ett par stycken.

Min kamera är en behändig liten Canon kompaktkamera i 2000-3000:-/klassen, och jag är nöjd med den.
Maken försöker lura på mig ;) en systemkamera men för mig är just behändigheten väldigt viktig.

Tänk att när jag var nere och klev i det där rapsfältet med den röda brevlådan, så reagerade jag inte över doften från blommorna. Ska se om jag uppfattar den nästa gång, i nästa rapsfält... :)

Nu måste väl snart regnet ha nått Stockholmstrakten? ;)

Varma sommarregnshälsningar från Västergötland!

Hörni sa...

Maten ser jättegod ut, men gillar du inte morötter och rödbeta? De är väldigt vackra i alla fall.
Och du ska nog bli matfotograf, för bilderna är superfina!
Vad modigt att fota med k-pistar som hotar i tornet. Hade jag aldrig vågat, haha.

Sv: Klart begonian är en hon, är inte alla blommor honor? ;)

egoinasmamma.nu sa...

Med den rubriken trodde jag först att du hade gjort maten till dig själv innan jag läste på. Hahaha, jag tänkte "Oj, vad lyxigt - att hon orkar hålla på så där enbart till sig själv". Det ser väldigt läckert ut! :)

Petra sa...

Välkommen hem igen. Skönt att få komma tillbaka till verklighen, eller hur?

red sa...

Jag har inte förstått varför det är fotoförbud i den där orten? Överallt? Allting? Hela tiden? Om det inte var förbud så skulle ju ingen människa komma på tanken att fota ett endaste knäpp där. Någon måste vara helkorkad.
Beträffande matbilderna så trodde jag först att du blivit galen - ensam hemma och lagar en massa mat!

anne sa...

Jag förstår att du längtar efter din vanliga mat, det där såg INTE ut som Beate-föda.

Susanne sa...

Välkommen hem, skönt att du är tbx =)

Ellis sa...

VÄLKOMMEN HEM BEATE!!!

Du har faktiskt varit saknad fast jag varit sämst på att kommentera. Jag har inte ens tid för o peta mig i örat! (har myror där i tydligen)

Jag hinner inte med bloggen eller knappt kommentera, försöker ta tag i allt nattetid och de tar all sömntid! Sämst! Fullt hus här :)

Hoppas resan var bra och du mår bra!

Och de du säger om "de som är kvar" känner likadant då ja är mindre aktiv, man märker vilka som är ens trofasta kommentatorer, men härliga är dem så ja tackar ej nej.

Maten ovan såg helt gudomlig ut, jag hade faktiskt ätit morotsfågeln. Jag kan inte sluta undra om han kanske gått o satt den på någon annans tallrik för den var orörd..?

Hoppas de bra me dig. Kram!

Mia sa...

Välkommen hem, som sagts!

Mat blir väldigt läckert på foto, det har jag också upptäckt... Ser alltid så himla gott ut, i alla fall nästan alltid.

cat sa...

Väldigt vacker morot och rödbeta. Kanonfina matbilder! Själv är jag usel på att få till fina matfoton.

Jess sa...

Vilka konstverk det gjort av maten!
Gillar att jag har fått se en förbjuden bild! :)

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Sen (som vanligt) men välkommen hem och du verkar nöjd med att askmolnet uteblev.

Jag kan konstatera att jag hade missat skylten (inte sambon) än hur stor den varit. Står det förbjudet att fota - hur lockande blir det inte då att testa. När vi var nere i grottorna på Mallorca var det fotoförbud men då av mer kommersiella skäl, jag fattade inte det. =) (det gjorde sambon)

Fast med en k-pist mot mig vet jag inte hur jag gjor, är inte fullt lika modig som du.

Matbilderna var bra håller jag med dig om och var det de mest delikata så håller jag även med om att maten inte var det mest lockande. Snygg var den med duvan och rosen i alla fall.

Morten Pedersen sa...

Mat må man ha.