onsdag 16 juni 2010

Några utvalda "Dagens"

Idag skulle jag kunna skriva en roman som blogginlägg - ja det händer ju mycket bara man är på rätt plats vid rätt tillfälle;-). Det var inte så lätt att välja ut bara tre "händelser", men "here we go":

Mango
Mango är en av mina favoritfrukter. I vanliga livsmedelsaffärer är dom grön-röda. Det är dom inte hos lilla-hål-i-väggen-affären Himalaya Livs vid Östra Station i Stockholm. Där är dom gula. Då jag aldrig sett en gul mango förut frågade jag lite försiktigt om frukterna som låg på disken var färska papayan. Blicken jag fick av mamma och sönerna "Indier" var inte nådig. Av familjen och en indisk kund fick jag en läxa om hur mogna mangon minsann bör se ut. Kolla bilden. Vi åt en halva som efterrätt ikväll och den var den godaste mangon vi någonsin ätit.

Spanien-Schweiz 0:1
Ytterligare en målsnål match med en tämligen otippad segrare. Kollegan C och jag spelade VM-tipset och där rök "13 rätt". På förra veckans tips hade vi 11 rätt och kammade hem hela 28 kronor. Mycket bra gjort med tanke på att insatsen låg på endast 96 kronor;-)

"An act of God"
Dagens roligaste är hämtad från BBC News: I Monroe, Ohio, USA slog blixten ner i "King of Kings" en 19 meter hög Jesus-staty. Endast skelettet är kvar. Försäkringsbolaget konstaterade att det var "an act of God". Oooooops.
Maken tyckte att statyn mera liknade den grekiska guden Zeus. "An act of Zeus" kanske, eller hur maken uttryckte det.
- Perhaps the Greeks got it right after all.

12 kommentarer:

egoinasmamma.nu sa...

Jag har också ätit en gul mango en gång och det är jätteskillnad. Mango är riktigt smaskigt!

Jess sa...

Bra och allmänbildande inlägg idag! :)

Hörni sa...

Men varför säljs inte oftare gula mango om de är så goda?
Haha, an act of God var ju passande.:D
Att Schweiz vann var väl lite kul? Eller kanske inte..?

Susanne sa...

Man lär sig något nytt varje dag, nästa gång jag ska ha mango ska den vara gul alltså.... ;)

anne sa...

Mogen frukt är bäst....

LissenTo sa...

Kanske man (jag) äter många frukter halvt omogna. Kul med hål i väggen affär. Bra "skola" för oss ovetande :-)

Heidi sa...

Jag som hålelr på udda lag i VM njöööt när Spanien fick torsk..hahaha..snacka om att man itne ska underskatta sina motståndare :) Mango är inte min favvo-frukt men resten av familjen älskar det!

Heidi sa...

Bara en liten parantes..jag är inte full utan snubblar bara på tangenterna, stavar fel o har bråttom när jag skriver. Hoppas förra kommentaren är läsbar ändå ;)

Ellis sa...

Mangon är de godaste som finns, men enbart i australien, bara där jag lyckats äta den goaste och underbaraste mangon! Minst en om dagen åt jag!

Magen gör ont, smärtar nu, men tröttnade på att ha en "tycka synd om mig - dyster blogg" så valt att inte skriva om de....

Läkarna missköter sig och jag har ännu inte fått tid... Jag har gett upp...

Mia sa...

Ja men gud. Jag blev helt till mig över Schweiz-segern, trots att min sambo håller på Spanien. Gillas inte i vardagsrumssoffan kan jag säga :)

Anonym sa...

Det är nog så att de stackars mangosar som kommer hit inte är de finaste.

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Nu vet du alltså hur en mango ska smaka. I Sverige får vi inte alltid den bästa kvalitén vilket gör att vi inte alltid vet. Det var som när sambon var till Kroatien ifjol, vid rätt tidpunkt och fikonen var mogna. Inte visste han att fikon kunde vara så gott och då har han ändå levt "några" år. Det skrev du också lite om från Cypern.

Ett klart exempel är tomater. Jag köper alltid ortens för de smakar och på vintern är tomater egentligen meningslöst att köpa, smakar ingenting. Åker du sedan till samma land på vintern så känner du skillnaden - de skickar "skiten" hit och sedan kan butikerna inte hantera frukt och grönsaker på rätt sätt.

Grattis till vinsten, vad ska ni göra för alla pengar? Inte lätt för er proffs att tippa, hade du frågat en amatör så hade ni kanske haft 13 rätt, exempelvis mig.

Jag läste också om det nedslaget i USA, lite kul.

PS Hibiskus heter blomman, du läste inte mitt inlägg =)